top of page

PELERINAJ - CIRCUIT

SAN GIOVANNI ROTONDO, BARI, PIETRELCINA, MONTE SANT'ANGELO, ALBEROBELLO, MATERA, BARI


15 - 19 martie 2023

Locuri epuizate

Programul pelerinajului

Ziua 1 - miercuri, 15 martie | Cluj-Napoca – Bari – San Giovanni Rotondo

Ora 16:30 întâlnirea cu ghidul de turism la Aeroportul Internațional Avram Iancu, Cluj-Napoca pentru îmbarcare pe zborul Companiei Wizz Air W6 3397 cu destinația Bari, decolare la ora 18:25, sosire la Bari Aeroportul Karol Wojtyla Internațional la ora 19:05, transfer către patria lui Padre Pio, San Giovanni Rotondo. Cazarea are loc în camere 2 paturi sau matrimoniale în funcție de opțiune la hotel Gran Paradiso Hotel Spa, 4*.

Ziua 2 - joi, 16 martie | San Giovanni Rotondo

După micul dejun, ne vom îndrepta spre sanctuar unde vom participa la Sfânta Liturghie de deschidere a pelerinajului iar apoi vom vizita noua și moderna biserică San Pio, apoi vom poposi într-un loc legat de viața lui Padre Pio, mănăstirea franciscană capucină, care datează din 1540, vom vedea camera sa, locul în care a primit stigmatele în corul bisericii vechi la 20 septembrie 1918, camera unde a fost de multe ori violentat de diavol, camera unde a fost operat şi unde se întâlnea cu frații din convent pentru momentele comune de rugăciune, continuăm itinerariul nostru cu vechea biserică unde Padre Pio a celebrat 50 de ani, biserica Santa Maria delle Grazie în cripta căreia se află sicriul cu trupul sfântului. După-amiază timp liber pentru reculegere, plimbare și shopping. După cină la ora 20:45 avem posibilitatea de a participa la rugăciunea rozariului în biserica Santa Maria delle Grazie.

Ziua 3 - vineri, 17 martie | San Giovanni Rotondo – Monte Sant'Angelo – Pietrelcina

După micul dejun ne vom deplasa spre un loc mirific, orașul Monte Sant'Angelo. Principalul obiectiv al orașului, care face parte din Patrimoniul Cultural Mondial UNESCO, este Sanctuarul San Michele construit pe grota în care arhanghelul Mihail a apărut de mai multe ori unor persoane de-a lungul timpului. Padre Pio a avut o devoțiune specială pentru arhanghelul Mihail, îi îndemna pe toți să viziteze acest loc și să se roage arhanghelului Mihail. Vom vizita și participa la Sfânta Liturghie în sanctuar urmând îndemnurile sfântului. Continuăm itinerariul nostru pe urmele Sfântului Padre Pio, cu unul dintre  cele mai semnificative locuri din viața sa, locul nașterii și al copilăriei, Pietrelcina. Ne vom reculege în biserica sfânta Ana, locul unde Padre Pio a fost botezat și a primit sacramentele, ne vom ruga și-n biserica parohială, locul unde sfântul a celebrat prima sa Sfântă Liturghie, vom vizita și locuința în care s-a născut și camerele în care a locuit. Seara ne întoarcem la San Giovanni Rotondo pentru cină și cazare. La ora 20:45 avem posibilitatea de a participa la rugăciunea rozariului în biserica Santa Maria delle Grazie.

 

