top of page

PELERINAJ - CIRCUIT ITALIA

Veneția, Loreto, Cascia, Roccaporena, Assisi, Santa Maria degli Angeli,

Camposampiero, Arcella, Padova

7-14 iunie 2024

WhatsApp Image 2024-01-17 at 17.18.32 (4).jpeg

Programul pelerinajului

Ziua 1 - vineri, 7 iunie | Cluj-Napoca - Oradea - Ungaria - Slovenia - zona Veneția

 Plecare la ora 6:00 din Cluj-Napoca, parcarea - Sala Sporturilor „Horia Demian„ pe traseul Cluj-Napoca - Oradea - Szolnok - Budapesta - Siófok - Maribor - Liubljana - Vrhnika - Gorizia - zona Venezia ≈ 1.100 km. Sosirea în Italia este seara târziu în funcție de trafic și formalitățile vamale. Călătoria durează aprox. 15 ore, pe parcursul călătoriei se fac scurte opriri din 3 în 3 ore a câte 20 minute. Masa se va servi din pachete proprii (de recomandat sandviciuri). Cazarea are loc în  Hotel 4 *, zona Venezia.

Ziua 2 - sâmbătă, 8 iunie | Veneția

 După micul dejun, ne îndreptăm cu autocarul spre puntea Sabbioni de unde vom lua vaporul (Taxă: 40€/pers) pentru a ajunge la insula Burano, care s-a dezvoltat ca o comunitate de pescari, renumită pentru casele vopsite în culori strălucitoare și broderiile confecționate de către soțiile pescarilor. Vom ajunge și la Murano, insulă renumită pentru producerea sticlei venețiene, încă din secolul al XIII-lea. Vom vizita și un atelier mic pentru a putea vedea meșteșugari la lucru învârtind și suflând sticla încinsă. Timp liber pentru servirea mesei de prânz, plimbare și shopping. În cea de a doua parte a zilei vom ajunge la Veneția, oraș construit pe apă și înțesat cu palate, biserici și galerii de artă. Vom admira Palatul Dogilor (exterior), Piazza San Marco, Bazilica San Marco (taxă intrare: 6€), ne vom bucura și de o plimbare cu vaporul de-a lungul celui mai faimos canal navigabil, Canal Grande pentru a avea o imagine de ansamblu asupra elegantei arhitecturi. Timp liber pentru plimbare, shopping și servirea cinei. Seara ne întoarcem la Puntea Sabbioni iar apoi cu autocarul ne deplasăm spre cazare la Hotel 4 *.

Ziua 3 - duminică, 9 iunie ǀ Veneția - Loreto - Cascia

 După micul dejun, eliberarea camerelor, îmbarcarea cu bagajele în autocar, pornim spre Cascia cu oprire în orașul Loreto, unul dintre cele mai importante locuri de pelerinaj din Italia, deoarece aici se află casa în care Maica Domnului a trăit și a primit vestea Arhanghelului Gabriel. Mai exact este vorba de trei pereți ai unei încăperi, care au fost transportați în secolul al XIII-lea din Nazaret la Loreto. Timp liber pentru servirea mesei de prânz, reculegere, plimbare și shopping. Vom participa la Sfânta Liturghie celebrată de îndrumătorul spiritual al grupului în bazilica Sfintei Case, și vom face un tur pietonal al orașului. Ne vom continua călătoria până la Cascia, patria sfintei Rita cazarea are loc la Hotel 3* (20m față de Bazilica Sfintei Rita).

 

Ziua 4 - luni, 10 iunie ǀ Cascia - Roccaporena

 După micul dejun, ne vom deplasa cu autocarul spre locul de naștere al Sfintei Rita, Roccaporena unde vom vizita: casele în care a locuit sfânta Rita, grădina miracolului, biserica San Montano (biserică în care s-a cununat sfânta Rita și sunt înmormântați copiii și soțul acesteia). Timp liber pentru servirea mesei de prânz, reculegere, plimbare și shopping. Ne întoarcem la Cascia unde vom vizita mănăstirea Augustiniană (aici a primit sfânta Rita stigmatul Domnului Isus), vom participa la Sfânta Liturghie în bazilica Sfintei Rita celebrată de îndrumătorul spiritual al grupului, biserica San Francesco, biserica Sant’Antonio (aici a fost botezată Sfânta Rita). Timp liber pentru servirea cinei, reculegere, plimbare și shopping. Cazarea are loc la Hotel 3* (20m față de Bazilica Sfintei Rita).

Ziua 5 - marți, 11 iunie ǀ Cascia - Assisi - Santa Maria degli Angeli - Cascia

 După micul dejun, pornim cu autocarul spre orașul păcii, Assisi. Vom face un tur pietonal al orașului și vom poposi la următoarele obiective: bazilica sfântului Francisc, biserica Santa Maria sopra Minerva, catedrala sfântul Rufino, bazilica sfintei Clara. Timp liber pentru servirea mesei de prânz, reculegere, plimbare și shopping. Continuăm itinerariul cu biserica San Damian și bazilica Santa Maria degli Angeli (Porțiuncula) vom participa la Sfânta Liturghie celebrată de îndrumătorul spiritual al grupului. Timp liber pentru servirea cinei, reculegere, plimbare și shopping. Ne întoarcem pentru cazare la Cascia la Hotel 3* (20m față de Bazilica Sfintei Rita).

