Pelerini… nu turişti
0742 754 421
L-V: 9-17
PELERINAJE GABRIELA
Veniți și vedeți !
Pelerinaj Praga - Beauraing - Banneux - Bruxelles - Luxembourg - Viena - Bratislava
17 - 24 iulie 2020
PROGRAMUL PELERINAJULUI
Ziua 1 - vineri, 17 iulie | Cluj-Napoca - Oradea - Ungaria - Slovacia - Praga
Plecare din Cluj-Napoca, la ora 7:00 din parcarea de la Sala Sporturilor „Horia Demian„ pe traseul Cluj-Napoca - Oradea - Debrecen - Budapesta - Györ - Bratislava - Brno - Praga. Călătoria până la prima destinație durează aprox. 14 ore, pe parcursul călătoriei se fac opriri din 3 în 3 ore a câte 20 minute. Masa se va servi din pachete proprii (de recomandat sandviciuri). Sosirea la Praga este seara în funcţie de trafic şi formalităţile vamale. Cină și cazare hotel UNO 3*, Praga.
Ziua 2 - sâmbătă, 18 iulie | Praga - Orașul de aur
După micul dejun, luăm un prim contact cu Praga, orașul turlelor, Praga egalează Parisul în frumusețe și eleganță. Vom admira îndeaproape frumosul castel din Praga, care pare desprins din carțile cu povești, a fost cetatea de scaun a regilor Boemiei, construcția a început în secolul al IX-lea. Potrivit Guinness World Records, este cel mai mare castel medieval din lume, având 570 de metri lungime, aproximativ 128 lațime și o suprafață totală mai mare decât șapte terenuri de fotbal. În ziua de azi, castelul este sediul oficial al Președintelui Cehiei. În apropierea castelului vom vedea: Catedrala Sfântul Vitus, simbolul spiritual al statului ceh, a carei construcție a durat 600 de ani, bazilica Sfântul Gheorghe, strada de aur (slatna ulica), muzeul alchimiștilor, muzeul armurilor și muzeul Palatul de Rosenburs (pentru intrarea la obiectivele mai sus menționate este o taxă de intrare: 15€/pers. sau 350 coroane/pers.)
Timp liber pentru servirea prânzului. Ne plimbăm pe lângă numeroasele statui de pe Podul Carol, probabil cel mai romantic loc din capitala cehă, punct de întâlnire pentru îndrăgostiți și promenadă favorită a localnicilor. Ne îndreptăm spre piața orașului vechi pentru a admira cladirea primariei și faimosul Turn cu Ceas, situat pe zidul sudic al primăriei, vom face un popas la oră fixă pentru a vedea spectacolul celor 12 apostoli care defilează deasupra cadranului superior ce servește la citirea orei. Monumentul exercită o puternică atracție asupra turiștilor, acest lucru datorându-se faptului că de fiecare dată când sunt anunțate orele are loc un adevărat spectacol animat care atrage ca un magnet privirile tuturor celor care se află în apropiere, aceștia neîncetând niciun moment să filmeze sau să fotografieze spectacolul oferit zilnic de bătrănul orologiu.
Praga oferă nenumărate motive de exaltare turistică, prin multele sale monumente ce alcătuiesc „Orașul de Aur”, însă, niciunul dintre ele nu mângâie sufletul nostru de creștini, precum statuia miraculaoasă a Pruncușorului din biserica aflată sub umbra uriașului castel. Numele oficial al bisericii construite în 1613 este Klaster Prazskeho Jesulatka (biserica Fecioarei Victorioase) și este administrată de sute de ani de Ordinul Carmelitanelor Desculțe, astăzi este parte din patrimoniul UNESCO. Devoţiunea faţă de Pruncul Isus este o tradiţie străveche. Statuia de 47 de centimetri înălțime, este realizată din lemn dur, acoperit cu ceară, undeva în Spania, în a doua jumătate a secolului al XVI lea. Un lucru interesant este legat de faptul că venerarea statuii Pruncului Isus se face și printr-un vechi obicei, anume acela de a îmbrăca statuia cu robe de diferite culori, conforme cu momentele liturgice ale anului bisericesc (roșu, galben, mov, verede, ș.a.). Se spune că, una din cele câteva zeci de robe a fost cusută și brodată, personal, de Împărăteasa Maria Tereza. O singură perioadă din an, Pruncușorul este arătat așa cum a venit pe lume, în a sa originală simplitate și frumusețe, de Crăciun, de Nașterea Mântuitorului. În anul 2009 Papa Benedict al - XVI - lea a vizitat biserica Fecioarei Victorioase, rugându-se la statuia Pruncușorului. Devoţiunea ne inspiră la a medita la copilăria Domnului nostru şi la regalitatea sa. Participare la Sfânta Liturghie. După cină, opțional vă propunem să participați la o croazieră pe Vltava (15€/pers.), o experiența de neuitat, în cadrul căreia vom admira peisajul citadin dintr-o altă perspectivă. În timpul croazierei veți putea admira luminile orașului Praga, care sunt fermecătoare. Praga nu se vede, se simte! Cină și cazare hotel UNO 3*, Praga.
