top of page

PELERINAJ - CIRCUIT

NAPOLI, SAN GIOVANNI ROTONDO, BARI, ALBEROBELLO, MONTE SANT'ANGELO


23 – 27 aprilie 2024

Programul pelerinajului

Ziua 1 - marți, 23 aprilie | Cluj-Napoca – Napoli – San Giovanni Rotondo

 Ora 13:30 întâlnirea cu ghidul de turism la Aeroportul Internațional Avram Iancu, Cluj-Napoca pentru îmbarcare pe zborul Companiei Wizz Air W4 3427 cu destinația Napoli, decolare la ora 15:30, sosire la Aeroportul Internațional din Napoli la ora 16:30, transfer către patria lui Padre Pio, San Giovanni Rotondo. Cină și cazarea are loc în camere 2 paturi twin sau matrimoniale în funcție de opțiune la hotel 4*.

Ziua 2 - miercuri, 24 aprilie | San Giovanni Rotondo - Alberobello - Bari

 După micul dejun ne vom deplasa spre un loc de poveste, Allberobello, un orășel mic cunoscut în toată Europa datorită ansamblului de case Trulli, înscris în 1996 în patrimoniul UNESCO. Vom vizita străduțele străjuite de sute de trulli, toate văruite în alb cu acoperișuri conice din piatră, construcțiile sunt transformate acum în magazine de suveniruri și produse locale, ne vom reculege și-n biserica trulli Sfântul Anton. Vom face un tur pietonal ghidat prin oraș iar apoi vom avea timp liber pentru servirea mesei de prânz, plimbare și shopping. Continuăm itinariul nostru cu un popas orașul Bari. Aici vom traversa la pas orașul vechi care ne va surprinde cu labirintul de străzi înguste, curți interioare și ganguri boltite, special construite pentru a-i duce în eroare pe pirați și armatele invadatoare. Vom admira frumoasele biserici construite în stil romanic catedrala San Sabino și bazilica San Nicola, care a fost construită în secolul al XI-lea pentru a adăposti moaștele Sfântului Nicolae. Seara ne întoarcem la San Giovanni Rotondo pentru cină și cazare. La ora 20:45 avem posibilitatea de a participa la rugăciunea rozariului în biserica Santa Maria delle Grazie.

Ziua 3 - joi, 25 aprilie | San Giovanni Rotondo – Monte Sant'Angelo

 După micul dejun ne vom deplasa spre un loc mirific, orașul Monte Sant'Angelo. Principalul obiectiv al orașului, care face parte din Patrimoniul Cultural Mondial UNESCO, este Sanctuarul San Michele construit pe grota în care arhanghelul Mihail a apărut de mai multe ori unor persoane de-a lungul timpului. Padre Pio a avut o devoțiune specială pentru arhanghelul Mihail, îi îndemna pe toți să viziteze acest loc și să se roage arhanghelului Mihail. Vom vizita și participa la Sfânta Liturghie în sanctuar urmând îndemnurile sfântului. Vom face un tur pietonal prin oraș iar apoi vom avea timp liber pentru servirea mesei de prânz, plimbare și shopping. Seara ne întoarcem la San Giovanni Rotondo pentru cină și cazare. La ora 20:45 avem posibilitatea de a participa la rugăciunea rozariului în biserica Santa Maria delle Grazie.

 

Ziua 4 - vineri, 26 aprilie | San Giovanni Rotondo

 După micul dejun, ne vom porni pe jos spre sanctuar unde vom participa la Sfânta Liturghie iar apoi vom face un tur ghidat al sanctuarului: ne vom reculege în noua și moderna biserică San Pio; apoi vom poposi într-un loc legat de viața lui Padre Pio, mănăstirea franciscană capucină, care datează din 1540, vom vedea camera sa, locul în care a primit stigmatele în corul bisericii vechi la 20 septembrie 1918, camera unde a fost de multe ori violentat de diavol, camera unde a fost operat şi unde se întâlnea cu frații din convent pentru momentele comune de rugăciune; continuăm itinerariul nostru cu vechea biserică unde Padre Pio a celebrat 50 de ani, biserica Santa Maria delle Grazie în cripta căreia se află sicriul cu trupul sfântului. După-amiază vom parcurge Via Crucis apoi vom avea timp liber pentru reculegere, plimbare și shopping. După cină la ora 20:45 avem posibilitatea de a participa la rugăciunea rozariului în biserica Santa Maria delle Grazie.

 

Ziua 5 - sâmbătă, 27 aprilie | San Giovanni Rotondo – Napoli – Cluj-Napoca

 După servirea micului dejun, eliberăm camerele și ne deplasăm spre Napoli. Timp liber pentru vizită individuală, servirea mesei și cumpărături. Părăsim rafinatul oraș și ne îndreptăm spre Aeroportul Internațional din Napoli pentru îmbarcarea zborului Companiei Wizz Air W4 3428 cu destinația Cluj-Napoca, decolare la ora 17:05 şi aterizare în Cluj-Napoca la ora 20:05. Programul pelerinajului - circuit se încheie.

Preț: 650€

Servicii incluse în preț:​​​​​​​

 • biletul de avion, zbor direct Compania Wizz Air Cluj-Napoca - Napoli - Cluj-Napoca;

 • bagaje: bagaj de mână în cabină cu dimensiunile maxime 40X30X20 cm și un bagaj de cală max. 10 kg/pers.

 • transport conform programului;

 • 4 nopţi cazare la hotel 4*, San Giovanni Rotondo (conform programului, în camere duble);

 • demipensiune (2 mese pe zi - conform programului)

 • ghid turistic autorizat – Matei Gabriela;

 • vizite conform programului;

 • taxa de oraş;

 • broşura pelerinului.

!!!BONUS

·       Sistem Audio de Ghidaj pentru o mai bună comunicare între ghid și pelerini.

Nu sunt incluse în preţ:​​​​​

 • supliment camera single 140€/pers – în cazul în care doriți să fiți cazat în cameră singur, fără partaj;

 • masa de prânz;

 • asigurare storno și medicală;

 • intrările la diverse obiective cu plată;

 • alte servicii decât cele din program;

 • cheltuieli personale.

Acte necesare:

Carte identitate sau pașaport valabile minim 6 luni de la data plecării.

Condiții de înscriere:

La înscriere este necesar o copie a carții de identitate, se achită integral (650€/pers) sau avans 300€/pers, plata finală se achită cu minim 10 zile înainte de plecare.

Reducere copil 2-11 ani: – 50 € (valabilă în cazul cazării cu 2 adulți în cameră).

Prețul este valabil pentru un grup minim de 20 participanți.

Subliniem faptul că numărul de locuri este limitat, iar înscrierile au început deja.

bottom of page