''Ar fi bine să renunţaţi la televizor ...''

19.02.2014

Mesajul din 8 decembrie şi din 17 aprilie 1986

    ’’Ar fi bine să renunţaţi la televizor căci, după ce v-aţi uitat la programe, sunteţi distraiţi şi nu mai reuşiţi să vă rugaţi.’’

   ’’Dacă priviţi programele, dacă citiţi ziarele, capul vostru este plin de noutăţi şi atunci nu mai este loc pentru Mine în inimile voastre.’’

Cutia care fabrică vid

   Laurence, de 40 de ani, este foarte activă în Olanda. Pelerină a Medjugorjelui, ea merge împreună cu Dumnezeu ca persoană necăsătorită şi nu somează niciodată atunci când este vorba de a o servi pe Sfânta Fecioară. Experienţa pe care ea ne-o împărtăşeşte aici ne va putea ajuta să ne folosim cât mai bine libertatea!

     ’’Nu mă uitasem la televizor de cincisprezece ani. Dar, acum patru luni, am luat un abanament. Scopul era să nu pierd evenimentele majore din lume. Rezultatul a fost că după patru luni a trebuirt să-mi anulez abonamentul, având ferma convingere că aceasta era decizia bună pe care trebuia s-o iau. De ce? Pentru că am observant că, atunci când mă uit seara la televizor, devin goală în interiorul meu. Chiar dacă privesc un simplu program de telejurnal, cu actualităţi pentru care apoi pot să mă rog, la mine nu merge. De fiecare dată se întâmplă acelaşi lucru: după ce am urmărit o oră de programe, nu mai pot să mă rog pentru că inima mea s-a împietrit şi ceva s-a separate de Dumnezeu, s-a rupt de izvorul meu. Aşadar, nu mă rog pentru evenimentele de la actualităţi căci spiritul meu este tulburat.

    Atunci m-am întrebat de ce se întâmplă acest lucru? Am găsit răspunsul: atunci când mă uit la televezor, spiritual lumii intră în inima mea. În momentul în care apăs buton, mă concentrez în mod deliberat la spiritul lumii, spun în mod conştient ’’Da’’ spiritului lumi. După aceea, acest spirit începe să roadă în mine ceea ce este legat de Dumnezeu şi devin din ce în ce mai goală în interior.

    După ce am decis să elimin televizorul, am trecut la fapte şi mi-am anulat abonamentul chiar din a doua zi. În timp ce puneam scrisoarea la poştă, o bucurie intensă a pătruns în inima mea. Eram cufundată într-o lumină şi simţeam că Cerul era întrutotul de accord cu decizia mea. Atunci i-am spus Mariei:

 - De vreme ce nu mă uit la actualităţi, voi consacra acea oră rugăciunii rozarului.

    Din acea zi, mă rog rozarul întreg în fiecare seara şi simt că nu-mi pierd deloc timpul! Pe când uitându-mă la televizor, îmi pierdeam timpul şi viaţa în Spirit. Şi pentru că mă rog rozarul, simt în mine o mare dorinţă de a posti. Văd clar: atunci când suntem echilibraţi într-un domeniu avem tăria de a creşte şi de a putea fi echilibraţi şi în alte domenii. Faptul de a mă ruga rozarul seara mi-a dat forţa şi spaţiul pentru a posti cu pâine şi apă, aşa cum cere Sfânta Fecioară.

     Nu vreau să generalizez deoarce este modul meu personal de a-i acorda lui Dumnezeu primul loc în acest domeniu al vieţii. În ceea ce mă privea, am putut să discern că aceasta era dorinţa lui Dumnezeu: să elimin televiziunea, cel puţin aşa cum este ea acum! Dacă alegem să ne uităm la televizor cred că avem nevoie de o mare vigilenţă ca să ne putem proteja de Cel Rău. El este foarte aciv în unele programe!’’ 

(Text preluat din cartea Copilul ascuns din Medjugorje de Sora Emmanuel Maillard)

 

Share on Facebook
Please reload

BLOG