top of page

 PELERINAJ-CIRCUIT
VENEZIA, SAN REMO, LOURDES, CARCASSONNE,PADOVA
15 - 23 iulie 2024

14425386_1088493141186917_214598009263358350_o.jpg

Programul pelerinajului

Ziua 1 - luni, 15 iulie | Cluj-Napoca - Oradea - Ungaria - Slovenia - zona Veneția

Plecare la ora 6:00 din Cluj-Napoca, parcarea - Sala Sporturilor „Horia Demian„ pe traseul Cluj-Napoca -Oradea - Szolnok - Budapesta - Siófok - Maribor - Liubljana - Vrhnika - Gorizia - zona Venezia ≈ 1.100 km. Pe parcursul călătoriei se fac scurte opriri din 3 în 3 ore a câte 20 minute. Masa se va servi din pachete proprii (de recomandat sandviciuri). Cazarea are loc în Hotel 4 *, zona Venezia.

 

Ziua 2 - marți, 16 iulie | Venezia - San Remo

După micul dejun, eliberarea camerelor, îmbarcarea cu bagajele în autocar, pornim spre San Remo cu un popas la Veneția. Ne deplasăm cu autocarul până la puntea Sabbioni de unde ne vom îmbarca în vaporetto (Taxă: 40€/pers) și vom coborî în cetatea Sfântului Marcu construită pe apă, vom face un tur ghidat la următoarele obiective: Puntea Suspinelor, Palatul Dogilor (exterior), Campanilla (exterior) și Bazilica San Marco (taxă intrare: 6€/pers). Ne vom lăsa cuceriți de farmecul fațadelor palatelor, adevărate bijuterii arhitecturale, străduțelor, podurilor, canalelor, gondolelor, micilor restaurante cu mirosuri îmbietoare până ajungem la Podul Rialto. Înainte să ne luăm rămas bun de la orașul plutitor ne vom bucura și de o plimbare cu vaporetto de-a lungul celui mai faimos canal navigabil, Canal Grande pentru a avea o imagine de ansamblu asupra elegantei arhitecturi. Timp liber pentru servirea prânzului, cumpărături sau plimbare. Ne întoarcem la Puntea Sabbioni iar apoi cu autocarul pornim spre fabulosul, San Remo, cazare Hotel 4*.

Ziua 3 - miercuri, 17 iulie | San Remo - Lourdes

Ne aflăm la San Remo, orașul florilor, denumit astfel deoarece este plin de flori și palmieri. Dealurile și munții din zona sunt plini de măslini și viță-de-vie. După micul dejun, eliberăm camerele, îmbarcarea cu bagajele în autocar. Vom descoperi într-un tur pietonal superbul oraș aflat pe Coasta Lingurică, plin de clădiri vechi, cu o arhitectură foarte interesantă și frumoasă, aici are loc în fiecare an cel mai popular concurs de cântece - Festivalul de muzică Sanremo. Seara ajungem la Lourdes, cazare Hotel 3*.

Ziua 4 - joi, 18 iulie | Lourdes

După micul dejun, ne îndreptăm către sanctuar, prima oprire este la grota Massabielle, unde în anul 1858, Bernadette Soubirous, a văzut-o de mai multe ori pe Sfânta Fecioară Maria care s-a prezentat ca fiind ”Neprihănita Zămislire”. Continuăm itinerariul nostru cu: bazilica Neprihănita Zămislire, bazilica Rozariului și bazilica Sf. Pius al X-lea. Timp liber pentru servirea prânzului, cumpărături sau plimbare. Sfânta Liturghie celebrată de îndrumătorul spiritual al grupului. După-amiază se participă la procesiunea Euharistică alături de pelerinii de la Lourdes. Ne întoarcem la hotel pentru cină. Seara participarea la procesiunea internațională mariană cu lumânări, însoțită de rugăciunea rozariului. Cazare Hotel 3*.

Ziua 5 - vineri, 19 iulie | Lourdes

 După micul dejun, împreună cu îndrumătorul spiritual al grupului vom parcurge drumul crucii în meditație și rugăciune. Timp liber pentru servirea prânzului, cumpărături sau plimbare. Sfânta Liturghie celebrată de îndrumătorul spiritual al grupului. După-amiază vizităm casele unde a locuit sfânta Bernadette Soubirous (taxă intrare: 5€). Ne întoarcem la hotel pentru cină. Seara participarea la procesiunea internațională mariană cu lumânări, însoțită de rugăciunea rozariului.

