top of page

CIRCUIT CULTURAL RELIGIOS ROMA ȘI VATICANUL

19 – 23 octombrie 2022

Locuri epuizate

14480656_1092961227406775_2413908571070185739_o.jpg

Programul circuitului

Ziua 1 - miercuri, 19 octombrie

Ora 11:30 întâlnirea cu ghidul de turism la Aeroportul Internațional Avram Iancu, Cluj-Napoca pentru îmbarcare pe zborul Companiei Wizz Air W6 3385 cu destinația Roma, decolare la ora 13:55, sosire la Roma Aeroportul Fiumicino la ora 15:05, transfer la hotel. Cazare Casa San Juan de Avila 3*, Roma.

Ziua 2 - joi, 20 octombrie

După micul dejun pornim spre Vatican pentru a vizita Muzeele Vaticane şi Capela Sixtină (taxă intrare: 18€). Timp liber pentru servirea mesei de prânz, plimbare și shopping. După-amiază vom vizita și ne vom reculege în bazilica San Pietro, apoi admirăm splendida piazza San Pietro și castel Sant'Angelo (exterior). Timp liber pentru servirea cinei, cazare Casa San Juan de Avila 3*.

Ziua 3 - vineri, 21 octombrie

După ce servim micul dejun, mergem către bazilica Santa Croce in Gerusalemme, aici se află cea mai mare relicvă din crucea lui Isus; ne vom reculege și-n biserica Scala Santa, denumirea bisericii provine de la scara pe care a urcat Domnul nostru Iisus spre a fi judecat de Pilat; vizită bazilica San Giovanni in Laterano. Timp liber pentru servirea mesei de prânz. După-amiază vizită și reculegere în bazilica Santa Maria Maggiore, cea mai mare biserică închinată sfintei fecioare Maria, apoi vom admira piazza del Popolo și spendida piazza di Spagna. Timp liber pentru servirea cinei, plimbare sau shopping (sugestii - Via del Corso). Cazare Casa San Juan de Avila 3*.

Ziua 4 - sâmbătă, 22 octombrie

După micul dejun, ne îndreptăm către splendida bazilică San Paolo fuori le mura apoi vom ajunge în centrul istoric al Romei pentru a vedea impresionantul Colosseum (exterior), Forurile Imperiale, Forul Roman (exterior). Timp liber pentru servirea mesei de prânz. În a doua parte a zilei admirăm piazza Venezia, monumentul lui Vittorio Emmanuele și celebra fontana di Trevi. Timp liber pentru servirea cinei, cazare Casa San Juan de Avila 3*.

Ziua 5 - duminică, 23 octombrie

După servirea micului dejun, eliberăm camerele, lăsăm bagajele în depozitul hotelului apoi vom merge la bazilica San Pietro pentru a participa la Sfânta Liturghie și la rugăciunea ”Angelus” rostită de Sfântul Părinte Papa Francisc în piazza San Pietro. Timp liber pentru servirea prânzului. Vom încheia vizita noastră în Roma cu piazza Navona și monumentul care simbolizează măreția Imperiului Roman, Panteonul. Ne întoarcem la hotel pentru a ne recupera bagajele iar apoi ne îndreptăm către Aeroportul Fiumicino, pentru îmbarcarea zborului Companiei Wizz Air W6 3386 cu destinația Cluj-Napoca, decolare la ora 21:30 şi aterizare în Cluj-Napoca la ora 00:40. Programul circuitului se încheie.

Preț: 450€

Servicii incluse în preț:​​​​​​

 • biletul de avion, zbor direct Compania Wizz Air Cluj-Napoca - Roma - Cluj-Napoca;

 • bagaje: bagaj de mână în cabină cu dimensiunile maxime 40X30X20 cm și un bagaj de cală max. 10 kg/pers.;

 • transfer aeroport - hotel - aeroport (conform programului);

 • abonament pentru transportul în comun pe toate liniile;

 • 4 nopți cazare hotel 3*;

 • 4 mic dejun;

 • ghid turistic autorizat - Matei Gabriela;

 • vizite conform programului;

 • taxa de oraş;

 • broşura pelerinului şi diverse surprize.

