Consacrarea Papei Ioan Paul al II-lea

01.02.2014

 

Consacrarea Papei Ioan Paul al II-lea

            Pe 13 mai 1981, în piaţa Sfântului Petru, cu ocazia atentatului care trebuia să-l ucidă, Sfântul Părinte a avut o experienţă notabilă şi decisivă: el a realizat că Maria, ca Mamă, i-a salvat viaţa! Treisprezece ani mai târziu, la Coferinţa Episcopală italiană reunită la Santa Maria Maggiore, el a declarat: ``O mână maternă este cea care a condus glonţul… şi care l-a implicat pe Papa aflat în agonie să atingă pragul morţii.``

Papa Ioan Paul al II-lea merge şi mai departe şi recunoaşte că acest atentat a fost pentru el un har! Mons. Dziwisz, present alături de el în ambulaţă care-l ducea la clinica Gemelli, dă mărturie despre cele câteva cuvinte murmurate de Sfântul Părinte pe drum:

        - Marie, vino! Mamă , vino!

        Observând că atentatul a cazut pe 13 mai, sărbătoarea Sfintei Fecioare de la Fatima, Papa Ioan Paul al II-lea a profitat de convalescent sa pentru a reflecta asupra mesajului de la Fatima. A cerut să i se aducă întreaga arhivă despre acele apariţii, împreună, desigur, cu acel faimos ``al treilea secret`` nedesvăluit încă până atunci, ca să cerceteze amănunţit cererile Sfintei Fecioare. În timp ce se afla la clinica Gemelli, el a conceput  proiectul prin care să răspundă fără întârziere acestor cereri. De fapt, Biserica nu onorase încă pe deplin cererea insistentă a Mariei ca Rusia şi lumea întreagă să fie consecrate Inimii Sale Neprihănite. Era nevoie de consimţământul şi de participarea tuturor episcopilor.  Papa lucra la acest proiect cu fervoarea unei personae reinviate din morţi, arătând urgenţa unui astfel de act pentru lume. Depăşind toate obstacolele, el a sistematizat totul şi , mai puţin de trei ani de la atentat, acest eveniment unic în istorie a fost în sfârşit realizat sub cârja sa pastorală. Sfânta Fecioară nu s-a înşelat : pentru această lovitură de maestru era nevoie de Papa Ioan Paul II, al acest om excepţional, care mai tarziu va reuşi să-i  adune pe toţi capii naţiunilor la înmormântarea sa! În uniune cu toţi episcopii, el a consacrat lumea întreagă la Inima Neprihanită a Mariei; bineînţeles, Rusia nu a fost uitată, mulţumită Mons. Paul Hnilica care se afla la Moscova în acea zi. Vizionara Lucia, încă în viaţă pe vremea aceea, a declarat că această consacrare a fost acceptată decătre Cer.

         În 8 octombie 2000, în Anul Sfânt, Papa Ioan Paul al II-lea a reînnoit acest Act de Consacrare în prezenţa a optzeci de cardinali şi o mie cinci sute de episcopi şi a Încredinţat Marieie lumea întreagă. Până la moartea sa, în 2005, el a încercat să invite toţi credincioşii să meargă cu ochii şi inima Mariei, să fie, împreună cu Ea, acele ``santinele de rugăciune`` de care generaţia agitată are atâta nevoie şi să construiască cu Ea şi în Ea Civilizaţia Iubirii.

 

(Text preluat din cartea Copilul ascuns din Medjugorjede Sora Emmanuel Maillard)

 

 

 

 

Share on Facebook
Please reload

BLOG