top of page

 ROMA ȘI VATICANUL

5- 8 decembrie 2024

png_20230224_115318_0000.png

Programul pelerinajului

Ziua 1 - joi, 5 decembrie

Ora 18:00 întâlnire cu ghidul de turism la Aeroportul Internațional Avram Iancu, Cluj-Napoca pentru îmbarcare pe zborul Companiei Wizz Air W4 3385 cu destinația Roma, decolare la ora 19:55, sosire la Roma, Aeroportul Fiumicino la ora 21:10, transfer la hotel. Cazarea are loc în camere 2 paturi twin/matrimoniale sau 3 paturi în funcție de opțiune, la hotel 3*.

Ziua 2 - vineri, 6 decembrie

După micul dejun, ne deplasăm cu metroul spre Vatican pentru a vizita Muzeele Vaticane şi Capela Sixtină (taxă intrare: 35€). Timp liber pentru servirea mesei de prânz, plimbare și shopping. După-amiază vom vizita și ne vom reculege în bazilica San Pietro (taxă aparate ghidaj: 2€), apoi admirăm splendida piazza San Pietro și castel Sant'Angelo (exterior). Timp liber pentru servirea cinei, seara ne întoarcem cu metroul la cazare.

Ziua 3 - sâmbătă, 7 decembrie

După servirea micului dejun, pornim cu metroul către splendida bazilică San Paolo fuori le mura, continuăm tur pietonal prin inima Romei antice, vom admira: impresionantul Colosseum (exterior); Forul Roman (exterior); centrul istoric Forurile Imperiale (exterior) monumentul lui Vittorio Emanuele (exterior); Piazza Venezia. Vom gusta la dolce vita în Piazza di Trevi, loc unde se află grandioasa și extravaganta Fontana di Trevi. Continuăm itinerariul cu Piazza Navona, una dintre cele mai celebre și poate cea mai frumoasă dintre numeroasele piețe din Roma, amplasată pe locul fostului Stadion al lui Domițian. Timp liber pentru servirea mesei de prânz. După-amiază vom admira monumentul care simbolizează măreția Imperiului Roman, Panteonul (taxă intrare: 5€), posibilitate de a participa la Sfânta Liturghie prefestivă. Timp liber pentru plimbare sau shopping (sugestii - Via del Corso) vom ajunge și-n splendida piazza di Spagna. Timp liber pentru servirea cinei, seara ne întoarcem cu metroul la cazare.

Ziua 4 - duminică, 8 decembrie

După servirea micului dejun, eliberăm camerele, lăsăm bagajele în depozitul hotelului și pornim cu metroul  către comorile Romei. Primul popas al zilei este la bazilica Santa Maria Maggiore, cea mai mare biserică închinată sfintei fecioare Maria, vom participa la Sfânta Liturghie cu ocazia solemnității Neprihănita Zămislire a Sfintei Fecioare Maria. Ne îndreptăm către catedrala Romei și scaunul eclezial al episcopului Romei, bazilica San Giovanni in Laterano, ne vom reculege și-n biserica Scala Santa, denumirea bisericii provine de la scara pe care a urcat Domnul Isus spre a fi judecat de Pilat; vizităm și bazilica Santa Croce in Gerusalemme, aici se află cea mai mare relicvă din crucea lui Isus. Timp liber pentru servirea mesei de prânz. După-amiază vom ajunge în piazza del Popolo, splendida piazza di Spagna și piazza Mignanelli, unde la ora 16.00, sosește Sfântul Părinte Papa Francisc însoțit de diferiți cardinali, episcopi, preoți, autorități și laici pentru a lăsa flori și a se ruga Sfintei Fecioare Maria cu ocazia sărbătorii Neprihănitei Zămisliri, aici pe 8 decembrie 1857 s-a inaugurat un frumos monument închinat Neprihănitei Zămisliri. Încă de la inaugurare dimineața devreme pompierii depun o ghirlandă de flori Sfintei Fecioare Maria pe care o așază pe brațul său. Din anul 1953 papi vin pentru a-și exprima gratitudinea față de Mama Cerească. Seara autocarul după ce a preluat bagajele de la cazare, preia grupul pentru transfer la Aeroportul Fiumicino, pentru îmbarcarea zborului Companiei Wizz Air W4 3386 cu destinația Cluj-Napoca, decolare la ora 21:40 și aterizare în Cluj-Napoca la ora 00:50. Programul pelerinajului se încheie.

Preț: 560€

Servicii incluse în preț:​​​​​​

 • biletul de avion, zbor direct Compania Wizz Air Cluj-Napoca - Roma - Cluj-Napoca;

 • bagaje: bagaj de mână în cabină cu dimensiunile maxime 40X30X20 cm și un bagaj de cală max. 10 kg/pers.;

 • transfer aeroport - hotel - aeroport (conform programului);

 • abonament pentru transportul în comun pe toate liniile;

 • 3 nopți cazare hotel 3*;

 • 3 mic dejun;

 • ghid turistic - Matei Gabriela;

 • vizite conform programului;

 • taxa de oraş;

 • broşura pelerinului şi diverse surprize.

Nu sunt incluse în preţ:​​​​

 • supliment camera single 90€/pers – în cazul în care doriți să fiți cazat în cameră singur, fără partaj;

 • masa de prânz și cină;

 • asigurare storno și medicală;

 • intrările la diverse obiective cu plată (42€/pers);

 • alte servicii decât cele din program;

 • cheltuieli personale.

Acte necesare:

Carte identitate sau pașaport valabile minim 6 luni de la data plecării.

Condiții de înscriere:

La înscriere este necesar o copie a documentul de călătorie (cartea de identitate sau pașaportul), se achită integral (560€/pers) sau avans 300€/pers, plata finală se achită cu minim 10 zile înainte de plecare.

Reducere copil 2-11 ani: – 50 € (valabilă în cazul cazării cu 2 adulți în cameră).

Prețul este valabil pentru un grup minim de 20 participanți.

Subliniem faptul că numărul de locuri este limitat, iar înscrierile au început deja.

Itinerariu obiective:

Muzeele Vaticane, capela Sixtină, bazilica San Pietro, piazza San Pietro, castel Sant'Angelo, bazilica Santa Croce in Gerusalemme, biserica Scala Santa, bazilica San Giovanni in Laterano, bazilica Santa Maria Maggiore, piazza del Popolo, piazza di Spagna, Via del Corso, bazilica San Paolo fuori le mura, colosseum, Forurile Imperiale, Forul Roman, piazza Venezia, monumentul lui Vittorio Emmanuele, fontana di Trevi, bazilica San Pietro, piazza Navona, panteonul.

bottom of page