Ziua 3 - duminică, 19 iulie | Praga - Beauraing, Belgia
Sfânta Liturghie, după micul dejun, eliberarea camerelor, îmbarcarea cu bagajele în autocar, plecăm spre Beauraing, Belgia. Călătoria durează aproximativ 9 ore, pe parcursul călătoriei se fac opriri din 3 în 3 ore a câte 20 minute. Pauză pentru servirea prânzului. Sosirea la Beauraing este seara în funcţie de trafic. După 15 ani de la aparițiile de la Fatima, Sfânta Fecioară s-a arătat de 33 de ori (29 nov 1931 - 3 ian. 1933) într-o altă țară creștină, regatul Belgiei (sub Albert I, 1909-1934), într-un târg rural de 2000 de suflete, Beauraing, în apropiere de Franța. Era un ținut minier populat de oameni muncitori și simpli. În acest mediu social simplu, Ea a ales două familii modeste și creștine: copiii familiei Voisin: Fernanda, Gilberta, Albert (15, 13 și 11 ani) și doi dintre cei trei copii ai familiei Degeimbre, orfani de tată: Andreea și Gilberta (14 și 9 ani). Aparițiile s-au desfășurat la marginea lumii civile: o stradă, și la intrarea lumii religioase: un pension feminin deținut de Surorile Doctrinei Creștine. Eu sunt Fecioara Neprihănită, acesta este primul nume cu care Sfânta Fecioară Maria s-a prezentat copiilor, amintea de identitatea Sa revelată la Lourdes. Spre sfârșitul aparițiilor, Sfânta Maria s-a mai prezentat cu două nume: Eu sunt Mama lui Dumnezeu și regina cerului. Asaltată de cererile mulțimii de a face miracole, Sfânta Maria le arată că venise pentru ceva mult mai important: pentru o credință mai vie, mai profundă, pentru convertirea și mântuirea poporului creștin. În mesajul său către copii, Fecioara invita să se „roage, să se roage mult, să se roage mereu” şi a cerut construirea unei capele în care credincioşii să poată veni în pelerinaj. Sfânta Fecioară a venit să readucă poporul Său la o credință mai profundă, pentru a-l pregăti în fața marilor pericole care îl amenințau. La 18 mai 1985, Sfântul Părinte Ioan Paul al II-lea, însoțit de o mulțime de 50.000 de pelerini au vizitat Sanctuarul de la Beauraing. Cină și cazare la Maison de l’Accueil, Beauraing.
Ziua 4 - luni, 20 iulie | Beauraing - Banneux
Micul dejun, vizitarea complexului sanctuarului de la Beauraing și participarea la Sfânta Liturghie în Bazilica minor „Regina cu inima de aur”. Ne deplasăm cu autocarul spre unul dintre cele mai importante sanctuare mariane din Europa, Banneux. Aici, sfânta Fecioară Maria, a apărut de la 15 ianuarie până la 2 martie 1933 (de opt ori) unei fetiţe de 11 ani, Mariette Beco, dintr-o familie săracă de bunuri materiale şi spirituale. Dialogul nu a început decât la 18 ianuarie, la a doua apariție. Preacurata a condus fetița la un izvor și i-a spus: „Cufundați-vă mâinile în apă... Acest izvor este rezervat pentru Mine. El este rezervat pentru toate națiunile pentru a-i alina pe bolnavi.” Maica Domnului se descoperă sub titlul: „Eu sunt Fecioara Săracilor”. Sfânta Maria cere o capelă, rugăciune, credință iar sacrificiul este inclus în ofranda bolii. Sfânta Maria a arătat aici că Ea este Mama universală, că are misiunea să-i adune pe toți copiii Săi. Sfântul Părinte Ioan Paul al II-lea a făcut un pelerinaj la Banneux la 21 mai 1985 cu acest prilej a putut să o întâlnească pe Mariette Beco.
