top of page

Programul pelerinajului:

Ziua 1 - joi, 22 martie:

Cluj-Napoca - Tel Aviv - Bet Sahour - Betleem

Ora 06:00 dimineața întâlnire cu ghidul însoțitor la Aeroportul Internaţional Avram Iancu, Cluj-Napoca pentru îmbarcare pe zborul Companiei Blue Air cu destinaţia Tel Aviv. Decolare la ora 08:00, sosire la Tel Aviv Aeroportul Ben Gurion la ora 11:00. După formalitățile vamale din aeroportul Ben Gurion, Tel Aviv și îmbarcarea cu bagajele în autocar, pelerinajul nostru în Țara Sfântă va începe. Ne vom deplasa spre Bet Sahour - câmpul păstorilor unde vom participa la Sfânta Liturghie de deschidere a pelerinajului. Apoi ne vom ne îndrepta spre Bazilica Nașterii lui Isus din Betleem unde vom vizita: Grota Nașterii, biserica Sfânta Ecaterina, Grota Laptelui. Cină și cazare Betleem Hotel 4*.

Ziua 2 - vineri, 23 martie:

Betleem – Ierusalim

După micul dejun plecarea cu autocarul spre Cetatea veche a Ierusalimului, urmând itinerariul: mănăstirea carmelitelor „Pater Noster”, loc unde potrivit tradiției Isus i-a învățat pe ucenicii Săi rugăciunea Domnească „Tatăl nostru” (Sfânta Liturghie); mănăstirea franciscană „Dominus Flevit” zidită în formă de lacrimă, pe locul unde Isus a plâns lipsa de pocăință a celor din Cetatea Sfântă dar a deplâns și soarta pe care o va avea Ierusalimul; Grădina Ghetsimani cu Biserica Națiunilor unde se află piatra originală şi locul prinderii Domnului; Biserica Mormântul Maicii Domnului – biserică semi îngropată ridicată în secolul al XI-lea de cruciați. Vizitarea Muntelui Sion cu: Foişorul „Cina cea de Taină” – locul în care s-a întemeiat prima biserică creştină, mormântul regelui David şi biserica benedictină Adormirii Maicii Domnului. Vom intra în Cetatea Sfântă a Ierusalimului pe poarta Sfântului Ștefan vizităm biserica Sfânta Ana - scăldătoarea Betesda, vom parcurge pe jos Via Dolorosa, cu cele 14 opriri ale Lui Isus, biserica Biciuirii; capela Condamnării; mănăstirea Ecce homo - Litostrotos; bazilica Sfântului Mormânt, în care vom vedea toate locurile sfinte: Golgota, piatra ungerii, Sfântul Mormânt, locul unde s-a aflat crucea sfântă. Cină și cazare Betleem Hotel 4*.

Ziua 3 - sâmbătă, 24 martie:

Betleem - Marea Moartă - Râul Iordan - Ierihon - Muntele Tabor - Tiberias

După micul dejun, eliberarea camerelor, îmbarcarea cu bagajele în autocar, plecarea spre Tiberias, vom trece pe lângă Qumran, locul istoric unde au fost găsite manuscrisele de la Marea Moartă (dacă condițiile meteo ne permit vom avea timp liber 2 ore pentru baie și relaxare) vom poposi la râul Iordan - Qasr-al-Yahud, locul Botezului Domnului (opțional reînnoirea promisiunilor baptismale), apoi ne vom deplasa spre Ierihon, cel mai vechi oraș din lume, vedere panoramică asupra mănăstii ridicate pe Muntele Ispitirii lui Isus, Sicomorul lui Zaheu. Programul zilei se încheie cu Sfânta Liturghie pe Muntele Tabor, locul Schimbării la Față a Domnului. Cină și cazare Hotel 4* Tiberias.

