top of page

 PELERINAJ-CIRCUIT
FATIMA, BATALHA, ALCOBAÇA, ÓBIDOS, SINTRA, CABO DA ROCAS, NAZARÉ, LISABONA, PORTO, COIMBRA ȘI SANTIAGO DE COMPOSTELA
1 - 9 septembrie 2023

Locuri epuizate

Programul pelerinajului

Ziua 1 - vineri, 1 septembrie ǀ Cluj-Napoca - Budapesta - Lisabona - Fatima

Plecarea la ora 8:00, din Cluj-Napoca din stația îmbarcare/debarcare turiști, Str. Avram Iancu nr. 26 (în zona Cimitirului Central), transfer cu autocarul la Aeroportul Internațional Liszt Ferenc din Budapesta, pentru zborul direct al Companiei Wizz Air cu destinația Lisabona, decolare la ora 16:35, sosire la Aeroportul Lisboa Portela la ora 19:35. Masa se va servi din pachete proprii (de recomandat sandviciuri). După aterizare, transfer cu autocarul la Fatima. La sosire se face cazarea la hotel 3*.

Ziua 2 - sâmbătă, 2 septembrie ǀ Fatima - Alcobaça - Batalha - Nazaré

Începem ziua cu Sfânta Liturghie în sanctuarul de la Fatima iar apoi vom face rugăciunea de consfințire în capela aparițiilor. După micul dejun plecăm cu autocarul către biserica parohială, locul în care au fost botezați cei trei păstorași, continuăm itinerariul cu capodoperele goticului portughez mănăstirile Batalha (taxă intrare curtea interioară 8€) şi Alcobaça (taxă intrare curtea interioară 8€). Ne vom opri și-n orașul Nazaré situat pe malul oceanului Atlantic, cu peisaje de vis și plaje lungi de nisip, cele mai renumite din toată Portugalia, vom admira panorama asupra Oceanului Atlantic din locul numit Sitio, vom vizita biserica închinată Sfintei Fecioare Maria de la Nazaret. Timp liber pe malul oceanului pentru servirea prânzului, cumpărături, plimbare și relaxare. Întoarcere la Fatima, pentru cină și cazare. Seara participarea la procesiunea cu lumânări și recitarea Sfântului Rozariu. 

Ziua 3 - duminică, 3 septembrie ǀ Fatima

Micul dejun, prezentarea Sanctuarului de la Fatima: Capela Aparițiilor, Bazilica Doamna noastră a Rozariului, Centrul Pastoral Paul al VI-lea. Participarea la sfânta Liturghie internațională în sanctuarul de la Fatima. Timp liber pentru servirea prânzului, odihnă sau reculegere. După-amiază vom parcurge Calea Crucii, stațiunile Căii Crucii urmează drumul pe care păstorașii îl parcurgeau pentru a merge de la Aljustel la Cova da Iria. Vizităm Valinhos locul unde a apărut Sfânta Fecioară a 4-a oară pe 19 august 1917, locul în care păstorașii au avut prima şi a 3-a apariție a ”Îngerului Păcii” (în primăvara şi toamna anului 1916), cele 2 case ale păstorașilor (sfântul Francisco şi sfânta Jacinta), casa Sorei Lucia, locul în care a avut loc a 2-a apariție a ”Îngerului Păcii” în grădina casei Luciei (în vara anului 1916). După cină, participarea la procesiunea cu lumânări şi recitarea Sfântului Rozariu. 

Ziua 4 - luni, 4 septembrie ǀ Fatima - Lisabona

După micul dejun ne vom deplasa cu autocarul spre Lisabona unde vom vizita biserica Sfântul Anton, biserica a fost construită pe locul casei în care s-a născut sfântul Anton de Padova (participarea la sfânta Liturghie celebrată de către îndrumătorul spiritual al grupului), vom poposi și-n cel mai vechi locaș de cult din Lisabona, catedrala, oficial numită Santa Maria Maior de Lisabona, în această catedrală a fost botezat Sfântul Anton. Timp liber pentru servirea prânzului, plimbare și shoping. După pauză, continuăm itinerariul cu mănăstirea Jeronimos (taxă intrare curtea interioară: 10.50€), simbolul cel mai impresionant al puterii Portugaliei, monument înscris în Patrimoniului UNESCO, vom admira turnul Belém (exterior) și Monumentul Descoperirilor (exterior). Întoarcere la Fatima, pentru cină și cazare. Seara participarea la procesiunea cu lumânări și recitarea Sfântului Rozariu. 

Ziua 5 - marți, 5 septembrie ǀ Fatima - Óbidos - Sintra - Cabo da Rocas

După micul dejun pornim cu autocarul către cel mai romantic sat medieval din Portugalia, Óbidos dichisit într-un mod atractiv special pentru vizitatori, caracteristica locului sunt casele vopsite în alb și albastru, după vizita ghidată, urmează o pauză pentru shopping. Următorul popas este la Sintra, declarat de UNESCO patrimoniu universal. Sintra a fost reședința de vară a Regilor Portugaliei și adăpostește monumente de importanță istorică, exemple clasice ale arhitecturii portugheze. Timp liber pentru servirea prânzului, plimbare și shopping. În Sintra vom vizita centrul orașului și Castelul Regal Pena (taxă intrare: 14€ + 5€ biletul de autobus dus – întors din centrul orașului la Castel). După-amiază ne vom îndrepta către cel mai vestic punct al Europei, Cabo da Rocas, înainte de Marile Descoperiri Geografice, se credea că aici este capătul lumii, ne vom bucura de o priveliște fantastică asupra Oceanului Atlantic. Seara întoarcere la Fatima, după cină, participarea la procesiunea cu lumânări şi recitarea Sfântului Rozariu. 