Nu sunt incluse în preţ:​​

 • supliment camera single 100€/pers – în cazul în care doriți să fiți cazat în cameră singur, fără partaj;

 • masa de prânz și cină;

 • asigurare storno și medicală;

 • intrările la diverse obiective cu plată;

 • alte servicii decât cele din program;

 • cheltuieli personale.

Acte necesare:

Carte identitate sau paşaport valabile minim 6 luni de la data plecării.

Condiții de înscriere:

La înscriere este necesar o copie a documentul de călătorie (cartea de identitate sau pașaportul), se achită integral (450€/pers) sau avans 250€/pers, plata finală se achită cu minim 10 zile înainte de plecare.

Reducere copil 2-11 ani: – 100 € (valabilă în cazul cazării cu 2 adulți în cameră).

Prețul este valabil pentru un grup minim de 20 participanți.

Subliniem faptul că numărul de locuri este limitat, iar înscrierile au început deja.

Itinerariu obiective:

Muzeele Vaticane, capela Sixtină, bazilica San Pietro, piazza San Pietro, castel Sant'Angelo, bazilica Santa Croce in Gerusalemme, biserica Scala Santa, bazilica San Giovanni in Laterano, bazilica Santa Maria Maggiore, piazza del Popolo, piazza di Spagna, Via del Corso, bazilica San Paolo fuori le mura, colosseum, Forurile Imperiale, Forul Roman, piazza Venezia, monumentul lui Vittorio Emmanuele, fontana di Trevi, bazilica San Pietro, piazza Navona, panteonul.

Observații:

 • Compania aeriană, fără a cere acordul agenției de turism care derulează programul turistic, are dreptul de a modifica orele de zbor! Prin urmare, agenția nu este răspunzătoare pentru decolarea/aterizarea avioanelor la o altă oră decât cea înscrisă în programul pelerinajului. Orice problemă privind operarea zborului și acțiunile adiacente acestuia intră sub competența transportatorului, biletul de avion reprezentând contractul între pasager și compania aviatică. În cazul în care o persoană se retrage și găsește înlocuitor, la schimbarea numelui pentru biletul de avion Wizz Air, înlocuitorul va trebui să achite o taxă de modificare a numelui. Taxa pentru schimbarea numelui per zbor, per pasager este de 45€.

 • Agenția nu este răspunzătoare pentru pierderea sau furtul bagajelor, a actelor sau a obiectelor personale, în timpul dinaintea zborului, zborului efectiv și după încheierea acestuia, în cazul în care aceste situații nedorite apar, călătorul are obligația de a depune personal plângere la organele competente.

 • Bagaje admise: bagaj de mână în cabină cu dimensiunile maxime 40X30X20cm (fără lichide, cosmetice, obiecte tăioase sau ascuțite în bagajul de mână) și un bagaj de cală max. 10kg/pers. cu dimensiuni recomandate 55x40x20cm. Transportul bagajelor care depășesc cantitatea admisă este supus unor tarife și vor fi suportate de către călător.

 • În scopul asigurării securității pasagerilor, se interzice să aveți în posesie următoarele obiecte în bagaj: arme de foc, arme cu vârf/cu tăiș și obiecte tăioase, instrumente contondente, substanțe explozive și inflamabile, substanțe chimice și toxice. Lichidele și cosmeticele aflate în bagajul de mână în cabină trebuie să fie în recipiente individuale de maximum 100ml.

 • La cererea călătorului se poate suplimenta bagajul, tariful pentru 1 bagaj cală de 20 Kg este 95€/bagaj, dacă se achită în agenție, compania aeriană poate majora taxa de bagaj.

 • Politica de prealocare a locurilor în avion depinde de fiecare companie aeriană; la cerere, se pot furniza informații suplimentare cu privire la acest aspect.

 • Tariful biletului de avion nu include serviciile de catering la bord.

