top of page

 PELERINAJ-CIRCUIT ISRAEL

8 - 16 octombrie 2023

Locuri epuizate

57174865_2121138241255730_7659807575206002688_o.jpg

Programul pelerinajului

Ziua 1 - duminică, 8 octombrie ǀ Cluj-Napoca - Tel Aviv - Tiberias

Ora 18:00 întâlnire cu ghidul de turism la Aeroportul Internațional Avram Iancu, Cluj-Napoca pentru îmbarcare pe zborul Companiei Hisky H40271 cu destinația Tel Aviv. Decolare la ora 20:00, sosire la Tel Aviv, Aeroportul Ben Gurion la ora 23:00. După formalitățile vamale din aeroportul Ben Gurion, Tel Aviv și îmbarcarea cu bagajele în autocar suntem transferați în orașul Tiberias pentru cazare la Hotel Prima Galil 4*.

Ziua 2 - luni, 9 octombrie ǀ Tiberias - Nazaret - Cana

După micul dejun, pelerinajul nostru în Țara Sfântă începe, călătorim până la Nazaret unde vom participa la Sfânta Liturghie de deschidere a pelerinajului în bazilica Bunei Vestiri (cea mai mare biserică modernă din Orientul Mijlociu la subsolul bazilicii se află Casa Mariei), continuăm cu vizită și reculegere în biserica Sfântului Iosif sau a Sfintei Familii (a fost construită deasupra grotei cunoscute sub numele Atelierul lui Iosif). Timp liber pentru servirea prânzului. După-amiază ne vom îndrepta spre satul Cana Galileii, unde Isus a înfăptuit minunea transformării apei în vin, (opțional reînnoirea promisiunilor matrimoniale în Biserica Nunții). La finalul zilei ne vom întoarce la Tiberias pentru cină și cazare, Hotel Prima Galil 4*.

Ziua 3 - marți, 10 octombrie ǀ Tiberias - Muntele Fericirilor - Capernaum - Tabgha - Marea Galileei

Vom servi micul dejun iar apoi vom porni către Muntele Fericirilor, la biserica ce a fost construită pe locul unde Isus a ținut predica despre fericiri, vom participa la Sfânta Liturghie celebrată de către îndrumătorul spiritual al grupului. La prânz vom ajunge la un restaurant unde se pregătește meniul tradițional ”peștele Sfântului Petru” (25$). Continuăm itinerariul nostru prin Galileea poposind la Capernaum, unde vom putea vedea ruinele Sinagogii în care Isus a predicat și a casei unde a fost vindecată soacra sfântului Petru, vizităm Tabgha: biserica Înmulțirii (aflată pe locul miracolului înmulțirii pâinilor și a peștilor și a celei de a patra apariții a lui Isus după Înviere) și biserica Primatului Sfântului Petru (clădită pe stânci pe malul Mării Galileei). După-amiază opțional se poate face o plimbare cu vaporașul pe Marea Galileei (25$/pers.) La finalul zilei ne vom întoarce la Tiberias pentru cină și cazare, Hotel Prima Galil 4*.

Ziua 4 - miercuri, 11 octombrie ǀ Tiberias - râul Iordan - Muntele Tabor - Haifa - Bet Sahour

După micul dejun eliberarea camerelor, îmbarcarea cu bagajele în autocar, ne deplasăm către chibuțul Yardenit, la râul Iordan, unde a fost amenajat pentru pelerini un loc în care să poată intra în apă pentru reînnoirea promisiunilor baptismale. Continuăm itinerariul cu Muntele Tabor, locul Schimbării la Față a Domnului Isus, participăm la Sfânta Liturghie celebrată de către îndrumătorul spiritual al grupului. Timp liber pentru servirea prânzului. Continuăm călătoria noastră spre Iudeea cu o oprire în  splendidul oraş-port Haifa, situat într-un golf superb, la poalele Muntelui Carmel, unde vom rosti rozariul de slavă în biserica Stella Maris (sediul ordinului călugăresc al Carmeliţilor), cu altarul aşezat deasupra Grotei Sfântului Proroc Ilie. Seara ajungem la Beit Sahour la hotel Manoly Plaza 4* pentru cină și cazare.

Ziua 5 - joi, 12 octombrie ǀ Beit Sahour - Betleem - Betania - Beit Sahour

După micul dejun ne îndreptăm spre Bazilica Nașterii Domnului Isus, Grota Nașterii și biserica Sfânta Ecaterina unde vom participa la Sfânta Liturghie celebrată de către îndrumătorul spiritual al grupului, vom încheia vizita la Betleem cu biserica Grota Laptelui. Timp liber pentru servirea prânzului. Pornim spre Betania, unde se află mormântul lui Lazăr și biserica franciscană realizată de arhitectul Antonio Barluzzi  După-amiază ne întoarcem la Bet Sahour, unde vom poposi pentru un moment de rugăciune la câmpul păstorilor unde se află biserica franciscană. Cină și cazare la hotel Manoly Plaza 4*.

Ziua 6 - vineri, 13 octombrie ǀ Beit Sahour - Ierusalim

După micul dejun, începem itinerariul nostru la Ierusalim cu muntele Sion, participăm la Sfânta Liturghie în biserica Sancti Petri in Gallicantu, apoi continuăm cu: Foişorul „Cina cea de Taină” – locul în care s-a întemeiat prima biserică creștină, mormântul regelui David, biserica benedictină Adormirea Maicii Domnului. Timp liber pentru servirea prânzului. Plecarea spre Cetatea veche a Ierusalimului, oprire la  Zidul plângerii, la ora 15.00 participarea la procesiunea Via Crucis condusă de către călugării franciscani. Reculegere la bazilica Sfântului Mormânt, în care vom vedea toate locurile sfinte: Golgota, piatra ungerii, Sfântul Mormânt, locul unde s-a aflat crucea sfântă. La finalul zilei ne vom întoarce la Bet Sahour pentru cină și cazare la hotel Manoly Plaza 4*.