Ziua 6 - miercuri, 6 septembrie ǀ Fatima - Porto - Santiago de Compostela

După micul dejun eliberarea camerelor, îmbarcarea cu bagajele în autocar pornim spre Santiago de Compostela, Spania cu oprire în orașul Porto, al 2-lea oraș ca mărime al țării, vom vizita orașul vechi, catedrala Sé începută în sec. al XII-lea în stil romanic. Continuăm itinerariu cu: podul Dom Luis construit de un discipol al celebrului Eiffel și Gara São Bento fiind cunoscută mai ales pentru plăcile ceramice (celebrele azulejo) care o decorează. Numele gării vine de la mănăstirea benedictină construită acolo în secolul al XVI-lea. După prânz ne vom continua călătoria spre Spania, la sosire în Santiago de Compostela se face repartizarea în camere, cină. 

Ziua 7 - joi, 7 septembrie ǀ Santiago de Compostela

După micul dejun, vizităm Santiago de Compostela unul dintre cele mai importante locuri de pelerinaj ale lumii creștine, alături de Ierusalim și Roma. Prezentarea Catedralei Sfântul Iacob din Santiago, timp de reculegere și rugăciune la mormântul apostolului Iacob. Participarea în catedrală la ora 12.00 la Sfânta Liturghie de primire a pelerinilor care au parcurs ”camino”, pentru tămâiere se folosește celebra botafumeiro – cădelnița uriașă. Timp liber pentru servirea prânzului, cumpărături și plimbare. După-amiază vom vizita muzeul și trezoreria Catedralei de la Santiago de Compostela (taxă intrare: 10€) și biserica Sfântului Francisc. Cină și cazare, hotel Congreso 4*, Santiago de Compostela.

Ziua 8 - vineri, 8 septembrie ǀ Santiago de Compostela - Coimbra - Lisabona - Budapesta

După micul dejun, eliberarea camerelor, îmbarcarea cu bagajele în autocar pornim spre Portugalia, Lisabona cu un popas în orașul Coimbra, al 3-lea oraș ca mărime al Portugaliei, a fost prima capitală a țării, vom vizita conventul carmelitan ”Sfânta Tereza”, unde și-a trăit viața de clauzură sora Lucia (a treia persoană din cei trei păstorași cărora le-a apărut în 1917 Sfânta Fecioară Maria), muzeul Memorial Sora Lucia (taxă intrare: donație). Participarea la Sfânta Liturghie celebrată de către îndrumătorul spiritual al grupului. După o pauză de prânz continuăm itinerarul cu catedrala Sé Nova (taxă intrare: 5€), mănăstirea Santa Cruz aici sunt înmormântați primii regi ai Portugaliei. Sf. Anton de Padova a urmat aici studiile și a fost sfințit preot, iar în anul 1220 când au fost aduse trupurile a 5 călugări franciscani martiri în Maroc, atras de stilul de viață modest al franciscanilor s-a alăturat acestui ordin. Cu sufletele încărcate de frumusețea și pacea locurilor pe care le-am vizitat ne îndreptăm spre Lisabona pentru a ne prezenta la Aeroportul Internațional Portela, Lisabona pentru zborul direct al Companiei Wizz Air cu destinația Budapesta, decolare ora 20:15, sosire la Aeroportul Internațional Liszt Ferenc, Budapesta ora 00:55. După aterizare, transfer cu autocarul la Cluj-Napoca. Programul pelerinajului se încheie.

Preț: 1200€

Servicii incluse în preț:​​​​​​

 • biletul de avion, zbor direct Compania Wizz Air Budapesta - Lisabona - Budapesta;

 • bagaje: bagaj de mână în cabină cu dimensiunile maxime 40X30X20 cm și un bagaj de cală max. 10 kg/pers.;

 • taxe de aeroport;

 • transport local cu autocarul conform programului;

 • 7 nopţi cazare la hotel 3*și 4* astfel: Fatima (5 nopţi), Santiago de Compostela (2 nopți);

 • demipensiune (mic dejun și cină – bufet, conform programului);

 • îndrumător spiritual – Pr. Tălin Clement;

 • ghid turistic autorizat – Gabriela Matei;

 • vizite conform programului;

 • taxe de oraş;

 • broșura pelerinului;

 • asigurare în caz de insolvabilitate/faliment al agenției de turism.

 !!!Bonus

 • Sistem Audio de Ghidaj pentru o mai bună comunicare între ghid și pelerini dar și pentru traducerea simultană la oficiile religioase

Nu sunt incluse în preţ:​​​​

 • supliment camera single 250€/pers – în cazul în care doriți să fiți cazat în cameră singur, fără partaj;

 • asigurarea storno și medicală opțională (dar recomandată!);

 • masa de prânz;

 • intrările la diverse obiective cu plată;

 • tips (bacșișul pentru șoferi, opțional);

 • alte servicii decât cele din program;

 • cheltuieli personale.

Acte necesare:

Carte identitate sau pașaport valabile minim 6 luni de la data plecării.

Condiții de înscriere:

La înscriere este necesar o copie a documentul de călătorie (cartea de identitate sau pașaportul), se achită integral (1200€/pers) sau avans 500€/pers, plata finală se achită cu minim 20 zile înainte de plecare.

Reducere copil 2-11 ani: – 150 € (valabilă în cazul cazării cu 2 adulți în cameră).

Prețul este valabil pentru un grup minim de 45 participanți.

Subliniem faptul că numărul de locuri este limitat, iar înscrierile au început deja.

Îmbarcări: Cluj-Napoca - Huedin - Aleșd - Oradea

bottom of page