 • Agenția nu răspunde în cazul refuzului autorităților de la punctele de frontieră de a primi călătorul pe teritoriul propriu, sau de a-i permite să părăsească teritoriul propriu. Agenția nu poate fi făcută răspunzătoare pentru astfel de situații, ce nu pot fi depistate anterior plecării.

 • Conform reglementărilor în vigoare, minorii trebuie să îndeplinească următoarele condiții pentru a fi lăsați să iasă din țară: să călătorească cu cel puțin un adult însoțitor; să aibă asupra lor acordul ambilor părinți (sau al părintelui care nu-i însoțește) legalizat la notariat; adultul care-i însoțește, în cazul în care acesta nu este unul dintre părinți, trebuie să aibă cazier judiciar pe care să-l prezinte la frontieră; informații suplimentare pe www.politiadefrontiera.ro.

 • Tariful pentru copil este valabil în cazul în care acesta stă în cameră cu doi adulți. Pentru a beneficia de tariful de copil acesta trebuie să nu fi depășit la data începerii călătoriei vârsta menționată în program.

 • Transportul este mixt cu avionul conform programului și mijloacele de transport în comun.

 • Cazarea celor 4 nopți din program are loc la Roma în Hotelul 3* în camere duble. (twin sau matrimoniale: Casa San Juan de Avila, Via Torre Rossa 2 - www.casasanjuandeavila.org

 • Clasificarea pe stele a hotelurilor din program este cea atribuită în mod oficial de Ministerul Turismului din Italia conform standardelor proprii și poate să nu coincidă cu normele de clasificare din România, agenția nu este răspunzătoare pentru acest lucru. Distribuirea camerelor la hotel se face în momentul cazării de către recepționer. Orice problemă legată de amplasarea sau aspectul camerei se rezolvă de către participant direct la recepție, asistat de ghidul de turism.

 • Agenția nu se obligă să găsească partaj persoanelor care călătoresc singure. Acestea își vor găsi persoană cu care să stea în cameră, vor plăti cameră în regim Single sau vor sta trei persoane în cameră.

 • Programul circuitului poate fi modificat de către ghidul de turism, ca ordine de desfășurare în funcție de anumite situații speciale.

 • Agenția organizatoare, în pachetul de servicii de circuite culturale prestează și servicii de ghid turistic din partea Agenției, dar legislația internațională nu permite ghidajul în muzee și la obiective turistice de către ghidul român; prezentarea obiectivelor se va face în fața obiectivelor de către ghidul român, acesta va asigura traducerea explicațiilor date de ghidul local în situația în care grupul de turiști hotărăște angajarea acestuia.

 • Participanții au obligația să respecte locul, data și ora plecării atât la dus, cât și la întors, precum și locurile, datele și orele stabilite pe parcursul circuitului contractat. Toate cheltuielile și daunele produse ca urmare a nerespectării de către călător a prevederilor privind locurile de întâlnire și orarele vor fi suportate de către acesta.

 • Participanții au libertatea de a selecta din programul circuitului obiectivele la care doresc să participe.

 • Facultativ, călătorul are posibilitatea încheierii unui contract de asigurare, care să acopere taxele de transfer, sau a unui contract de asistență care să acopere taxele de repatriere în caz de accidente, de boala sau deces, a unui contract de asigurare pentru bagaje, a unui contract de asigurare pentru servicii medicale la destinație ori a unei asigurări storno sau altor tipuri de asigurări de călătorie.

 • Agenția recomandă încheierea unei asigurări storno pentru acoperirea eventualelor penalității de anulare, aceasta putând fi încheiată în agenția de turism de unde acesta a achiziționat pachetul de servicii de călătorie.

Recomandări:

 • Agenția recomandă participanților contactarea cu 24 de ore înainte de plecare pentru reconfirmarea detaliilor de îmbarcare.

 • Este necesar să purtați îmbrăcăminte decentă și încălțăminte comodă în timpul circuitului.

 • Vă rugăm să consultați operatorul dvs. de telefonie mobilă privind funcționarea telefonului pe teritoriul Italiei.

 • Euro este moneda oficială a Republicii Italia.

bottom of page