top of page

 ROMA ȘI VATICANUL

5 - 9 decembrie 2023

png_20230224_115318_0000.png

Programul pelerinajului

Ziua 1 - marți, 5 decembrie

Ora 12:30 întâlnirea cu ghidul de turism la Aeroportul Internațional Avram Iancu, Cluj-Napoca pentru îmbarcare pe zborul Companiei Wizz Air W6 3385 cu destinația Roma, decolare la ora 14:35, sosire la Roma, Aeroportul Ciampino la ora 15:50, transfer la hotel. După ce ne-am instalat în camere și ne-am odihnit puțin ne îndreptăm spre stația de metrou pentru a ajunge în zona unde vom face un tur pietonal la: Fontana di Trevi; Piazza Venezia; monumentul lui Vittorio Emanuele (exterior); centrul istoric Forurile Imperiale (exterior); Forul Roman (exterior); și la impresionantul Colosseum (exterior). Timp liber pentru servirea cinei, seara ne întoarcem cu metroul la cazare.

Ziua 2 - miercuri, 6 decembrie

După micul dejun, pornim spre Vatican pentru a vizita Muzeele Vaticane şi Capela Sixtină (taxă intrare: 35€). Timp liber pentru servirea mesei de prânz, plimbare și shopping. După-amiază vom vizita și ne vom reculege în bazilica San Pietro (aparate ghidaj 2€), apoi admirăm splendida piazza San Pietro și castel Sant'Angelo (exterior). Timp liber pentru servirea cinei, seara ne întoarcem cu metroul la cazare.

Ziua 3 - joi, 7 decembrie

După micul dejun, ne îndreptăm către bazilica Santa Croce in Gerusalemme, aici se află cea mai mare relicvă din crucea lui Isus; ne vom reculege și-n biserica Scala Santa, denumirea bisericii provine de la scara pe care a urcat Domnul nostru Isus spre a fi judecat de Pilat; vizită bazilica San Giovanni in Laterano. Timp liber pentru servirea mesei de prânz. După-amiază vom ajunge la simbolul măreției imperiului Roman și un obiectiv turistic de seama al Romei, Panteonul, apoi continuăm cu piazza Navona, locul ideal pentru a intra în atmosfera Crăciunului. În fiecare an în Orașul Etern se organizează târguri de Crăciun, cel mai frumos loc fiind cel din Piazza Navona, datorită istoriei bogate și a celor trei fântâni splendide. Timp liber pentru cumpărături și servirea cinei, seara ne întoarcem cu metroul la cazare.

Ziua 4 - vineri, 8 decembrie

După ce servim micul dejun, mergem la bazilica Santa Maria Maggiore, cea mai mare biserică închinată sfintei fecioare Maria pentru a participa la Sfânta Liturghie cu ocazia solemnității Neprihănita Zămislire a Sfintei Fecioare Maria. Timp liber pentru servirea mesei de prânz. După-amiază vom ajunge în piazza del Popolo, splendida piazza di Spagna și piazza Mignanelli, unde la ora 16.00, sosește Sfântul Părinte Papa Francisc însoțit de diferiți cardinali, episcopi, preoți, autorități și laici pentru a lăsa flori și a se ruga Sfintei Fecioare Maria cu ocazia sărbătorii Neprihănitei Zămisliri, aici pe 8 decembrie 1857 s-a inaugurat un frumos monument închinat Neprihănitei Zămisliri. Încă de la inaugurare dimineața devreme pompierii depun o ghirlandă de flori Sfintei Fecioare Maria pe care o așază pe brațul său. Din anul 1953 papi vin pentru a-și exprima gratitudinea față de Mama Cerească. Timp liber pentru servirea cinei, plimbare sau shopping (sugestii - Via del Corso), seara ne întoarcem cu metroul la cazare.

Ziua 5 - sâmbătă, 9 decembrie

După servirea micului dejun, eliberăm camerele, lăsăm bagajele în depozitul hotelului, vom încheia vizita noastră în Roma cu splendida bazilică San Paolo fuori le mura. Autocarul după ce a preluat bagajele de la cazare, preia grupul pentru a ne  transfera la Aeroportul Ciampino, pentru îmbarcarea zborului Companiei Wizz Air W6 3386 cu destinația Cluj-Napoca, decolare la ora 16:25 și aterizare în Cluj-Napoca la ora 19:35. Programul pelerinajului se încheie.

Preț: 580€

Servicii incluse în preț:​​​​​​

 • biletul de avion, zbor direct Compania Wizz Air Cluj-Napoca - Roma - Cluj-Napoca;

 • bagaje: bagaj de mână în cabină cu dimensiunile maxime 40X30X20 cm și un bagaj de cală max. 10 kg/pers.;

 • transfer aeroport - hotel - aeroport (conform programului);

 • abonament pentru transportul în comun pe toate liniile;

 • 4 nopți cazare hotel 3*;

 • 4 mic dejun;

 • ghid turistic autorizat - Matei Gabriela;

 • vizite conform programului;

 • taxa de oraş;

 • broşura pelerinului.

Nu sunt incluse în preţ:​​​​

 • supliment camera single 110€/pers – în cazul în care doriți să fiți cazat în cameră singur, fără partaj;

 • masa de prânz și cină;

 • asigurare storno și medicală;

 • intrările la diverse obiective cu plată;

 • alte servicii decât cele din program;

 • cheltuieli personale.

Acte necesare:

Carte identitate sau pașaport valabile minim 6 luni de la data plecării.

Condiții de înscriere:

La înscriere este necesar o copie a documentul de călătorie (cartea de identitate sau pașaportul), se achită integral (580€/pers) sau avans 300€/pers, plata finală se achită cu minim 10 zile înainte de plecare.

Reducere copil 2-11 ani: – 50 € (valabilă în cazul cazării cu 2 adulți în cameră).

Prețul este valabil pentru un grup minim de 20 participanți.

Subliniem faptul că numărul de locuri este limitat, iar înscrierile au început deja.

Itinerariu obiective:

Muzeele Vaticane, capela Sixtină, bazilica San Pietro, piazza San Pietro, castel Sant'Angelo, bazilica Santa Croce in Gerusalemme, biserica Scala Santa, bazilica San Giovanni in Laterano, bazilica Santa Maria Maggiore, piazza del Popolo, piazza di Spagna, Via del Corso, bazilica San Paolo fuori le mura, colosseum, Forurile Imperiale, Forul Roman, piazza Venezia, monumentul lui Vittorio Emmanuele, fontana di Trevi, bazilica San Pietro, piazza Navona, panteonul.

bottom of page