top of page

CIRCUIT CULTURAL RELIGIOS

FATIMA, BATALHA, ALCOBAÇA, ÓBIDOS, SINTRA, CABO DA ROCAS,

NAZARÉ, LISABONA

1 – 7 iulie 2022

Locuri epuizate

Programul circuitului

Ziua 1 - vineri, 1 iulie | Cluj-Napoca - Budapesta - Lisabona - Fatima

Plecarea la ora 9:00 din Cluj-Napoca din parcarea - Sala Sporturilor „Horia Demian”, transfer cu autocarul la Aeroportul Internațional Liszt Ferenc din Budapesta, pentru zborul direct al Companiei Wizz Air cu destinația Lisabona, decolare la ora 18:25, sosire la Aeroportul Lisboa Portela la ora 21:20. Masa se va servi din pachete proprii (de recomandat sandviciuri). După aterizare, transfer cu autocarul la Fatima. La sosire se face cazarea la hotel Aleluia 3*.

Ziua 2 - sâmbătă, 2 iulie | Fatima

După micul dejun, vizităm muzeul ”Minunile de la Fatima” (taxă intrare 1€). Prezentarea Sanctuarului de la Fatima: Capela Aparițiilor, Bazilica Doamna noastră a Rozariului, Centrul Pastoral Paul al VI-lea. Timp liber pentru servirea prânzului, plimbare, cumpărături. Vom parcurge Calea Crucii, stațiunile Căii Crucii urmează drumul pe care păstorașii îl parcurgeau pentru a merge de la Aljustel la Cova da Iria. Vizităm Valinhos locul unde a apărut Sfânta Fecioară a 4-a oară pe 19 august 1917, locul în care păstorașii au avut prima şi a 3-a apariție a ”Îngerului Păcii” (în primăvara şi toamna anului 1916), cele 2 case ale păstorașilor (sfântul Francisco şi sfânta Jacinta), casa Sorei Lucia, locul în care a avut loc a 2-a apariție a ”Îngerului Păcii” în grădina casei Luciei (în vara anului 1916). După cină, participarea la procesiunea cu lumânări şi recitarea Sfântului Rozariu. Cazare, hotel Aleluia 3*, Fatima.

Ziua 3 - duminică, 3 iulie | Fatima

Micul dejun, participarea la sfânta Liturghie. Timp liber pentru servirea prânzului, odihnă sau reculegere. După-amiază, vizităm celebrul muzeu de ceară unde vom putea aprofunda aparițiile sfintei fecioare Maria celor 3 păstorași. (taxă intrare 7€) După ce vom servi cina vom participa la procesiunea cu lumânări şi recitarea Sfântului Rozariu. (Cazare, hotel Aleluia 3*, Fatima)

Ziua 4 - luni, 4 iulie | Fatima - Alcobaça - Batalha - Nazaré

După micul dejun plecăm cu autocarul către biserica parohială din Fatima, locul în care au fost botezați cei trei păstorași, continuăm itinerariul cu capodoperele goticului portughez mănăstirile Batalha (taxă intrare curtea interioară 7€) şi Alcobaça (taxă intrare curtea interioară 7€). Ne vom opri și-n orașul Nazaré situat pe malul oceanului Atlantic, cu peisaje de vis și plaje lungi de nisip, cele mai renumite din toată Portugalia, vom admira panorama asupra Oceanului Atlantic din locul numit Sitio, vom vizita biserica închinată Sfintei Fecioare Maria de la Nazaret. Timp liber pe malul oceanului pentru servirea prânzului, cumpărături, plimbare și relaxare. Întoarcere la Fatima, pentru cină și cazare. Seara participarea la procesiunea cu lumânări și recitarea Sfântului Rozariu. (Cazare, hotel Aleluia 3*, Fatima)