Ziua 6 - sâmbătă, 20 iulie | Lourdes

După micul dejun, ne deplasăm spre grota Massabielle, vom facem baie în apa binefăcătoare, sanctuarul de la Lourdes este cel mai renumit loc de pelerinaj marian, celebru pentru vindecările miraculoase și pentru izvorul tămăduitor. Timp liber pentru servirea prânzului, cumpărături sau plimbare. Sfânta Liturghie celebrată de îndrumătorul spiritual al grupului. După-amiază se participă la procesiunea Euharistică alături de pelerinii de la Lourdes. Ne întoarcem la hotel pentru cină. Seara participarea la procesiunea internațională mariană cu lumânări, însoțită de rugăciunea rozariului. Cazare hotel 3*, Lourdes.

Ziua 7 - duminică, 21 iulie ǀ Lourdes - Carcassonne - San Remo

Sfânta Liturghie celebrată de îndrumătorul spiritual al grupului, vom servi micul dejun, eliberăm camerele, îmbarcarea cu bagajele în autocar, pornim spre San Remo. Vom face un popas în orașul medieval Carcassonne, vom vizita cetatea medievală, catedrala Sfântul Mihail și Podul Marengo denumit astfel după celebra bătălie a lui Napoleon contra austriecilor din 1800. Timp liber pentru vizită individuală, servirea mesei și cumpărături. Seara ajungem al San Remo, cazare Hotel 4*.

Ziua 8 - luni, 22 iulie ǀ San Remo - Padova - zona Venezia

După micul dejun, eliberarea camerelor, îmbarcarea cu bagajele în autocar, pornim spre Padova, orașul sfântului Anton de Padova, recunoscut ca sfântul universal, sfântul minunilor, un strălucit model de sfințenie. Printre virtuțile sale amintim predicarea cuvântului Lui Dumnezeu, rugăciunea și caritatea față de cei săraci. Vom participa la Sfânta Liturghie celebrată de îndrumătorul spiritual al grupului în Bazilica del Santo. Timp liber pentru vizită individuală, servirea mesei și cumpărături. Părăsim Padova și ne îndreptăm cu autocarul spre cazare Hotel 4 *.

Ziua 9 - marți, 23 iulie ǀ zona Venezia - Cluj-Napoca

După micul dejun, eliberarea camerelor, îmbarcarea cu bagajele în autocar, părăsim Italia și ne îndreptăm spre Romania cu sufletele încărcate de har și frumusețea locurilor pe care le-am vizitat și cu noi prietenii legate de-a lungul călătoriei. La întoarcerea vom tranzita: Italia, Slovenia și Ungaria ≈ 1.100 km. Masa se va servi din pachete proprii. Sosirea la Cluj-Napoca, seara târziu, în funcție de trafic și formalitățile vamale. Programul pelerinajului se încheie.

Preț: 900€

Servicii incluse în preț:​​​​​​

 • transport cu autocar;

 • 8 nopţi cazare Hotel 3/4*: zona Venezia (2 nopți), San Remo (2 nopți), Lourdes (4 nopți);

 • mic dejun;

 • demipensiune Lourdes conform programului;

 • îndrumător spiritual;

 • ghid turistic autorizat - Matei Gabriela;

 • vizite conform programului și diverse surprize;

 • taxe de autostradă și parcări;

 • taxe orașe.

 !!!Bonus

 • Sistem Audio de Ghidaj pentru o mai bună comunicare între ghid și pelerini.

Nu sunt incluse în preţ:​​​​

 • masa de prânz și cină conform programului;

 • supliment camera single 320€/pers – în cazul în care doriți să fiți cazat în cameră singur, fără partaj;

 • asigurare storno și medicală;

 • alte servicii decât cele din program;

 • intrările la diverse obiective cu plată;

 • cheltuieli personale.

Acte necesare:

Carte identitate sau pașaport valabile minim 6 luni de la data plecării.

Condiții de înscriere:

La înscriere este necesar o copie a documentul de călătorie (cartea de identitate sau pașaportul), se achită integral (900€/pers) sau avans 400€/pers, plata finală se achită cu minim 10 zile înainte de plecare.

Reducere copil 2-11 ani: – 50 € (valabilă în cazul cazării cu 2 adulți în cameră).

bottom of page