Ziua 4 - duminică, 25 martie:

Tiberias - Nazaret - Cana - Muntele Fericirilor - Tabgha – Capernaum

După micul dejun ne deplasăm spre Nazaret, locul sfânt al Bunei Vestiri și al copilăriei Lui Isus. Vom participa la Liturghia Solemnă în bazilica Bunei Vestiri (cea mai mare biserică modernă din Orientul Apropiat la subsolul bazilicii se află Casa Mariei) apoi vom vizita biserica Sfântului Iosif sau a Sfintei Familii (biserica a fost construită deasupra grotei cunoscute sub numele Atelierul lui Iosif). Apoi ne îndreptăm spre satul Cana Galileii, unde Isus a săvârșit minunea transformării apei în vin, (opțional reînnoirea promisiunilor matrimoniale în Biserica Nunții). Continuăm itinerariul cu Muntele Fericirilor, unde vom vizita biserica ce a fost construită pe locul unde Isus a ținut predica despre fericiri, vom poposi la Tabgha pentru a vizita: biserica Înmulțirii (aflată pe locul miracolului înmulțirii pâinilor și a peștilor și a celei de a patra apariții ale lui Isus după Înviere) și biserica Primatului Sfântului Petru (clădită pe stânci pe malul Mării Galileei). Încheiem programul zilei cu Capernaum, aici vom putea admira ruinele Sinagogii în care Isus a predicat şi a casei unde a fost vindecată soacra sfântului Petru. Cină și cazare Hotel 4* Tiberias.

Ziua 5 - luni, 26 martie:

Tiberias - Haifa - Tel Aviv - Cluj-Napoca

După micul dejun, eliberarea camerelor, îmbarcarea cu bagajele în autocar, plecarea spre splendidul oraş-port Haifa, situat într-un golf superb, la poalele Muntelui Carmel, vom participa la Sfânta Liturghie de încheiere a pelerinajului în biserica Stella Maris - Steaua Mării (sediul ordinului călugăresc al Carmeliţilor), cu altarul aşezat deasupra Grotei Sfântului Prooroc Ilie. Deplasare spre aeroportul Ben Gurion, Tel Aviv, după controlul de securitate și formalitățile vamale, ne vom îmbarca pe zborul Companiei Blue Air cu destinația Cluj-Napoca, decolarea 18:00, aterizare la Cluj-Napoca la ora 21:00. Programul pelerinajului se încheie.

 

Preţ: 495€

Servicii incluse în preț:

• transport cu avionul Compania Blue Air, Cluj-Napoca – Tel Aviv – Cluj-Napoca;

• bagaje: bagajul de cală (1 buc.) max. 32 kg/pers, bagajul de mână max. 10 kg/pers. cu dimensiunile maxime 55x40x20 cm (fără lichide, cosmetice, obiecte tăioase sau ascuţite la bagajul de mână);

• taxe de aeroport;

• transport local cu autocarul 3* conform programului;

• 4 nopţi cazare la hotel de 4* (conform programului, în camere duble) astfel: Betleem (2 nopţi), Tiberias/Nazaret

  (2 nopți) – categoria hotelurilor este cea oficială pentru Palestina şi Israel;

• masa (bufet) în regim demi-pensiune (mic dejun și cină, intrare cu cină, ieșire cu mic dejun, conform programului );

• taxe de intrare la obiectivele precizate în program;

• taxi muntele Tabor;

• îndrumător spiritual – Pr. Arendaș Alin;

• ghid turistic din partea agenției pe toată perioada pelerinajului – Gabriela Matei;

• broşura pelerinului şi diverse surprize;

• asigurare în caz insolvabilitate/faliment al agenției de turism.

 

Nu sunt incluse în preţ:

• tips (bacșișuri): se practică în Zona Orientului Apropiat, inclusiv în Israel: 25€/pers, se achită la fața locului reprezentantului agenției;

• supliment camera single 130€/pers – în cazul în care doriți să fiți cazat în cameră singur, fără partaj;

• băuturi alcoolice sau răcoritoare la mese;

• masa de prânz;

• închiriere căști sonorizare pe tot parcursul pelerinajului 10€/ pers;

• asigurarea medicală; asigurarea storno opțională (dar recomandată!) se încheie odată cu semnarea Contractului de comercializare a pachetului de servicii turistice;

• cheltuieli personale;

• alte servicii decât cele din program.

 

Acte necesare:

Pașaport valabil 6 luni de la data plecării.

 

Condiții de înscriere:

La înscriere este necesar o copie a buletinului/cărţii de identitate şi a paşaportului, se achită integral (495€/pers) sau avans 250€/pers, plata finală se achită cu minim 7 zile înainte de plecare.

Prețul este valabil pentru un grup minim de 35 participanți.

Subliniem faptul că numărul de locuri este limitat, iar înscrierile au început deja.

Pentru grup 25 - 29 persoane: + 30€ /pers.

Pentru grup 30 - 34 persoane: + 15€/pers.