Ziua 5 - marți, 5 iulie | Fatima - Óbidos - Sintra - Cabo da Rocas

După micul dejun pornim cu autocarul către cel mai romantic sat medieval din Portugalia, Óbidos dichisit într-un mod atractiv special pentru vizitatori, caracteristica locului, casele vopsite în alb și albastru, după vizita ghidată, urmează o pauză pentru shopping. Următorul popas este la Sintra, declarat de UNESCO patrimoniu universal. Sintra a fost reședința de vară a Regilor Portugaliei și adăpostește monumente de importanță istorică, exemple clasice ale arhitecturii portugheze. Timp liber pentru servirea prânzului, plimbare și shopping. În Sintra vom vizita centrul orașului și Castelul Regal Pena (taxă intrare: 16€ + 5€ biletul de autobus dus – întors din centrul orașului la Castel). Ne vom îndrepta către cel mai vestic punct al Europei, Cabo da Rocas, înainte de Marile Descoperiri Geografice, se credea că aici este capătul lumii, ne vom bucura de o priveliște fantastică asupra Oceanului Atlantic. Seara întoarcere la Fatima, după cină, participarea la procesiunea cu lumânări şi recitarea Sfântului Rozariu. (Cazare, hotel Aleluia 3*, Fatima)

Ziua 6 - miercuri, 6 iulie | Fatima - Lisabona - Budapesta

După micul dejun, îmbarcarea cu bagajele în autocar, ne vom deplasa cu autocarul spre Lisabona unde vom vizita biserica Sfântul Anton, biserica a fost construită pe locul casei în care s-a născut sfântul Anton de Padova, vom poposi și-n cel mai vechi locaș de cult din Lisabona, catedrala, oficial numită Santa Maria Maior de Lisabona, în această catedrală a fost botezat Sfântul Anton. Timp liber pentru servirea prânzului, plimbare și shoping. După pauză, continuăm itinerariul cu mănăstirea Jeronimos (taxă intrare curtea interioară: 7€), simbolul cel mai impresionant al puterii Portugaliei, monument înscris în Patrimoniului UNESCO, vom admira turnul Belém și Monumentul Descoperirilor. Timp liber. Transfer la Aeroportul Lisboa Portela, pentru îmbarcarea zborului Companiei Wizz Air cu destinația Budapesta, decolare ora 21:20, sosire la Aeroportul Internațional Liszt Ferenc, Budapesta ora 02:30. După aterizare, transfer cu autocarul la Cluj-Napoca. Vom ajunge la Cluj-Napoca pe 7 iulie, în jurul prânzului, în funcție de trafic și formalitățile vamale. Programul circuitului se încheie.

Preț: 750€

Servicii incluse în preț:​​​​

 • biletul de avion, zbor direct Compania Wizz Air Budapesta - Lisabona - Budapesta ;

 • bagaje: bagaj de mână în cabină cu dimensiunile maxime 40X30X20 cm și un bagaj de cală max. 10 kg/pers.;

 • taxe de aeroport;

 • transferuri şi transport cu autocarul (conform programului);

 • 5 nopți cazare la hotel Aleluia 3*;

 • demipensiune;

 • ghid turistic autorizat - Matei Gabriela;

 • vizite conform programului;

 • taxă de oraș;

 • broșura pelerinului și diverse surprize.

Nu sunt incluse în preţ:​​

 • supliment camera single 150€/pers – în cazul în care doriți să fiți cazat în cameră singur, fără partaj;

 •  masa de prânz;

 • intrările la diverse obiective cu plată; 

 • alte servicii decât cele din program;

 • cheltuieli personale.

Acte necesare:

Carte identitate sau paşaport valabile minim 6 luni de la data plecării.

Condiții de înscriere:

La înscriere este necesar o copie a documentul de călătorie (cartea de identitate sau pașaportul), se achită integral (750€/pers) sau avans 300€/pers, plata finală se achită cu minim 10 zile înainte de plecare.

