top of page

 PELERINAJ-CIRCUIT ȚARA SFÂNTĂ

6 - 11 mai 2023

Locuri epuizate

57192372_2121140901255464_6617981734786957312_o.jpg

Programul pelerinajului

Ziua 1 - sâmbătă, 6 mai I Cluj-Napoca - Tel Aviv - Haifa - Cana - Nazaret - Tiberias

Ora 05:00 dimineața întâlnirea cu ghidul de turism la Aeroportul Internaţional Avram Iancu, Cluj-Napoca pentru îmbarcare pe zborul Companiei Wizz Air W6 3479 cu destinaţia Tel Aviv. Decolare la ora 06:55, sosire la Tel Aviv, Aeroportul Ben Gurion la ora 09:50. După formalitățile vamale din aeroportul Ben Gurion, Tel Aviv și îmbarcarea cu bagajele în autocar pelerinajul nostru în Țara Sfântă va începe. Vom călătorii pe coasta Mării Mediterane până la splendidul oraş-port Haifa, situat într-un golf superb, la poalele Muntelui Carmel. Vom participa la Sfânta Liturghie de deschidere a pelerinajului la biserica Stella Maris (sediul ordinului călugăresc al Carmeliţilor), cu altarul aşezat deasupra Grotei Sfântului Prooroc Ilie. Apoi ne vom îndrepta spre satul Cana Galileii, unde Isus a înfăptuit minunea transformării apei în vin, (opțional reînnoirea promisiunilor matrimoniale în Biserica Nunții). La finalul zilei vom ajunge la Tiberias pentru cină și cazare, Hotel Prima Galil 4*. După cină ne vom deplasa cu autocarul la bazilica Bunei Vestiri din Nazaret pentru a participa la rugăciunea rozariului și procesiunea cu lumânări. Întoarcerea la hotel Prima Galil, Tiberias.

Ziua 2 - duminică, 7 mai I Tiberias - Capernaum - Tabgha - Muntele Fericirilor - Marea Galileei - râul Iordan - Tiberias

După micul dejun, ne îndreptăm spre Capernaum, unde vom putea vedea ruinele Sinagogii în care Isus a predicat și a casei unde a fost vindecată soacra sfântului Petru, continuăm itinerariul cu Tabgha unde vom vizita: biserica Înmulțirii (aflată pe locul miracolului înmulțirii pâinilor și a peștilor și a celei de a patra apariții a lui Isus după Înviere) și biserica Primatului Sfântului Petru (clădită pe stânci pe malul Mării Galileei). Vom poposi pe Muntele Fericirilor, la biserica ce a fost construită pe locul unde Isus a ținut predica despre fericiri și vom participa la Sfânta Liturghie celebrată de către îndrumătorul spiritual al grupului. La prânz vom ajunge la un restaurant unde se pregătește meniul tradițional ”peștele Sfântului Petru” (25$). Opțional se poate face o plimbare cu vaporașul pe Marea Galileei (25$/pers.) După-amiază ne vom îndrepta spre chibuțul Yardenit, la râul Iordan, unde a fost amenajat pentru pelerini un loc în care să poată intra în apă pentru reînnoirea promisiunilor baptismale. La finalul zilei ne vom întoarce la Tiberias pentru cină și cazare, hotel Prima Galil 4*.

Ziua 3 - luni, 8 mai I Tiberias - Muntele Tabor - Nazaret - Bet Sahour

După micul dejun eliberarea camerelor, ne vom deplasa spre Muntele Tabor, locul Schimbării la Față a Domnului Isus, vom participa la Sfânta Liturghie celebrată de către îndrumătorul spiritual al grupului. Continuăm itinerariul nostru cu locul Bunei Vestiri și al copilăriei lui Isus, orașul Nazaret. Vizităm și ne reculegem în bazilica Bunei Vestiri (este cea mai mare biserică modernă din Orientul Mijlociu la subsolul bazilicii se află Casa Mariei) și biserica Sfântului Iosif sau a Sfintei Familii (a fost construită deasupra grotei cunoscute sub numele Atelierul lui Iosif). După-amiază vom ajunge în satul Bet Sahour - câmpul păstorilor, unde vom vizita biserica franciscană realizată de arhitectul Antonio Barluzzi. Cină și cazare la hotel Manoly Plaza 4*, Beit Sahour

Ziua 4 - marți, 9 mai I Betleem - Marea Moartă - Ierihon - Beit Sahour

După micul dejun ne îndreptăm spre Bazilica Nașterii Domnului Isus, Grota Nașterii și biserica Sfânta Ecaterina unde vom participa la Sfânta Liturghie celebrată de către îndrumătorul spiritual al grupului, vom încheia vizita la Betleem cu biserica Grota Laptelui. Apoi ne vom deplasa cu autocarul la Qumran, locul istoric unde au fost găsite manuscrisele de la Marea Moartă (dacă condițiile meteo ne permit vom avea timp liber 2 ore pentru baie și relaxare). După-amiază ajungem la Ierihon, cel mai vechi oraș din lume, vedere panoramică asupra mănăstirii ridicate pe Muntele Ispitirii lui Isus. Seara ne întoarcem la hotel Manoly Plaza 4*, Beit Sahour pentru cină și cazare.

