top of page

O călătorie la Medjugorje este chemarea Reginei Păcii


„Dragi copii, astăzi vreau să vă invit să începeți să trăiți o viață nouă chiar din clipa aceasta.” (25 ianuarie 1987)

”...vreau să înțelegeți că Dumnezeu l-a ales pe fiecare dintre voi, pentru a vă folosi în marele Său plan pentru mântuirea omenirii.”(25 ianuarie 1987)

”Copilașilor, voi sunteți ai mei. Eu vă iubesc și vreau să vă abandonați mie astfel încât să vă pot conduce la Dumnezeu.” (25 mai 1988)

La Medjugorje, Sfânta Fecioară Maria ne invită la un drum…la un drum spre Dumnezeu alături de Ea. Este invitația Sa de a ne trăi credința cu adevărat, de a ne abandona în mâinile Domnului și de a trăi iubirea în viețile, familiile și comunitățile noastre. Ne cheamă pe noi, cei mici, să devenim mari urmând Evanghelia lui Isus. Ne cheamă pe noi, care suntem necăjiți și împovărați. Să găsim odihnă și pace prin puterea Evangheliei lui Isus.

Cine merge la Medjugorje, nu o face pentru că este atras de frumusețea peisajului, sau pentru a admira monumente sau opere de artă, ci pentru că este ”chemat” și nimeni nu plecă de la Medjugorje fără să ducă un souvenir special: propia convertire.

Cine merge la Medjugorje, nu merge pentru a vedea ceva, ci pentru a întâlni pe cineva, la Medjugorje te simți primit iubit, consolat și vindecat prin prezența maternă a Mariei.

De fapt, a merge la Medjugorje nu înseamnă a face o simplă călătorie, ci a urma un itinerar spiritual de convertire și pace, pentru a ne orienta nu avem nevoie de un ghid turistic, ci de un adevărat program de rugăciune. Adevărata Ghidă a pelerinajului nostru la Medjugorje este Ea: Sfânta Fecioară, Regina Păcii. Ea este cea care ne vorbește, ne împinge, ne solicită, ne îmbrățișează, ne susține. Este Ea, ca orice mamă și această Mamă e cea perfectă care ne dorește binele și salvarea noastră, este Ea cea care ne vrea fericiți și-n pace. Într-un cuvânt este Ea, care ne cheamă la Medjugorje folosindu-se de orice mijloc.

Dragostea sa necondiționată de Mamă o împinge să ne dorească fericiți pe acest pământ și fericiți în cer pentru a ne bucura în paradis cu Ea. De aceea, Maria ne îndrumă înainte, în timpul și după pelerinaj. Pelerinajul devine o experiență unică, pentru că înseamnă să trăiești o întâlnire care dă sens și savoare vieții, schimbă și transformă.

De această dată nu mai avem nici o scuză dacă pierdem cărarea, dacă ne oprim din drum sau dacă pur și simplu închidem ochii spunând ”n-am știut” fiindcă Maica Domnului străbate acest drum împreună cu noi, pas cu pas, dându-ne un exemplu și susținându-ne în același timp.

”Dragi copii, voi știți că de dragul vostru am rămas mult timp pentru a vă putea învăța cum să faceți progrese pe calea către sfințenie. De aceea, copilașilor, rugați-vă fără încetare și trăiți mesajele pe care vi le dau căci o fac cu o iubire mare față de Dumnezeu și față de voi.” (1 ianuarie 1970)


192 views
bottom of page