 

Reducere copil 2-11 ani: 50€ (valabilă în cazul cazării cu 2 adulți în cameră)

 

Orar de zbor Blue Air informativ:

Tur: 22.03.2018: Cluj –Napoca 08:00 – Tel-Aviv 11:00 – numar zbor OB 3769

Retur: 26.03.2018: Tel-Aviv 18:00 – Cluj-Napoca 21:00 – numar zbor OB 3770

 

Cazări: categoria 4*

22-24.03: Betleem – Shepherds House/ Nativity/ Paradise/similar

24-26.03: Tiberias – Royal Plaza/ Restal/ Club Hotel/similar

                 Nazaret – Old City/ Rimonim/similar

 

Itinerariu traseu:

Cluj-Napoca - Tel Aviv - Bet Sahour - Betleem – Ierusalim - Marea Moartă - Râul Iordan - Ierihon - Muntele Tabor – Tiberias - Nazaret - Cana - Muntele Fericirilor - Tabgha - Capernaum- Haifa - Tel Aviv - Cluj-Napoca

 

Observații:

 • Compania aviatică, fără a cere acordul agenției de turism care derulează programul turistic, are dreptul de a modifica orele de zbor! Prin urmare, agenția nu este răspunzătoare pentru decolarea/aterizarea avioanelor la o altă oră decât cea înscrisă în programul pelerinajului. Orice problemă privind operarea zborului și acțiunile adiacente acestuia intră sub competența transportatorului, biletul de avion reprezentând contractul între pasager și compania aviatică.

 • Agenția nu este răspunzătoare pentru pierderea sau furtul bagajelor, a actelor sau a obiectelor personale, în timpul dinaintea zborului, zborului efectiv și după încheierea acestuia, în cazul în care aceste situații nedorite apar, turistul are obligația de a depune personal plângere la organele competente.

 • Politica de prealocare a locurilor în avion depinde de fiecare companie aeriana; la cerere, se pot furniza informații suplimentare cu privire la acest aspect.

 • Agenția nu răspunde în cazul refuzului autorităților de la punctele de frontieră de a primi turistul pe teritoriul propriu, sau de a-i permite să părăsească teritoriul propriu. Agenția nu poate fi facută răspunzătoare pentru astfel de situații, ce nu pot fi depistate anterior plecării. Turistul își asumă riscurile de a-i fi refuzată intrarea în Israel și de aceea este obligat să informeze agenția asupra oricărui incident petrecut vreodată în afara granițelor României, precum și asupra oricărei tangente pe care o are cu statul Israelian.

 • Conform reglementărilor în vigoare, minorii trebuie să îndeplinească următoarele condiții pentru a fi lăsați să iasă din țară: să călătorească cu cel puțin un adult însoțitor; să aibă asupra lor acordul ambilor părinți (sau al părintelui care nu-i însoțește) legalizat la notariat; adultul care-i însoțește, în cazul în care acesta nu este unul dintre părinți, trebuie să aibă cazier judiciar pe care să-l prezinte la frontieră; informații suplimentare pe politiadefrontiera.ro.

 • Tariful pentru copil este valabil în cazul în care acesta stă în cameră cu doi adulți. Pentru a

beneficia de tariful de copil acesta trebuie să nu fi depășit la data începerii călătoriei vârsta menționată în program.

 • Transportul este mixt cu autocarul și avionul conform programului.

 • Locurile în autocar se ocupă în funcție de ordinea înscrierii, începând cu bancheta a doua, locul va fi înscris pe factură.

 • Clasificarea pe stele a unităților de cazare este cea atribuită de oficialitățile din Israel și Palestina, ca atare facilitățile camerelor sunt conforme cu standardele locale. 

 • Distribuirea camerelor la hotel se face în momentul cazării de către recepționer. Orice problemă legată de amplasarea sau aspectul camerei se rezolvă de către turist direct la recepție, asistat de însoțitorul de grup.

 • Agenția nu se obligă să găsească partaj persoanelor care călătoresc singure. Acestea își vor găsi persoană cu care să stea în cameră, vor plăti cameră în regim Single sau vor sta trei persoane în cameră.

 • În funcţie de programul festivităţilor şi al posibilităţilor de participare, din motive de securitate, se poate schimba ordinea vizitării obiectivelor pe zile, sau înlocui vizitarea unor obiective prevăzute în program, cu păstrarea integrală a obiectivelor menționate în program.