Ziua 7 - sâmbătă, 14 octombrie ǀ Beit Sahour - Ein Karem - Marea Moartă - Ierihon

După micul dejun plecăm spre Ein Karem unde vom vizita biserica nașterii sfântului Ioan, biserica vizitei Sfintei Fecioare Maria la Elisabeta unde vom participa la Sfânta Liturghie celebrată de către îndrumătorul spiritual al grupului. Timp liber pentru servirea prânzului. Itinerariul continuă cu râul Iordan - Qasr-al-Yahud, locul Botezului Domnului (opțional reînnoirea promisiunilor baptismale), la întoarcere spre Bet Sahour vom trece pe lângă Qumran, locul istoric unde au fost găsite manuscrisele de la Marea Moartă (se pot testa și cumpăra creme cu minerale extrase din Marea Moartă, dacă condițiile meteo ne permit vom avea timp liber 2 ore pentru baie și relaxare). După-amiază ajungem la Ierihon, cel mai vechi oraș din lume, vedere panoramică asupra mănăstirii ridicate pe Muntele Ispitirii lui Isus. Cină și cazare la hotel Manoly Plaza 4*.

Ziua 8 - duminică, 15 octombrie ǀ Beit Sahour - Ierusalim - Tel Aviv - Cluj-Napoca

După micul dejun, eliberarea camerelor, îmbarcarea cu bagajele în autocar pornim către muntele Măslinilor, vizităm mănăstirea carmelitelor „Pater Noster”, loc unde potrivit tradiției Isus i-a învățat pe ucenicii Săi rugăciunea Domnească „Tatăl nostru”; mănăstirea franciscană „Dominus Flevit” zidită în formă de lacrimă, pe locul unde Isus a plâns lipsa de pocăință a celor din Cetatea Sfântă dar a deplâns și soarta pe care o va avea Ierusalimul. Ne vom reculege și-n Grădina Ghetsimani și vom participăm la Sfânta Liturghie de încheiere a pelerinajului în Biserica Națiunilor, unde se află piatra originală şi locul prinderii Domnului. Ajungem și la Biserica Mormântul Maicii Domnului - biserică semi îngropată ridicată în secolul al XI-lea de cruciați. Timp liber pentru servirea prânzului. Intrăm în Cetatea Sfântă a Ierusalimului pe poarta Sfântului Ștefan, vizităm biserica Sfânta Ana - scăldătoarea Betesda, biserica Biciuirii; capela Condamnării; mănăstirea Ecce homo – Litostrotos. Îndrumătorul spiritual al grupului prin meditații și rugăciune ne va ajuta să aprofundăm și să conștientizăm Via Dolorosa. Încheiem itinerariul pelerinajului nostru în bazilica Sfântului Mormânt cu rugăciunea de binecuvântare a pelerinilor. Seara transfer la aeroportul Ben Gurion, Tel Aviv, după controlul de securitate și formalitățile vamale, ne vom îmbarca pe zborul Companiei Hisky H40272 cu destinația Cluj-Napoca, decolare la ora 23:50 și aterizare în Cluj-Napoca la ora 02:50, 16 octombrie. Programul pelerinajului se încheie.

Preţ: 1200€

Servicii incluse în preț:​​​​​​

 • biletul de avion, zbor direct Compania Hisky Cluj-Napoca - Tel Aviv - Cluj-Napoca;

 • bagaje: bagaj de mână în cabină cu dimensiunile maxime 40X30X20 cm și un bagaj de cală max. 23 kg/pers.;

 • taxe de aeroport;

 • transport local cu autocarul conform programului;

 • 7 nopţi cazare la hotel de 4* (conform programului, în camere duble) astfel: Tiberias (3 nopți) și Beit Sahour (4 nopți);

 • demipensiune (mic dejun și cină – bufet, conform programului);

 • taxe de intrare la obiectivele precizate în program;

 • taxi muntele Tabor;

 • îndrumător spiritual – Pr. Ruști Alexandru;

 • ghid turistic – Gabriela Matei;

 • broșura pelerinului;

 • asigurare în caz de insolvabilitate/faliment al agenției de turism.

Nu sunt incluse în preţ:​​​​​

 • supliment camera single 280€/pers – în cazul în care doriți să fiți cazat în cameră singur, fără partaj;

 • tips 30€/pers, se achită în prima zi de pelerinaj reprezentantului agenției;

 • taxă de închiriere aparat cu căști pentru a asculta explicațiile ghidului 20€/pers.;

 • croazieră pe Marea Galileei 25€/pers.;

 • băuturi alcoolice sau răcoritoare la mese;

 • masa de prânz;

 • asigurarea storno și medicală opțională (dar recomandată!);

 • cheltuieli personale;

 • alte servicii decât cele din program.

Acte necesare:

Pașaport valabil încă 6 luni de la data plecării.

Condiții de înscriere:

La înscriere este necesar o copie a buletinului/cărții de identitate și a pașaportului, se achită integral (1200€/pers) sau avans 500€/pers, plata finală se achită cu minim 20 zile înainte de plecare.

Prețul este valabil pentru un grup minim de 45 participanți.

Subliniem faptul că numărul de locuri este limitat, iar înscrierile au început deja.

Itinerariu traseu:

Cluj-Napoca - Tel Aviv - Haifa - Cana - Tiberias - Nazaret - Capernaum - Tabgha - Muntele Fericirilor - Marea Galileei - Râul Iordan - Muntele Tabor - Bet Sahour - Betleem - Marea Moartă - Ierihon - Ierusalim

bottom of page