Reducere copil 2-11 ani: – 100 € (valabilă în cazul cazării cu 2 adulți în cameră).

Prețul este valabil pentru un grup minim de 35 participanți.

Subliniem faptul că numărul de locuri este limitat, iar înscrierile au început deja.

Observații:

 • Compania aeriană, fără a cere acordul agenției de turism care derulează programul turistic, are dreptul de a modifica orele de zbor! Prin urmare, agenția nu este răspunzătoare pentru decolarea/aterizarea avioanelor la o altă oră decât cea înscrisă în programul pelerinajului. Orice problemă privind operarea zborului și acțiunile adiacente acestuia intră sub competența transportatorului, biletul de avion reprezentând contractul între pasager și compania aviatică. În cazul în care o persoană se retrage și găsește înlocuitor, la schimbarea numelui pentru biletul de avion Wizz Air, înlocuitorul va trebui să achite o taxă de modificare a numelui. Taxa pentru schimbarea numelui per zbor, per pasager este de 45€.

 • Agenția nu este răspunzătoare pentru pierderea sau furtul bagajelor, a actelor sau a obiectelor personale, în timpul dinaintea zborului, zborului efectiv și după încheierea acestuia, în cazul în care aceste situații nedorite apar, călătorul are obligația de a depune personal plângere la organele competente.

 • Bagaje admise: bagaj de mână în cabină cu dimensiunile maxime 40X30X20cm (fără lichide, cosmetice, obiecte tăioase sau ascuțite în bagajul de mână) și un bagaj de cală max. 10kg/pers. cu dimensiuni recomandate 55x40x20cm. Transportul bagajelor care depășesc cantitatea admisă este supus unor tarife și vor fi suportate de către călător.

 • În scopul asigurării securității pasagerilor, se interzice să aveți în posesie următoarele obiecte în bagaj: arme de foc, arme cu vârf/cu tăiș și obiecte tăioase, instrumente contondente, substanțe explozive și inflamabile, substanțe chimice și toxice. Lichidele și cosmeticele aflate în bagajul de mână în cabină trebuie să fie în recipiente individuale de maximum 100ml.

 • La cererea călătorului se poate suplimenta bagajul, tariful pentru 1 bagaj cală de 20 Kg este 95 €/bagaj, dacă se achită în agenție, compania aeriană poate majora taxa de bagaj.

 • Politica de prealocare a locurilor în avion depinde de fiecare companie aeriană; la cerere, se pot furniza informații suplimentare cu privire la acest aspect.

 • Tariful biletului de avion nu include serviciile de catering la bord.

 • Agenția nu răspunde în cazul refuzului autorităților de la punctele de frontieră de a primi călătorul pe teritoriul propriu, sau de a-i permite să părăsească teritoriul propriu. Agenția nu poate fi făcută răspunzătoare pentru astfel de situații, ce nu pot fi depistate anterior plecării.

 • Conform reglementărilor în vigoare, minorii trebuie să îndeplinească următoarele condiții pentru a fi lăsați să iasă din țară: să călătorească cu cel puțin un adult însoțitor; să aibă asupra lor acordul ambilor părinți (sau al părintelui care nu-i însoțește) legalizat la notariat; adultul care-i însoțește, în cazul în care acesta nu este unul dintre părinți, trebuie să aibă cazier judiciar pe care să-l prezinte la frontieră; informații suplimentare pe www.politiadefrontiera.ro.

 • Tariful pentru copil este valabil în cazul în care acesta stă în cameră cu doi adulți. Pentru a beneficia de tariful de copil acesta trebuie să nu fi depășit la data începerii călătoriei vârsta menționată în program.

 • Transportul este mixt cu autocarul și avionul conform programului.

 • Locurile în autocar se ocupă în funcție de ordinea înscrierii, începând cu bancheta a doua, acest loc este valabil pentru toată perioada circuitului.