Timp liber pentru servirea prânzului, reculegere și cumpărături. Programul în sanctuar cuprinde: vizitarea complexului sanctuarului și a capelei aparițiilor, rugăciunea Căii Crucii. Și azi, Sfânta Fecioară a Săracilor invită fiecare pelerin să-și cufunde mâinile în apă, precum a învățat-o pe Mariette. Întoarcerea la Maison de l’Accueil, Beauraing pentru cină și cazare.
Ziua 5 - marți, 21 iulie | Beauraing - Bruxelles
După micul dejun plecăm spre Bruxelles, capitala Europei moderne care nu și-a pierdut frumusețea medievală, un oraș multicultural. Vom face un tur pietonal pentru a admira Grand Place, arhiducesa Isabella a Spaniei a scris în timpul vizitei sale în acest oraș: „Nu mi-a fost niciodata dat să văd ceva atât de frumos și rafinat precum piața orașului unde primăria se ridica spre cer.” Casa Regală a fost construită în stil medieval găzduind muzeul orașului. Statuia Manneken-Pis numită și Micuțul Julien este mascota orașului încă din prima jumătate a sec al XVIII-lea, i s-au creat diverse costume, în prezent are 650. Galeriile Regale Sfântul Hubert reprezintă perfect burghezia capitalistă, dar și modul în care capitala Belgiei a înflorit din punct de vedere economic de-a lungul timpului. În trecut, aici existau peste 70 de buticuri de lux, dintre care astăzi mai putem găsi 54. Complexul include și peste o sută de apartamente private, toate fiind închiriate din 1855 și până azi. Timp liber pentru prânz, plimbare, cumpărături. Vom avea Sfânta Liturghie în impunătoarea Catedrală Saints Michel et Gudule, este cea mai mare și mai frumoasă biserică din Bruxelles, construită pe parcursul a trei secole începând cu 1225 în stil gotic brabantin. Numită în cinstea sfântului Mihail, patronul orașului îl omagiază și pe sfântul Gudule, un sfânt din sec. VIII care l-a înfrânt pe diavol. După-amiază mergem la Parlamentul European (Parlamentariumul și Casa Istoriei Europene) pentru a vedea modul în care funcționează Parlamentul European și ce fac deputații săi pentru a răspunde provocărilor din prezent. Întoarcerea la Maison de l’Accueil, Beauraing pentru cină și cazare.
Ziua 6 - miercuri, 22 iulie | Beauraing - Luxembourg - Bratislava
După micul dejun, eliberarea camerelor, îmbarcarea cu bagajele în autocar, ne îndreptăm spre Bratislava cu o scurtă oprire în Luxembourg, un ducat a cărui populație numără 500 mii de locuitori, dintre care 80 mii locuiesc în capitală. Luxemburg este una dintre cele trei capitale oficiale ale Uniunii Europene și sediul Curții Europene de Justiție. Vom admira: Palatul Ducal, Catedrala Notre Dame, Piața Wilhelm unde se află Primaria din anul 1830. Călătoria până la cazare durează aproximativ 10 ore, pe parcursul călătoriei se fac opriri din 3 în 3 ore a câte 20 minute. Pauză pentru servirea prânzului. Sosirea la Bratislava este seara în funcţie de trafic. Cină și cazare la Hotel Nivy, Bratislava.
