top of page

 PELERINAJ-CIRCUIT
VENEZIA, PADOVA, SAN REMO, LOURDES, CARCASSONNE
11 - 19 iunie 2023

Locuri epuizate

82283736_2262136210554116_9141584121393315840_n.jpg

Programul pelerinajului

Ziua 1 - duminică, 11 iunie | Cluj-Napoca - zona Venezia

Plecare la ora 6:00 din Cluj-Napoca din stația îmbarcare/debarcare turiști, Str. Avram Iancu nr. 26 (în zona Cimitirului Central) pe traseul Cluj-Napoca - Oradea - Szolnok - Budapesta - Siófok - Maribor - Liubljana - Vrhnika - Gorizia - zona Venezia ≈ 1.100 km. Vom face un popas la Oradea pentru a participa la Sfânta Liturghie. Sosirea în Italia este seara târziu în funcție de trafic și formalitățile vamale. Călătoria durează aprox. 15 ore, pe parcursul călătoriei se fac scurte opriri din 3 în 3 ore a câte 20 minute. Masa se va servi din pachete proprii (de recomandat sandviciuri). Cazarea are loc în hotel 3 *, zona Venezia.

Ziua 2 - luni, 12 iunie | Venezia

După micul dejun, fiecare participant primește un bilet (25 Euro/pers.) pentru vaporetto valabil o zi, cu opriri multiple. Pornim către insula Burano, care s-a dezvoltat ca o comunitate de pescari, renumită pentru casele vopsite în culori strălucitoare și broderiile confecționate de către soțiile pescarilor. Vom zăbovi apoi la Murano, insulă renumită pentru producerea sticlei venețiene, încă din secolul al XIII-lea. Vom vizita și un atelier mic pentru a putea vedea meșteșugari la lucru învârtind și suflând sticla încinsă. Timp liber pentru servirea mesei de prânz, plimbare și shopping. În cea de a doua parte a zilei vom ajunge la Veneția, oraș construit pe apă și înțesat cu palate, biserici și galerii de artă. Vom vizita Palatul Dogilor (exterior), Piazza San Marco, Bazilica San Marco, ne vom bucura și de o plimbare cu vaporetto de-a lungul celui mai faimos canal navigabil, Canal Grande pentru a avea o imagine de ansamblu asupra elegantei arhitecturi. Timp liber pentru plimbare, shopping și servirea cinei. Seara ne întoarcem la cazare.

Ziua 3 - marți, 13 iunie | Venezia - Padova - San Remo

După micul dejun, eliberăm camerele, îmbarcarea cu bagajele în autocar și pornim spre Padova. Azi este despre sfântul Anton de Padova, recunoscut ca sfântul universal, sfântul minunilor, un strălucit model de sfințenie. Printre virtuțile sale amintim predicarea cuvântului Lui Dumnezeu, rugăciunea și caritatea față de cei săraci. Orașul Padova este îmbrăcat în sărbătoare pentru al comemora pe ”il santo” (astfel îl numesc padovani pe sfântul Anton). Vom participa la oficiile religioase ale bazilicii Sfântului Anton, (programul cuprinde: Liturghia Solemnă celebrată de episcopul Padovei, urmată de o procesiune cu relicvele Sfântului Anton de Padova). Timp liber pentru reculegere, plimbare și servirea mesei. Înainte să părăsim Padova vom poposi în bazilica sfânta Iustina, si-n sanctuarul sfântului Leopoldo. După-amiază pornim spre San Remo, cazare hotel 4*.

Ziua 4 - miercuri, 14 iunie | San Remo - Lourdes

Ne aflăm la San Remo, orașul florilor, denumit astfel deoarece este plin de flori și palmieri. Dealurile și munții din zona sunt plini de măslini și viță-de-vie. După micul dejun, eliberăm camerele, îmbarcarea cu bagajele în autocar. Vom descoperi într-un tur pietonal superbul oraș aflat pe Coasta Lingurică, plin de clădiri vechi, cu o arhitectură foarte interesantă și frumoasă, aici are loc în fiecare an cel mai popular concurs de cântece - Festivalul de muzică Sanremo. Seara ajungem la Lourdes, cazare hotel 3*.