Ziua 4 - sâmbătă, 18 martie | San Giovanni Rotondo – Alberobello – Matera

După micul dejun pornim spre un loc de poveste, Allberobello, un orășel mic cunoscut în toată Europa datorită ansamblului de case Trulli, înscris în 1996 în patrimoniul UNESCO. Vom vizita străduțele străjuite de sute de trulli, toate văruite în alb cu acoperișuri conice din piatră, construcțiile sunt transformate acum în magazine de suveniruri și produse locale, ne vom reculege și-n biserica trulli Sfântul Anton. Timp liber pentru servirea mesei de prânz, plimbare și shopping. Continuăm itinerariul nostru în regiunea Basilicata unde vom descoperi ”orașul de piatră”, Matera. Acest oraș te va face să te simți ca și cum te-ai teleportat într-o altă epocă. Este înscris în Patrimoniul UNESCO încă din 1993 și reprezintă unul dintre cele mai vizitate locuri din lume. În 2003 Mel Gibson care căuta locuri care să evoce Palestina sau Ierusalimul de acum 2000 de ani pentru filmul său Patimile lui Christos (în care a jucat și Maia Morgenstern), a descoperit peisajul perfect cu locuințele săpate în piatră calcaroasă, amenajate în peșteri, străduțele înguste și abrupte, care trec uneori peste acoperișurile caselor, văile pustii, râul aproape arid care creează un fel de defileu și bisericile rupestre săpate în piatra vulcanică. Vom face un tur pietonal prin oraș și ne vom reculege în Duomul din Matera iar în biserica Santi Pietro e Paolo vom participa la Sfânta Liturghie. Seara ne întoarcem la San Giovanni Rotondo pentru cină și cazare. La ora 20:45 avem posibilitatea de a participa la rugăciunea rozariului în biserica Santa Maria delle Grazie.

Ziua 5 - duminică, 19 martie | San Giovanni Rotondo – Bari – Cluj-Napoca

După servirea micului dejun, eliberăm camerele, și ne îndreptăm spre Bari, cel mai mare oraș din „tocul” Italiei, un oraș stilat și dinamic. Aici vom traversa la pas orașul vechi care ne va surprinde cu labirintul de străzi înguste, curți interioare și ganguri boltite, special construite pentru a-i duce în eroare pe pirați și armatele invadatoare. Vom admira frumoasele biserici construite în stil romanic catedrala San Sabino și bazilica San Nicola, care a fost construită în secolul al XI-lea pentru a adăposti moaștele Sfântului Nicolae. Vom participa la sfânta Liturghie în bazilica San Nicola ca o încoronare şi mulțumire pentru această frumoasă călătorie Timp liber pentru servirea mesei de prânz, plimbare și shopping. Transfer la Aeroportul Karol Wojtyla pentru îmbarcarea zborului Companiei Wizz Air W6 3398 cu destinația Cluj-Napoca, decolare la ora 19:40 şi aterizare în Cluj-Napoca la ora 22:20. Programul circuitului se încheie.

Preț: 550€

Servicii incluse în preț:​​​​​​​

 • biletul de avion, zbor direct Compania Wizz Air Cluj-Napoca - Bari - Cluj-Napoca;

 • bagaje: bagaj de mână în cabină cu dimensiunile maxime 40X30X20 cm și

 • un bagaj de cală max. 10 kg/pers.

 • transport conform programului;

 • 4 nopţi cazare la hotel 4*, San Giovanni Rotondo (conform programului, în camere duble);

 • demipensiune (2 mese pe zi -conform programului)

 • ghid turistic autorizat – Matei Gabriela;

 • îndrumător spiritual – Pr. Szilvester Dorin;

 • vizite conform programului;

 • taxa de oraş;

 • broşura pelerinului.

Nu sunt incluse în preţ:​​​​​

 • supliment camera single 110€/pers – în cazul în care doriți să fiți cazat în cameră singur, fără partaj;

 • masa de prânz;

 • asigurare storno și medicală;

 • intrările la diverse obiective cu plată;

 • alte servicii decât cele din program;

 • cheltuieli personale.

Acte necesare:

Carte identitate sau pașaport valabile minim 6 luni de la data plecării.

Condiții de înscriere:

La înscriere este necesar o copie a documentul de călătorie (cartea de identitate sau pașaportul), se achită integral (550€/pers) sau avans 300€/pers, plata finală se achită cu minim 10 zile înainte de plecare.

Reducere copil 2-11 ani: – 50 € (valabilă în cazul cazării cu 2 adulți în cameră).

Prețul este valabil pentru un grup minim de 20 participanți.

Subliniem faptul că numărul de locuri este limitat, iar înscrierile au început deja.

bottom of page