Ziua 7 - joi, 23 iulie | Bratislava - Viena
După micul dejun ne îndreptăm spre Austria,Viena. Capitala gloriosului Imperiu al Habsburgilor, cea mai mare dinastie europeană, care, din Evul Mediu până la începutul sec. al XX-lea și-a pus pecetea asupra istoriei continentului. Vizităm Palatul Schonbrunn (taxă intrare: 20€/adult, 10€/copil), inițial a fost castel de vânătoare, construit în 1569 de împăratul Maximilian al II-lea, iar doi ani mai târziu împăratul Mathias descoperă un izvor, pe care îl numește „Schonen Brunnen” - fântâna frumoasă. La sfârșitul sec. al XVII-lea, din ordinul lui Leopold se concepe un nou castel inspirat după Versailles. Cei care nu vizitează palatul, se pot plimba în parcul și grădinile palatului. Urmează timp liber pentru a gusta farmecul medieval al centrului istoric, prânz sau pentru iubitorii de shopping vă recomandăm multitudinea de magazine de pe Mariahilfer Straße. Sfânta Liturghie în Domul Sfântul Ştefan, emblema Vienei. Ridicarea edificiului a început în secolul al XII-lea. Astăzi, acesta reprezintă cea mai semnificativă construcţie gotică din Austria. Întoarcerea la Hotel Nivy, Bratislava pentru cină și cazare.
Ziua 8 - vineri, 24 iulie | Bratislava - Ungaria - Oradea - Cluj-Napoca
După micul dejun, eliberarea camerelor, îmbarcarea cu bagajele în autocar, ne îndreptăm spre destinația finală a programului nostru centrul vechi al Bratislavei, capitala Slovaciei, oraș așezat pe ambele maluri ale Dunării, la poalele Carpaților Mici. Vizităm poarta Sfântului Mihail, catedrala Sfântul Martin unde 11 regi maghiari au fost încoronați, admirăm grădinile castelului Bratislavei, Teatrul Național și Filarmonica, plimbare pe faleza Dunării. Timp liber pentru prânz. Părăsim Slovacia și ne îndreptăm spre țară, amintindu-ne cu drag de toate locurile minunate pe care le-am văzut, bucuroși că ne-am facut prieteni de călătorie și cu gândul la următorul pelerinaj. Sosirea la Cluj-Napoca, seara târziu, în funcţie de trafic şi formalităţile vamale. Programul pelerinajului se încheie.
PREȚ: 640€
SERVICII INCLUSE ÎN PREȚ:
-
transportul cu autocarul clasificat 3* conform programului;
-
7 nopţi cazare la hotel 3* astfel: Praga (2 nopți), Beauraing (3 nopți), Bratislava (2 nopți), conform programului, în camere duble;
-
demipensiune (mic dejun și cină, conform programului);
-
îndrumător spiritual Pr. Cîmpian Traian;
-
ghid turistic din partea agenției Dna Matei Gabriela;
-
taxe de autostradă și parcări;
-
broşura pelerinului şi diverse surprize;
-
asigurare în caz insolvabilitate/faliment al agenției de turism.
NU SUNT INCLUSE ÎN PREȚ:
-
supliment camera single 260€/pers – în cazul în care doriți să fiți cazat în cameră singur, fără partaj;
-
masa de prânz;
-
asigurarea medicală (opțională 43 lei/pers);
-
asigurare storno și medicală (opțională 79 lei/pers);
-
intrările la diverse obiective opționale cu plată (50€/pers);
-
tips (bacșișul pentru șoferi, opțional);
-
alte servicii decât cele din program;
-
cheltuieli personale.
ACTE NECESARE:
Carte identitate sau paşaport valabile minim 6 luni de la data plecării.
CONDIȚII DE ÎNSCRIERE:
La înscriere este necesar documentul de călătorie (cartea de identitate sau paşaportul pentru încheierea contractului de prestări servicii), se achită integral 640€/pers sau avans 300€/pers, plata finală se achită cu minim 15 zile înainte de plecare.
Notă:
Reducere copil 2 - 11 ani: – 140€ (valabilă în cazul cazării cu 2 adulți în cameră).
Prețul este valabil pentru un grup minim de 35 participanți.
Subliniem faptul că numărul de locuri este limitat, iar înscrierile au început deja. Descarcă oferta