top of page

PELERINAJ POLONIA

29 iunie - 4 iulie 2020

PROGRAMUL PELERINAJULUI 

 Ziua 1 - luni, 29 iunie | Cluj-Napoca - Oradea - Máriapócs - Cracovia

 Plecare la ora 6:00 din Cluj-Napoca de la Sala Sporturilor „Horia Demian„ pe traseul Cluj-Napoca - Oradea - Máriapócs - Debrecen - Miskolc - Košice - Cracovia cu oprire pentru participarea la Sfânta Liturghie la cunoscutul loc de pelerinaj din Ungaria, sanctuarul greco-catolic de la Máriapócs vizitat și de Sfântul Părinte Papa Ioan Paul al II-lea. Sosirea la cazare în zona Cracovia, seara în funcţie de trafic şi formalităţile vamale. Cazare și cină, hotel 3*.

 Ziua 2 - marți, 30 iunie | Cracovia - castelul Wawel - catedrala Wawel - biserica Sfânta Maria

 După micul dejun vizităm Cracovia, capitală din epoca de aur a Renașterii, cu un centru istoric înscris în patrimoniul cultural UNESCO. Este denumită și Perla Coroanei, având ca simbol castelul Wawel (taxă intrare: 3€), fosta reședință a trei dinasti de monarhi polonezi, având o colecție neasemuită de obiecte de artă și tapițerie flamandă din secolul al XVI-lea. Se pot vizita: Apartamentele de stat (taxă intrare: 4,5€); Apartamentele private (taxă intrare: 6€); Tezaurul și armurile: (taxă intrare: 4,5€); Catedrala Wawel (taxă intrare: 2€), cunoscută și sub numele de Catedrala Sfinților Stanislaw și Vaclav. Sfântul Părinte Papa Ioan Paul al II-lea a celebrat aici prima Liturghie ca preot la 2 noiembrie 1946. Ne vom bucura și de panorama râului Vistula. Timp liber pentru servirea prânzului, cumpărături sau plimbare. Sfânta Liturghie în Biserica Sfânta Maria, cu o arhitectură gotică superbă, construită din cărămidă. Tur pietonal în partea veche a orașului. Cazare și cină, zona Cracovia hotel 3*.

 

  Ziua 3 - miercuri, 1 iulie | Wadovice - Kalwaria Zebrydowska

 După micul dejun ne îndreptăm spre Wadovice, localitatea natală a Sfântului Părinte Papa Ioan Paul al II-lea. Vizităm casa natală a Sfântului Părinte, transformată acum în muzeu (taxă intrare: 5€) și biserica unde a primit botezul, în această biserică închinată Sfintei Fecioare Maria vom avea Sfânta Liturghie. Timp liber pentru servirea prânzului, cumpărături sau plimbare. Vizită la sanctuarul de la Kalwaria Zebrydowska. Aici se află o icoană a Sfintei Fecioare Maria care a plâns cu lacrimi de sânge. Sfântul părinte Papa Ioan Paul al II-lea a vizitat de mai multe ori acest sanctuar exprimându-și atașamentul față de icoana Sfintei Fecioare Maria. Cazare și cină, zona Cracovia hotel 3*.

 

 Ziua 4 - joi, 2 iulie | Wieliczka (mina de sare) - Lagiewniki (Sanctuarul Milostivirii Divine)

 După micul dejun, plecare spre mina de sare Wieliczka, cunoscută ca fiind cea mai veche mină de sare din Europa, de peste 700 de ani şi inclusă în patrimoniul UNESCO. Timp liber în mină pentru servirea prânzului și cumpărături. Încăperile din care se extrăgea sarea, culoarele și capelele cu decorațiuni originale se găsesc la adâncimi între 64 şi 135 metri. Sunt impresionante sălile decorate exclusiv cu sculpturi și ornamente săpate în sare cristalină (taxă intrare: 20€). Ne îndreptăm apoi spre sanctuarul Milostivirii Divine, aici Sfântul Părinte Papa Ioan Paul al II-lea a consacrat lumea întreagă Milostivirii Divine. Vizita în  sanctuar cuprinde: bazilica Milostivirii, chilia Sfintei Faustina, capela unde se află relicvele Sfintei Faustina și icoana originală a Lui Isus Milostiv. Participarea în sanctuar la Rozariul Milei Divine și Sfânta Liturghie . Cazare și cină, zona Cracovia hotel 3*.