Ziua 5 - joi, 15 iunie | Lourdes

După micul dejun, ne îndreptăm către sanctuar, prima oprire este la grota Massabielle, unde în anul 1858, Bernadette Soubirous, a văzut-o de mai multe ori pe Sfânta Fecioară Maria care s-a prezentat ca fiind ”Neprihănita Zămislire”. Vom facem baie în apa binefăcătoare, sanctuarul de la Lourdes este cel mai renumit loc de pelerinaj marian, celebru pentru vindecările miraculoase şi pentru izvorul tămăduitor. Continuăm itinerariul nostru cu: bazilica Neprihănita Zămislire, bazilica Rozariului și bazilica Sf. Pius al X-lea. Timp liber pentru servirea prânzului, cumpărături sau plimbare. Sfânta Liturghie celebrată de îndrumătorul spiritual al grupului. După-amiază se participă la procesiunea Euharistică alături de pelerinii de la Lourdes. Ne întoarcem la hotel pentru cină. Seara participarea la procesiunea internațională mariană cu lumânări, însoțită de rugăciunea rozariului. Cazare hotel 3*, Lourdes.

Ziua 6 - vineri, 16 iunie | Lourdes

După micul dejun,  împreună cu îndrumătorul spiritual al grupului vom parcurge drumul crucii în meditație și rugăciune. Timp liber pentru servirea prânzului, cumpărături sau plimbare. Sfânta Liturghie celebrată de îndrumătorul spiritual al grupului. După-amiază vizităm casele unde a locuit sfinta Bernadette Soubirous (taxă intrare: 5€). Ne întoarcem la hotel pentru cină. Seara participarea la procesiunea internațională mariană cu lumânări, însoțită de rugăciunea rozariului.

Ziua 7 - sâmbătă, 17 iunie ǀ Lourdes - Carcassonne - San Remo

După micul dejun, eliberăm camerele, îmbarcarea cu bagajele în autocar, pornim spre San Remo. Vom face un popas în orașul medieval Carcassonne, vom vizita cetatea medievală, catedrala Sfântul Mihail și Podul Marengo denumit astfel după celebra bătălie a lui Napoleon contra austriecilor din 1800. Timp liber pentru plimbare și servirea mesei de prânz. Seara ajungem al San Remo, cazare hotel 4* .

Ziua 8 - duminică, 18 iunie ǀ San Remo - zona Venezia

După micul dejun, eliberăm camerele, îmbarcarea cu bagajele în autocar pornim spre Venezia. Vom face un popas pe malul Mării Ligurice pentru servirea prânzului, plimbare și baie. La finalul zilei ajungem la hotel, ne cazăm iar apoi participăm la Sfânta Liturghie celebrată de îndrumătorul spiritual al grupului în capela hotelului. Cazarea are loc în hotel 3 *, zona Venezia.

Ziua 9 - luni, 19 iunie ǀ zona Venezia - Cluj-Napoca

Micul dejun, eliberarea camerelor, îmbarcarea cu bagajele în autocar, întoarcerea spre România pe traseul: Italia, Slovenia, Ungaria, România ≈ 1.100 km. Vom face o pauză la celebrul centru comercial Noventa di Piave Designer Outlet pentru o sesiune de shopping. Masa se va servi din pachete proprii. Sosirea la Cluj-Napoca, seara târziu, în funcție de trafic și formalitățile vamale. Programul pelerinajului se încheie.

Preț: 750€

Servicii incluse în preț:​​​​​​

 • transportul cu autocarul Cluj-Napoca - Lourdes și retur;

 • 8 nopţi cazare hotel 4*și 3*: zona Venezia (3 nopți), San Remo (2 nopți), Lourdes (3 nopți);

 • Mic dejun și 2 mese de cină la Lourdes;

 • îndrumător spiritual - Pr. Lepădatu Alexandru;

 • ghid turistic autorizat - Matei Gabriela;

 • vizite conform programului și diverse surprize;

 • taxe de parcări;

 • broșura pelerinului.

 !!!Bonus

 • Sistem Audio de Ghidaj pentru o mai bună comunicare între ghid și pelerini dar și pentru traducerea simultană la oficiile religioase

Nu sunt incluse în preţ:​​​​

 • supliment camera single 280€/pers – în cazul în care doriți să fiți cazat în cameră singur, fără partaj;

 • biletele de intrare la obiectivele turistice;

 • Mese de prânz și cină;

 • asigurare storno și medicală;

 • alte servicii decât cele din program;

 • cheltuieli personale.

Acte necesare:

Carte identitate sau pașaport valabile minim 6 luni de la data plecării.

Condiții de înscriere:

La înscriere este necesar o copie a documentul de călătorie (cartea de identitate sau pașaportul), se achită integral (750€/pers) sau avans 350€/pers, plata finală se achită cu minim 10 zile înainte de plecare.

Reducere copil 2-11 ani: – 100 € (valabilă în cazul cazării cu 2 adulți în cameră).

bottom of page