top of page

 TÂRG DE CRĂCIUN
BRATISLAVA, CRACIOVIA ȘI ZACOPANE

 12 - 15 decembrie 2024

ÎMBARCĂRI: Cluj-Napoca, Huedin, Aleșd, Oradea

Imagine WhatsApp 2024-06-04 la 00.15.56_070a4e2f.jpg

Programul pelerinajului

Ziua 1 – joi, 12 decembrie ǀ Cluj-Napoca - Bratislava

Plecare din Cluj-Napoca este la ora 7:00, parcarea - Sala Sporturilor „Horia Demian” iar din Oradea la ora 9.30 de lângă Gară. Călătoria durează aprox. 9 de ore, pe parcursul călătoriei se fac opriri din 3 în 3 ore a câte 15-20 minute. Masa se va servi din pachete proprii (de recomandat sandviciuri). Tranzităm Ungaria și sosim în Slovacia la Bratislava după-amiază în funcție de trafic, cazare la Hotel 3*, Bratislava. Seara program liber pentru vizită individuală.

Ziua 2 - vineri, 13 decembrie ǀ Bratislava - Cracovia

După micul dejun, eliberarea camerelor, îmbarcarea cu bagajele în autocar, ne îndreptăm spre centrul vechi al Bratislavei. Capitala Slovaciei are o piață de Crăciun veselă și sclipitoare, cu o atmosferă caldă și tradiții de sute de ani, în turul nostru pietonal vom fi fascinați de aspectul medieval pe care orașul a știut să-l pună în evidență. Vizităm cetatea și orașul vechi cu poarta Sfântului Mihail, catedrala Sfântul Martin unde 11 regi maghiari au fost încoronați și piața orașului vechi. Timp liber în centru, pentru a ne bucura de decorațiunile și atmosfera de sărbătoare din Piața de Crăciun. După-amiază pornim spre Polonia. Cazare, zona Cracovia Hotel 3* .

Ziua 3 - sâmbătă, 14 decembrie ǀ Cracovia

După micul dejun pornim spre Cracovia, capitală din epoca de aur a Renașterii, cu un centru istoric înscris în patrimoniul cultural UNESCO. Este denumită și Perla Coroanei, având ca simbol castelul Wawel, fosta reședință a trei dinastii de monarhi polonezi, având o colecție neasemuită de obiecte de artă și tapițerie flamandă din secolul al XVI-lea. Vom admira exterior complexul Castelului Wawel, Catedrala Wawel (taxă intrare: 10€), cunoscută și sub numele de Catedrala Sfinților Stanislaw și Vaclav. Sfântul Părinte Papa Ioan Paul al II-lea a celebrat aici prima Liturghie ca preot la 2 noiembrie 1946. Ne vom bucura și de panorama râului Vistula. Continuăm vizita în orașul medieval cu obiective datând din secolele XIII-XIV: Piața Centrală – Rynek Glowny, cea mai mare piața istorica din Europa, Turnul Primăriei, Sukkenice – Hala de Postavuri, Monumentul Adam Mikiewicz, Bazilica gotică Sfânta Maria, fortificațiile medievale Barbicanul și Poarta Florian. Timp liber pentru servirea prânzului. După-amiază opțional plimbare cu tuc-tuc-ul (taxă:15€) prin Cartierul Kazimierz. Târgul de Crăciun din Cracovia are o tradiție dinainte de al II-lea război mondial și a renăscut după căderea comunismului fiind organizat în Piața Rynek Glowny. Timp liber pentru participarea la Târgul de Crăciun. Brazii împodobiți, căsuțele de lemn frumos ornamentate cu ghirlande și beculețe, sunetul colindelor ne vor introduce într-un decor de sărbătoare. Seara, ne întoarcem la cazare la Hotel 3*.

Ziua 4 - duminică, 15 decembrie ǀ Cracovia - Zakopane - Cluj-Napoca

După micul dejun, eliberarea camerelor, îmbarcarea cu bagajele în autocar, întoarcerea spre România pe traseul: Cracovia - Zakopane - Košice - Miskolc - Debrecen - Oradea - Cluj-Napoca cu oprire la Zakopane, frumoasa stațiune din Munții Tatra și, totodată, centru cultural al Goralilor.  Vom putea degusta oscypec – cașcaval afumat obținut din lapte de oaie. Timp liber pentru servirea prânzului, cumpărături sau plimbare pe strada Krupowki, Piața artizanală (aproximativ 2 ore). Pornim spre casă, admirând peisajul Munților Tatra care creează o graniță naturală între Polonia și Slovacia. Munții Tatra au devenit Parc Național în anul 1955 și rezervație naturală UNESCO. Pe parcursul călătoriei se fac opriri din 3 în 3 ore a câte 15-20 minute. Sosirea la Cluj-Napoca, seara târziu, în funcție de trafic și formalitățile vamale. Programul circuitului se încheie iar noi deja suntem cu gândul la următoarea călătorie.

Preț: 300€

Servicii incluse în preț:​​​​​​​

  • transportul cu autocarul;

  • 3 nopți cazare hotel 3 * Bratislava (1 nopate), zona Cracovia (2 nopți) (conform programului, în camere duble);

  • mic dejun;

  • ghid turistic autorizat - Matei Gabriela;

  • taxe de autostradă și parcări;

!!!BONUS

·       Sistem Audio de Ghidaj pentru o mai bună comunicare între ghid și pelerini.

Nu sunt incluse în preţ:​​​​​

  • masa de prânz și cină;

  • asigurare storno și medicală;

  • intrările la obiectivele din program;

  • alte servicii decât cele din program;

  • cheltuieli personale.

Acte necesare:

Carte identitate sau pașaport valabile minim 6 luni de la data plecării.

Condiții de înscriere:

La înscriere este necesar o copie a documentul de călătorie (cartea de identitate sau pașaportul), se achită integral (300€/pers) sau avans 150€/pers, plata finală se achită cu minim 10 zile înainte de plecare.

Reducere copil 2-11 ani: – 50 € (valabilă în cazul cazării cu 2 adulți în cameră).

bottom of page