Ziua 5 - miercuri, 10 mai I Betleem - Ierusalim - Beit Sahour

După micul dejun, începem itinerariul nostru la Ierusalim cu muntele Sion, vizităm: Foişorul „Cina cea de Taină” – locul în care s-a întemeiat prima biserică creștină, mormântul regelui David, biserica benedictină Adormirea Maicii Domnului și biserica Sancti Petri in Gallicantu. Continuăm cu muntele Măslinilor,vizităm mănăstirea carmelitelor „Pater Noster”, loc unde potrivit tradiției Isus i-a învățat pe ucenicii Săi rugăciunea Domnească „Tatăl nostru”; mănăstirea franciscană „Dominus Flevit” zidită în formă de lacrimă, pe locul unde Isus a plâns lipsa de pocăință a celor din Cetatea Sfântă dar a deplâns și soarta pe care o va avea Ierusalimul. Ne vom reculege și-n Grădina Ghetsimani la Biserica Națiunilor, unde se află piatra originală şi locul prinderii Domnului; Biserica Mormântul Maicii Domnului - biserică semi îngropată ridicată în secolul al XI-lea de cruciați. Intrăm în Cetatea Sfântă a Ierusalimului pe poarta Sfântului Ștefan, vizităm biserica Sfânta Ana - scăldătoarea Betesda, vom parcurge pe jos Via Dolorosa, cu cele 14 opriri ale Lui Isus, biserica Biciuirii; capela Condamnării; mănăstirea Ecce homo - Litostrotos; bazilica Sfântului Mormânt, în care vom vedea toate locurile sfinte: Golgota, piatra ungerii, Sfântul Mormânt, locul unde s-a aflat crucea sfântă. La finalul zilei vom participa la procesiunea zilnică a Fraților Franciscani în bazilica Sfântului Mormânt și la Sfânta Liturghie de încheiere a pelerinajului. Seara ne întoarcem la Beit Sahour la hotel Manoly Plaza pentru cină și cazare.

Ziua 6 - joi, 11 mai I Beit Sahour - Tel Aviv - Cluj-Napoca

După micul dejun, eliberarea camerelor, îmbarcarea cu bagajele în autocar, plecăm spre aeroportul Ben Gurion, Tel Aviv, după controlul de securitate și formalitățile vamale, ne vom îmbarca pe zborul Companiei Wizz Air W6 3480 cu destinația Cluj-Napoca, decolare la ora 10:35 și aterizare în Cluj-Napoca la ora 13:50. Programul pelerinajului se încheie.

Preţ: 890€

Servicii incluse în preț:​​​​​​

 • biletul de avion, zbor direct Compania Wizz Air Cluj-Napoca - Tel Aviv - Cluj-Napoca;

 • bagaje: bagaj de mână în cabină cu dimensiunile maxime 40X30X20 cm și

 • un bagaj de cală max. 10 kg/pers.;

 • taxe de aeroport;

 • transport local cu autocarul conform programului;

 • 5 nopţi cazare la hotel de 4* (conform programului, în camere duble) astfel: Tiberias (2 nopți) și Beit Sahour (3 nopți);

 • demipensiune (mic dejun și cină – bufet, conform programului);

 • taxe de intrare la obiectivele precizate în program;

 • taxi muntele Tabor;

 • îndrumător spiritual – Pr. Bontaș Iuliu;

 • ghid turistic – Gabriela Matei;

 • broșura pelerinului;

 • asigurare în caz de insolvabilitate/faliment al agenției de turism.

Nu sunt incluse în preţ:​​​​​

 • tips 25€/pers, se achită în prima zi de pelerinaj reprezentantului agenției;

 • taxă de închiriere aparat cu căști pentru a asculta explicațiile ghidului 15€/pers/pelerinaj;

 • croazieră pe Marea Galileei 25€/pers.

 • băuturi alcoolice sau răcoritoare la mese;

 • masa de prânz;

 • asigurarea storno și medicală opțională (dar recomandată!);

 • cheltuieli personale;

 • alte servicii decât cele din program.

Acte necesare:

Pașaport valabil încă 6 luni de la data plecării.

Condiții de înscriere:

La înscriere este necesar o copie a buletinului/cărții de identitate și a pașaportului, se achită integral (890€/pers) sau avans 450€/pers, plata finală se achită cu minim 20 zile înainte de plecare.

Prețul este valabil pentru un grup minim de 45 participanți.

Subliniem faptul că numărul de locuri este limitat, iar înscrierile au început deja.

Itinerariu traseu:

Cluj-Napoca - Tel Aviv - Haifa - Cana - Tiberias - Nazaret - Capernaum - Tabgha - Muntele Fericirilor - Marea Galileei - Râul Iordan - Muntele Tabor - Bet Sahour - Betleem - Marea Moartă - Ierihon - Ierusalim

bottom of page