Ziua 6 - miercuri, 12 iunie ǀ Cascia - Camposampiero - Arcella - Padova

 Vom începe ziua cu Sfânta Liturghie celebrată de îndrumătorul spiritual al grupului în bazilica Sfintei Rita, vom servii micul dejun iar apoi eliberăm camerele și ne îmbarcăm în autocar, ne vom îndrepta către regiunea Veneto plină de fascinație și șarm. Vom ajunge în orășelul Camposampiero cunoscut pentru frumoasa mărturie de viață pe care sfântul Anton de Padova a avut-o în ultima perioadă a vieții sale. Aici, marele sfânt și-a petrecut ultimele 3 săptămâni din viața sa, fiind găzduit de contele Tiso al VI-lea. În timpul șederii la Camposampiero, pe când se ruga în cămăruța sa, Isus sub chip de Prunc îi apare învăluindu-l într-o lumină puternică. Vom vizita biserica sfântul Ioan Botezătorul unde se află chilia viziunii sfântul Anton; sanctuarul nucului, se spune că aici sfântul Anton găsise un nuc, între ramurile căruia își construise o colibă în care obișnuia să se retragă pentru rugăciune și de unde predica oamenilor însetați de cuvântul lui Dumnezeu. Timp liber pentru reculegere, plimbare și servirea mesei. După-amiază ajungem la Padova și ne vom caza la hotel 3*. Seara ne îndreptăm cu autocarul spre Arcella (Padova) pentru a participa la tradiționala reprezentare a Transitus a Sfântului Anton. La ora 20:30, se pleacă din Piazzale Azzurri d'Italia unde se formează procesiunea la care participă 150 de actori, costumați în straie din vremea Sfântului Anton, se ajunge la ora 21:30 la sanctuarul din Arcella (unde se află chilia în care pe 13 iunie 1231, sfântul Anton a murit); moment în care toate clopotele bisericilor din Padova bat pentru a anunța începerea oficială a Solemnității Sfântului Anton din 13 iunie. Ne vom întoarce cu autocarul la hotel pentru odihnă.

 

Ziua 7 - joi, 13 iunie ǀ Padova

 Micul dejun, azi este despre sfântul Anton de Padova, recunoscut ca sfântul universal, sfântul minunilor, un strălucit model de sfințenie. Printre virtuțile sale amintim predicarea cuvântului Lui Dumnezeu, rugăciunea și caritatea față de cei săraci. Orașul Padova este îmbrăcat în sărbătoare pentru al comemora pe ”il santo” (astfel îl numesc padovani pe sfântul Anton). Vom participa la oficiile religioase ale bazilicii Sfântului Anton, (Liturghia Solemnă celebrată de episcopul Padovei). Timp liber pentru reculegere, plimbare și servirea mesei, apoi vom face un tur pietonal prin Padova: Prato della Valle, bazilica sfânta Iustina, sanctuarul sfântului Leopoldo. După-amiază participare la procesiunea cu relicvele Sfântului Anton de Padova. Timp liber pentru servirea cinei, reculegere, plimbare și shopping. Seara ne întoarcem la hotel 3*  pentru cazare.

 

Ziua 8 - vineri, 14 iunie ǀ Padova - Slovenia - Ungaria - Oradea - Cluj-Napoca

 După micul dejun, eliberarea camerelor, îmbarcarea cu bagajele în autocar, pornim spre Romania cu sufletele încărcate de har și frumusețea locurilor pe care le-am vizitat. La întoarcerea spre România vom tranzita: Italia, Slovenia și Ungaria ≈ 1.150 km. Masa se va servi din pachete proprii. Sosirea la Cluj-Napoca, seara târziu, în funcţie de trafic şi formalităţile vamale. Programul pelerinajului se încheie.

Preț: 690€

Servicii incluse în preț:​​​​​​​

 • transport cu autocar;

 • 7 nopți cazare Hotel 4/3*: zona Veneția (2 nopți), Cascia (3 nopți), Padova (2 nopți);

 • mic dejun;

 • îndrumător spiritual;

 • ghid turistic autorizat - Matei Gabriela;

 • vizite conform programului și diverse surprize;

 • broșura pelerinului și diverse surprize;

 • taxe de autostradă și parcări;

 • taxe orașe.

!!!BONUS

·       Sistem Audio de Ghidaj pentru o mai bună comunicare între ghid și pelerini.

Nu sunt incluse în preţ:​​​​​

 • masa de prânz și cină;

 • asigurare storno și medicală;

 • alte servicii decât cele din program;

 • intrările la diverse obiective cu plată;

 • cheltuieli personale.

Acte necesare:

 Carte identitate sau pașaport valabile minim 6 luni de la data plecării.

Condiții de înscriere:

 La înscriere este necesar o copie a carții de identitate, se achită integral (690€/pers) sau avans 300€/pers, plata finală se achită cu minim 15 zile înainte de plecare.

 Reducere copil 2-11 ani: – 50 € (valabilă în cazul cazării cu 2 adulți în cameră).

 Prețul este valabil pentru un grup minim de 40 participanți.

 Subliniem faptul că numărul de locuri este limitat, iar înscrierile au început deja.

 

NB:

 Disponibilitate în camere duble matrimoniale/twin (2 paturi) sau camere triple.

bottom of page