top of page

SĂRBĂTORILE PASCALE DE RIT LATIN LA MEDJUGORJE
28 martie – 01 aprilie 2024

ÎMBARCĂRI: Baia-Mare, Dej, Gherla, Cluj-Napoca, Turda, Aiud, Teiuș, Alba-Iulia, Deva,

Timișoara, Arad, Nădlac

paste 2023_edited.jpg

Programul pelerinajului:

Ziua 1 - joi, 28 martie ǀ Cluj-Napoca - Medjugorje

Plecarea la ora 6:00 din Cluj-Napoca, parcarea - Sala Sporturilor „Horia Demian” pe traseul Cluj-Napoca - Turda - Aiud - Teiuș - Alba-Iulia - Deva - Timișoara - Arad - Nădlac - Szeged - Baja - Mohacs - Udvar - Beli Manastir - Osijek - Svilaj - Doboj - Zenica - Sarajevo - Mostar - Medjugorje ~ 1050 km. Călătoria durează aprox. 19 de ore, pe parcursul călătoriei se fac opriri din 3 în 3 ore a câte 20 minute. Masa se va servi din pachete proprii (de recomandat sandviciuri). Sosirea la Medjugorje este seara târziu în funcție de trafic și formalitățile vamale. Cazarea are loc în camere 2 paturi twin/matrimoniale sau 3 paturi în funcție de opțiune, la hotel Marconi 4*.

 

Ziua 2 - vineri, 29 martie ǀ Medjugorje - Križevac

După micul dejun, ne vom deplasa cu autocarul până la poalele muntelui Križevac, împreună cu îndrumătorul spiritual al grupului vom parcurge drumul crucii în meditație și rugăciune. Ne vom întoarce la hotel cu autocarul și vom servi prânzul. După-amiază pornim într-un tur pietonal ghidat al locurilor de reculegere a Sanctuarului Reginei Păcii, iar apoi vom participa la oficiile religioase la biserica parohială sfântul Iacob (traducere simultană în limba română).

 

Ziua 3 - sâmbătă, 30 martie ǀ Medjugorje - Podbrdo

După micul dejun, ne vom deplasa cu autocarul până la poalele Colinei Podbrdo - locul primelor apariții, împreună cu îndrumătorul spiritual al grupului vom parcurge în meditație și rugăciune misterele rozariului de bucurie, durere și slavă. Ne vom întoarce la hotel cu autocarul și vom servi prânzul. După-amiază vom participa la oficiile religioase la biserica parohială sfântul Iacob (traducere simultană în limba română) iar seara, Vigilia Pascală.

 

Ziua 4 - duminică, 31 martie ǀ Medjugorje - Mostar - Blagaj

După micul dejun ne deplasăm cu autocarul în orașul Mostar. Vom participa la Sfânta Liturghie celebrată în biserica franciscană sfinții Petru și Paul de către îndrumătorul spiritual al grupului iar apoi vom descoperi într-un tur pietonal centrul istoric al orașului și podul vechi, construit în secolul al XVI-lea de Mimar Hajruddin arhitectul sultanului Suleiman Magnificul. Mostarul este centrul comercial al Herțegovinei de secole, are o arhitectură otomană bine păstrată și este așezat în valea râului Neretva. Continuăm itinerariul nostru și poposim în localitatea Blagaj, unde vom admira peisaje desprinse din povești, de aici izvorăște râul Buna cu apa de culoarea smaraldului care curge 9 km până la vărsarea în Neretva. Ne vom întoarcem la Medjugorje pentru prânz iar după-amiază vom participa la oficiile religioase la biserica parohială sfântul Iacob (traducere simultană în limba română).

 

Ziua 5 - luni, 1 aprilie ǀ Medjugorje - Cluj-Napoca

Ora 6:00 participarea la Sfânta Liturghie în capela hotelului, micul dejun, eliberarea camerelor, îmbarcarea cu bagajele în autocar, pornim spre Romania cu sufletele încărcate de pacea și frumusețea locurilor pe care le-am vizitat. La întoarcere vom urma același traseu (Bosnia-Herțegovina, Croația, Ungaria, România). Masa se va servi din pachete proprii. Sosirea la Cluj-Napoca, seara târziu, în funcție de trafic și formalitățile vamale. Programul pelerinajului se încheie.

Preţ: 280€

 

Servicii incluse în preț:

 • transportul cu autocarul Cluj-Napoca - Medjugorje și retur;

 • 4 nopți cazare la hotel Marconi 4*, Medjugorje, (aproape de biserică);

 • demipensiune;

 • îndrumător spiritual - Pr. Robu Claudiu;

 • ghid turistic autorizat - Matei Gabriela;

 • vizite conform programului și diverse surprize;

 • taxe de parcări;

 • broșura pelerinului;

 • traducere simultană în limba română la oficiile religioase de seară.

 

!!! Bonus

 • Sistem Audio de Ghidaj pentru o mai bună comunicare între ghid și pelerini dar și pentru traducerea simultană la oficiile religioase.

Nu sunt incluse în preț:

 • supliment camera single 100€/pers – în cazul în care doriți să fiți cazat în cameră singur, fără partaj;

 • masa de cină;

 • asigurare storno și medicală;

 • alte servicii decât cele din program;

 • cheltuieli personale.

 

Acte necesare:

Carte de identitate sau pașaport valabile minim 6 luni de la data plecării.

 

Condiții de înscriere:

 La înscriere este necesar o copie a carții de identitate, se achită integral (280€/pers) sau avans 100€/pers, plata finală se achită cu minim 10 zile înainte de plecare.

Reducere copil 2-11 ani: – 50 € (valabilă în cazul cazării cu 2 adulți în cameră).

bottom of page