top of page

ANIVERSAREA APARIȚIILOR -  MEĐUGORJE

22 - 28 iunie

  Programul pe zile a călătoriei:

  Ziua 1 - joi, 22 iunie:

  Plecare la ora 5:00 din Cluj-Napoca din parcarea - Sala Sporturilor „Horia Demian„ pe traseul Oradea - Arad - Nădlac - Szeged - Baja - Mohacs - Udvar - Beli Manastir - Osijek - Šamac - Modriča - Sarajevo - Mostar - Međugorje. Sosirea la Međugorje (Bosnia și Herțegovina) este seara târziu în funcţie de trafic şi formalităţile vamale. Călătoria durează aprox. 20 de ore, pe parcursul călătoriei se fac opriri din 3 în 3 ore a câte 20 minute. Masa se va servi din pachete proprii (de recomandat sandviciuri). La sosire în Međugorje se face repartizarea în camere duble la hotel Ivona - Felix Doo 3*.

  Ziua 2 - vineri, 23 iunie:

  Micul dejun, tur de recunoaștere a locurilor de reculegere din preajma bisericii Sfântul Iacob. Colocviu cu tema - ”Spovada și Euharistia.” Prânzul. Oficiile religioase la Biserica parohială Sfântul Iacob. (de la ora 18:00, traducere simultană în limba română). Posibilitate pentru spovadă.

  Ziua 3 - sâmbătă, 24 iunie:

 Micul dejun, deplasare cu autocarul în localitatea Humac (Ljubuški) pentru a participa la tradiţionalul ”Marş al Păcii”. Marşul începe la ora 6 dimineaţa, punctul de plecare este mănăstirea franciscană din Humac, participanții primesc binecuvântarea preoţilor, apoi pornesc în rugăciune și cânt spre biserica Sfântul Iacob din Međugorje. ”Marşul Păcii” este o rugăciune de penitenţă pentru pace, care se desfăşoară anual din 1992, participanții provin din toate colțurile lumii. După prânz deplasare cu autocarul la 30 Km distanță față de Međugorje, în localitatea Tihaljina. În interiorul bisericii din Tihaljina poate fi admirată o statuie de o frumusețe rară care o reprezintă pe Regina Păcii, acest chip este prezent în fiecare ilustrat sau souvenir ce privește Međugorje. Participarea la Sfânta Liturghie în limba română, celebrată de îndrumătorul spiritual al grupului. La întoarcerea spre Međugorje vom vizita minunata cascadă Kravica (taxă vizitare 2€/ persoană) fiind considerată o transpunere a celebrei cascade Niagara. . Oficiile religioase la Biserica parohială Sf. Iacob, Medjugorje. (de la ora 18:00, traducere simultană în limba română). Posibilitate pentru spovadă.

  Ziua 4 - duminică, 25 iunie:

 Micul dejun, urcare pe Colina Podbrdo - locul primelor apariţii pentru rugăciunea rozariul. Prânzul. Sfânta Liturghie în limba română, celebrată de îndrumătorul spiritual al grupului în comunitatea Satul Mamei, comunitate fondată de către Pr. Slavcko Barbarić. Oficiile religioase la Biserica parohială Sfântul Iacob. (de la ora 18:00, traducere simultană în limba română). Posibilitate pentru spovadă.

  Ziua 5 - luni, 26 iunie:

  Micul dejun, urcare pe dealul Križevac pentru a parcurge drumul crucii. După prânz program liber la Međugorje sau ieşire opţională în orașul Mostar pentru a vizita: catedrala franciscană Sfinții Petru și Paul; centrul istoric al orașului, cu influențe arhitecturale medieval otomane și neoclasice din timpul dominației Hasburgice; faimosul Pod de piatră - Stari Most fiind construit în sec. al XVI-lea, peste râul Neretva și legând cele două părți ale orașului. După destrămarea Iugoslaviei, martiriul orașului asediat 18 luni, s-a soldat cu distrugeri inimaginabile, însă în prezent zona centrului istoric este perfect restaurată.Timp liber: plimbări, shopping. Cotizaţia pentru ieşirea opţională este de 7€/persoană. Oficiile religioase la Biserica parohială Sf. Iacob, Medjugorje. (de la ora 18:00, traducere simultană în limba română). Posibilitate pentru spovadă.

  Ziua 6 - marți, 27 iunie:

  După micul dejun, program liber la Međugorje sau ieşire opţională în Croaţia pentru a vizita orașul medieval cel mai bine conservat din Europa și unic prin monumentele sale, perla Adriaticii, Dubrovnik. Vom vizita: cetatea, zidurile orașului vechi, mănăstirea franciscană, mănăstirea dominicană, biserica barocă Sfântul Blaise (patronul orașului), Palatul Rectorilor, turnul cu ceas. Timp liber: plimbări, shopping. Cotizaţia pentru ieşirea opţională este de 20€/persoană. Prânz. Oficiile religioase la Biserica parohială Sf. Iacob, Medjugorje. (de la ora 18:00, traducere simultană în limba română). Posibilitate pentru spovadă.

Ziua 7 - miercuri, 28 iunie:

Ora 6:00 micul dejun, eliberarea camerelor, îmbarcarea cu bagajele în autocar, întoarcerea spre România. La întoarcere vom urma acelaşi traseu (Bosnia și Herțegovina, Croația, Ungaria, România). Masa se va servi din pachete proprii (de recomandat sandviciuri). Sosirea la Cluj-Napoca, seara târziu, în funcţie de trafic şi formalităţile vamale. Programul pelerinajului se încheie.

Preţ: 210 €

 

  Servicii incluse în preț:

 • transportul cu autocarul clasificat 3*, Cluj-Napoca - Međugorje și retur;

 • 6 nopți cazare la Međugorje hotel 3* Ivona-Felix Doo;

 • demipensiune (6 mic dejun în sistem bufet, 5 prânzuri);

 • ghid de turism;

 • îndrumător spiritual;

 • deplasările la obiectivele din program se vor face cu autocarul;

 • taxe de autostradă și parcări;

 • broşura pelerinului şi diverse surprize;

 • traducere simultană în limba română la oficiile religioase de seară.

 

  Nu sunt incluse în preţ:

 • asigurarea medicală de călătorie și asigurarea STORNO - opționale dar recomandate; asigurarea storno, se încheie odată cu contractul de comercializare a pachetului de servicii turistice; în pachet cu asigurarea medicală de călătorie; (asigurarea storno 47 lei; asigurarea medicală 38 lei)

 • supliment cameră single - 72 €;

 • ieșire opțională în Croația, Dubrovnik - 20 €;

 • alte servicii decât cele din program;

 • cheltuieli personale.

 

  Condiții de înscriere:

 • avans 100 €/persoană, plata finală se achită cu minim 7 zile înainte de plecare;

 • copie carte identitate sau paşaport valabile minim 6 luni de la terminarea călătoriei.

 

  Notă:

 • Tariful pentru un copil 3 - 12 ani este 150 €.

 • Nu se călătorește noaptea.

 

  Anexă la contractul de prestări servicii de comercializare a pachetelor de servicii turistice (Click aici)

Prietenii noștri pe facebook

Newsletter

Abonează-te pentru a primi ofertele noastre.

Rețele sociale

 • Facebook Social Icon

Mesaj primit!

Copyright©2016-2020 Pelerinaje Gabriela
Logo transparent.png
bottom of page