 • Participanții sunt rugați să se prezinte la locul de îmbarcare cu cca. 15 minute înainte de ora comunicată.

ATENŢIE! Grupul nu va aștepta călătorii care întârzie la îmbarcare.

 • Autocarul va prelua călători și din orașele prin care se tranzitează România. Îmbarcarea se va face astfel: Cluj-Napoca - 9:00, Huedin centru - 10:00, Aleșd centru - 11:00, Oradea de lângă Gară - 11:20.

 • Locul de plecare este același cu locul de sosire.

 • Cazarea celor 5 nopți are loc la Fatima, în hotelul Aleluia 3* în camere duble (twin sau matrimoniale în funcție de opțiune). Hotelul se află pe str. Str. João Paulo II, www.hotelaleluia.pt

 • Clasificarea pe stele a hotelurilor din program este cea atribuită în mod oficial de Ministerul Turismului din Portugalia conform standardelor proprii și poate să nu coincidă cu normele de clasificare din România, agenția nu este răspunzătoare pentru acest lucru. Distribuirea camerelor la hotel se face în momentul cazării de către recepționer. Orice problemă legată de amplasarea sau aspectul camerei se rezolvă de către participant direct la recepție, asistat de ghidul de turism.

 • Agenția nu se obligă să găsească partaj persoanelor care călătoresc singure. Acestea își vor găsi persoană cu care să stea în cameră, vor plăti cameră în regim Single sau vor sta trei persoane în cameră.

 • Programul circuitului poate fi modificat de către ghidul de turism, ca ordine de desfășurare în funcție de anumite situații speciale.

 • Agenția organizatoare, în pachetul de servicii de circuite culturale prestează și servicii de ghid turistic din partea Agenției, dar legislația internațională nu permite ghidajul în muzee și la obiective turistice de către ghidul român; prezentarea obiectivelor se va face în fața obiectivelor de către ghidul român, acesta va asigura traducerea explicațiilor date de ghidul local în situația în care grupul de turiști hotărăște angajarea acestuia.

 • Participanții au obligația să respecte locul, data și ora plecării atât la dus, cât și la întors, precum și locurile, datele și orele stabilite pe parcursul circuitului contractat. Toate cheltuielile și daunele produse ca urmare a nerespectării de către călător a prevederilor privind locurile de întâlnire și orarele vor fi suportate de către acesta.

 • Participanții au libertatea de a selecta din programul circuitului obiectivele la care doresc să participe.

 • Facultativ, călătorul are posibilitatea încheierii unui contract de asigurare, care să acopere taxele de transfer, sau a unui contract de asistență care să acopere taxele de repatriere în caz de accidente, de boala sau deces, a unui contract de asigurare pentru bagaje, a unui contract de asigurare pentru servicii medicale la destinație ori a unei asigurări storno sau altor tipuri de asigurări de călătorie.

 • Agenția recomandă încheierea unei asigurări storno pentru acoperirea eventualelor penalității de anulare, aceasta putând fi încheiată în agenția de turism de unde acesta a achiziționat pachetul de servicii de călătorie.

Recomandări:

 • Agenția recomandă participanților contactarea cu 24 de ore înainte de plecare pentru reconfirmarea detaliilor de îmbarcare.

 • Este necesar să purtați îmbrăcăminte decentă și încălțăminte comodă în timpul circuitului.

 • Vă rugăm să consultați operatorul dvs. de telefonie mobilă privind funcționarea telefonului pe teritoriul Ungariei și a Portugaliei.

 • În cazul în care pe parcursul călătoriei doriți să vă achiziționați diferite lucruri din Ungaria vă recomandăm să aveți la dvs. forinți. Euro este moneda oficială a Portugaliei.

                                   REZERVĂRI ȘI INFORMAȚII            info@pelerinajegabriela.ro          0742 754 421   

 • Black Facebook Icon
 • Noir Icône YouTube
 • Black Instagram Icon
bottom of page