top of page

SĂRBĂTORILE PASCALE DE RIT LATIN LA MEDJUGORJE
 5 - 10 aprilie 2023

paste 2023_edited.jpg

Programul pelerinajului:

Ziua 1 - miercuri, 5 aprilie ǀ Cluj-Napoca – Medjugorje

Plecarea la ora 6:00 din Cluj-Napoca, din stația îmbarcare/debarcare turiști, Str. Avram Iancu nr. 26 (în zona Cimitirului Central) pe traseul Cluj-Napoca - Turda - Aiud - Teiuș - Alba-Iulia - Orăștie - Deva Timișoara - Arad - Nădlac - Szeged - Baja - Mohacs - Udvar - Beli Manastir - Osijek - Šamac - Modriča - Sarajevo - Mostar - Medjugorje ~ 1100 km. Călătoria durează aprox. 19 de ore, pe parcursul călătoriei se fac opriri din 3 în 3 ore a câte 20 minute. Masa se va servi din pachete proprii (de recomandat sandviciuri). Sosirea la Medjugorje este seara târziu în funcție de trafic și formalitățile vamale. Cazarea are loc în camere 2 paturi twin/matrimoniale sau 3 paturi în funcție de opțiune, la hotel Marconi 4*.

 

Ziua 2 - joi, 6 aprilie ǀ Medjugorje

După micul dejun, pornim într-un tur pietonal ghidat a locurilor de reculegere a Sanctuarului Reginei Păcii, apoi vom parcurge împreună cu îndrumătorul spiritual al grupului misterele rozariului de lumină. Ne vom întoarce la hotel pentru prânz. După-amiază vom participa la oficiile religioase la biserica parohială sfântul Iacob (traducere simultană în limba română).

 

Ziua 3 - vineri, 7 aprilie ǀ Medjugorje - Križevac

După micul dejun, ne vom deplasa cu autocarul până la poalele muntelui Križevac, împreună cu îndrumătorul spiritual al grupului vom parcurge drumul crucii în meditație și rugăciune. Ne vom întoarce la hotel cu autocarul și vom servi prânzul. După-amiază vom participa la oficiile religioase la biserica parohială sfântul Iacob (traducere simultană în limba română).

 

Ziua 4 - sâmbătă, 8 aprilie ǀ Medjugorje - Podbrdo

Începem ziua cu Sfânta Liturghie în capela hotelului, celebrată de către îndrumătorul spiritual al grupului. După micul dejun, ne vom deplasa cu autocarul până la poalele Colinei Podbrdo - locul primelor apariții, împreună cu îndrumătorul spiritual al grupului vom parcurge în meditație și rugăciune misterele rozariului de bucurie, durere și slavă. Ne vom întoarce la hotel cu autocarul și vom servi prânzul. După-amiază vom participa la oficiile religioase la biserica parohială sfântul Iacob (traducere simultană în limba română).

 

Ziua 5 - duminică, 9 aprilie ǀ Medjugorje - Mostar - Blagaj

După micul dejun ne deplasăm cu autocarul în orașul Mostar. Vom participa la Sfânta Liturghie celebrată în biserica franciscană sfinții Petru și Paul de către îndrumătorul spiritual al grupului iar apoi vom descoperi într-un tur pietonal centrul istoric al orașului și podul vechi, construit în secolul al XVI-lea de Mimar Hajruddin arhitectul sultanului Suleiman Magnificul. Mostarul este centrul comercial al Herțegovinei de secole, are o arhitectură otomană bine păstrată și este așezat în valea râului Neretva. Continuăm itinerariul nostru și poposim în localitatea Blagaj, unde vom admira peisaje desprinse din povești, de aici izvorăște râul Buna cu apa de culoarea smaraldului și curge 9 km până la vărsarea în Neretva. Ne vom întoarcem la Medjugorje pentru prânz iar după-amiază vom participa la oficiile religioase la biserica parohială sfântul Iacob (traducere simultană în limba română).

 

Ziua 6 - luni, 10 aprilie ǀ Medjugorje – Cluj-Napoca

Ora 6:00 participarea la Sfânta Liturghie în capela hotelului, micul dejun, eliberarea camerelor, îmbarcarea cu bagajele în autocar, pornim spre Romania cu sufletele încărcate de pacea și frumusețea locurilor pe care le-am vizitat. La întoarcere vom urma același traseu (Bosnia-Herțegovina, Croația, Ungaria, România). Masa se va servi din pachete proprii. Sosirea la Cluj-Napoca, seara târziu, în funcție de trafic și formalitățile vamale. Programul pelerinajului se încheie.

 

Preţ: 300€

 

Servicii incluse în preț:

 • transportul cu autocarul Cluj-Napoca - Medjugorje și retur;

 • 5 nopți cazare la hotel Marconi 4*, Medjugorje, (aproape de biserică);

 • demipensiune;

 • îndrumător spiritual - Pr. Robu Claudiu;

 • ghid turistic autorizat - Matei Gabriela;

 • vizite conform programului și diverse surprize;

 • taxe de parcări;

 • broșura pelerinului;

 • traducere simultană în limba română la oficiile religioase de seară.

 

!!! Bonus

 • Sistem Audio de Ghidaj pentru o mai bună comunicare între ghid și pelerini dar și pentru traducerea simultană la oficiile religioase.

Nu sunt incluse în preț:

 • supliment camera single 120€/pers – în cazul în care doriți să fiți cazat în cameră singur, fără partaj;

 • masa de cină;

 • asigurare storno și medicală;

 • alte servicii decât cele din program;

 • cheltuieli personale.

 

Acte necesare:

Carte de identitate sau pașaport valabile minim 6 luni de la data plecării.

 

Condiții de înscriere:

La înscriere este necesar o copie a documentul de călătorie (cartea de identitate sau pașaportul), se achită integral (300€/pers) sau avans 150€/pers, plata finală se achită cu minim 10 zile înainte de plecare.

Reducere copil 2-11 ani: – 50 € (valabilă în cazul cazării cu 2 adulți în cameră).

Îmbarcări: Cluj-Napoca - Turda - Aiud - Teiuș - Alba-Iulia - Orăștie - Deva - Timișoara - Arad - Nădlac

bottom of page