 • Touroperatorul, în pachetul de servicii de circuite culturale prestează și servicii de ghid turistic din partea Agenției, dar legislația internațională nu permite ghidajul în muzee și la obiective turistice de către ghidul român; prezentarea obiectivelor se va face în autocar de către ghidul român, acesta va asigura traducerea explicațiilor date de ghidul local în situația în care grupul de turiști hotărăște angajarea acestuia.

 • Turistul are obligaţia să respecte locul, data şi ora plecării atât la dus, cât şi la întors, precum şi locurile, datele şi orele stabilite pe parcursul programului turistic contractat. Toate cheltuielile şi daunele produse ca urmare a nerespectării de către turist a prevederilor privind locurile de întâlnire şi orarele vor fi suportate de către acesta.

 • În cazul în care turistul renunță din vina sa la pachetul de servicii turistice care face obiectul prezentului contract, el datorează Agenției penalizări după cum urmează:

- 50 % din prețul pachetului de servicii, dacă renunțarea se face cu mai mult de 30 de zile calendaristice înainte de data plecării;

- 75 % din prețul pachetului de servicii, dacă renunțarea se face în intervalul 21-30 de zile înainte de data plecării

- 100 % din prețul pachetului de servicii, dacă renunțarea se face într-un interval mai mic de 21 zile înainte de plecare, pentru neprezentarea la program sau în cazul refuzului autorităților de a intra în străinătate.

 • Agenția poate anula excursia în cazul nerealizării numărului minim de turiști și are obligația de a înștiința turistul cu cel puțin 15 zile înainte de data plecării, oferind altă variantă de pelerinaj la un alt preț sau rambursarea sumelor achitate de turistul înscris.

 • Agenţia nu răspunde în situaţii de grevă, conflicte politice şi de război, catastrofe, de pericol public, atac terorist, embargou internaţional, precum şi în cazul în care companiile aeriene stabilesc limite de răspundere. Toate aceste situaţii care nu sunt imputabile niciunei părţi se consideră situaţii de forţă majoră şi exonerează de răspundere Agenţia.

 

Recomandări:

 • Agenţia de turism recomandă turiştilor contactarea acesteia cu 24 de ore înainte de plecare pentru reconfirmarea detaliilor de îmbarcare.

 • Este necesar să purtați îmbrăcăminte decentă şi încălţăminte comodă în timpul pelerinajului.

 •  Vă rugăm să consultați operatorul dvs. de telefonie mobilă privind funcționarea telefonului pe teritoriul Israelului și a Palestinei.

 • Shekelul nou este moneda oficială a statului Israel și Palestinei.

 •  Recomandăm să aveți la dumneavoastră dolari americani.

ATENTIE! Verificați documentele necesare călătoriei înainte de plecare - pașaport valabil min. 6 luni de la data plecării.

Oferta turistică constituie anexă la contractul de prestări servicii.

Pelerinaj Țara Sfântă

22 - 26 martie 

495 €

Date de identitate fiscală 

Pelerinaje Gabriela SRL

Registrul comerțului: J12/3443/22.09.2016

Cod fiscal: RO 36555410

Conturi bancare:

Eur - RO06BTRLEURCRT0365622301

Ron - RO56BTRLRONCRT0365622301

Banca Transilvania, Cluj-Napoca

Licență de turism nr. 7662 din 19.10.2016

Poliță insolvabilitate  OMNIASIG S.A 

seria I nr. 49792 de la:

07.10.2017 până la: 06.10.2018

Documente agenție

Certificat de înregistrare

Licență de turism 

Poliță de asigurare 2016

Poliță de asigurare 2017

Condiții asigurare

Cerificat de manager

Info utile

Contractul cu turistul

Modalitate de plată

Politica de asigurare

Protecția datelor

Link-uri utile 

Protecția consumatorilor - A.N.P.C

Asociația Națională a Agențiilor de Turism 

Informații utile de călătorie

Starea vremii

Sfaturi de călătorie

Ora pe glob

Curs valutar

Date  de contact

Agenția de turism Pelerinaje Gabriela

Str. Mărășești, nr. 42 - 44, 

Cluj-Napoca.

Mob: 0742 754 421

info@pelerinajegabriela.ro

pelerinaje.gabriela@yahoo.com

Program

Luni - Vineri: 09:00 - 17:00

Formular  de contact

Îmi place, dau mai departe

Nume *

E-mail *

Subiect

Mesaj

Mesaj trimis!

Copyright©2016-2020 Pelerinaje Gabriela
bottom of page