 Ziua 5 - vineri, 3 iulie | Czestochowa - Mănăstirea Jasna-Gora - Auschwicz-Birkenau

 După micul dejun ne deplasăm spre Czestochowa la mănăstirea Jasna-Gora unde vom participa la Sfânta Liturghie, mănăstirea este principalul centru de pelerinaj al lumii catolice, datorită prezenței icoanei Fecioa-

rei Maria, cunoscută și sub numele de Madonna Neagră, atrage peste 5 milioane de pelerini anual. Imaginea Fecioarei de la Czestochowa a devenit un simbol al libertății și independenței poloneze. O copie a acestei icoane a Fecioarei Maria din Jasna Gora (Muntele Luminos) este icoana Maicii Domnului de la Cacica. Timp liber pentru servirea prânzului, cumpărături sau plimbare. Continăm itinerariul cu vizită la muzeul fostului lagărul nazist de la Auschwicz-Birkenau, care în timpul celui de al II-lea Război Mondial a avut un rol de distrugere a populației evreiești. Vom vizita: celulele în care au fost închiși mii de oameni, inclusiv cea în care a fost închis Sfântul Maximilian Kolbe, camerele de gazare (taxă intrare: 10€). Cazare și cină, zona Cracovia hotel 3*.

Ziua 6 - sâmbătă, 4 iulie | Cracovia - Zakopane - Cluj-Napoca

 Micul dejun, eliberarea camerelor, îmbarcarea cu bagajele în autocar, întoarcerea spre România pe traseul: Cracovia - Zakopane - Košice - Miskolc - Debrecen - Oradea - Cluj-Napoca cu oprire la sanctuarul de la Zakopane, construit ca semn de mulțumire în cinstea Sfintei Fecioare Maria de la Fatima, pentru că Ea a salvat viața Sfântului Părinte Papa Ioan Paul al II-lea în atentatul din ziua de 13 mai 1981, participarea la Sfânta Liturghie. Timp liber pentru servirea prânzului, cumpărături sau plimbare. Sosirea la Cluj-Napoca, seara târziu, în funcţie de trafic şi formalităţile vamale. Programul pelerinajului se încheie.

 PREȚ: 300€

 SERVICII INCLUSE ÎN PREȚ:

 • transportul cu autocarul clasificat 3*, Cluj-Napoca - Polonia și retur;

 • 5 nopți cazare zona Cracovia la hotel 3* Komfort (conform programului, în camere duble);

 • demipensiune (5 mic dejun și 5 cină, conform programului);

 • îndrumător spiritual;

 • ghid turistic din partea agenției pe toată perioada pelerinajului – Dna Matei Gabriela;

 • taxe de autostradă și parcări;

 • broşura pelerinului şi diverse surprize;

 • asigurare în caz insolvabilitate/faliment al agenției de turism.

​ NU SUNT INCLUSE ÎN PREȚ:​​

 • supliment camera single 175€/pers – în cazul în care doriți să fiți cazat în cameră singur, fără partaj;

 • masa de prânz;

 • asigurarea medicală (opțională 43 lei/pers);

 • asigurare storno și medicală (opțională 79 lei/pers);

 • tips (bacșișul pentru șoferi, opțional);

 • alte servicii decât cele din program;

 • cheltuieli personale.

 ACTE NECESARE:

 Carte identitate sau paşaport valabile minim 6 luni de la data plecării.

 CONDIȚII DE ÎNSCRIERE:

 La înscriere este necesar documentul de călătorie (cartea de identitate sau paşaportul pentru încheierea contractului de prestări servicii), se achită integral (300€/pers) sau avans 100€/pers, plata finală se achită cu minim 15 zile înainte de plecare.

 Notă:

 Reducere copil 2 - 11 ani: – 50€ (valabilă în cazul cazării cu 2 adulți în cameră).

 Prețul este valabil pentru un grup minim de 35 participanți.

 Subliniem faptul că numărul de locuri este limitat, iar înscrierile au început deja.                  Descarcă oferta 

bottom of page