top of page

PELERINAJ ISRAEL ȘI IORDANIA

12 - 19 mai 2020

PROGRAMUL PELERINAJULUI 

 Ziua 1 - marți, 12 mai | Cluj-Napoca - Tel Aviv - Bet Sahour - Betleem 

 Ora 04:00 întâlnirea cu ghidul însoțitor la Aeroportul Avram Iancu, Cluj-Napoca pentru îmbarcare pe zborul Companiei WIZZ AIR cu destinaţia Tel Aviv, decolare la ora 06:15, sosire Aeroportul Ben Gurion la ora 09:15. După formalitățile vamale din aeroportul Ben Gurion, Tel Aviv și îmbarcarea cu bagajele în autocar pelerinajul nostru în Țara Sfântă va începe. Ne vom deplasa spre satul Bet Sahour - câmpul păstorilor, unde vom vizita biserica franciscană proiectată de arhitectul italian Antonio Barluzzi, apoi ne îndreptăm spre Betleem unde vom vizita biserica Grota Laptelui, bazilica Nașterii Domnului Isus, Grota Nașterii, biserica Sfânta Ecaterina, vom participa la Sfânta Liturghie de deschidere a pelerinajului celebrată de îndrumătorul spiritual al grupului. Cină şi cazare la Betleem, hotel Paradise 4*.

 Ziua 2 - miercuri, 13 mai | Betleem - Muntele Sion - Ierusalim   

 După micul dejun, ne îndreptăm spre muntele Sion, Ierusalim pentru a vizita: Foişorul „Cina cea de Taină” locul în care s-a întemeiat prima biserică creştină, mormântul regelui David, biserica benedictină Adormirea Maicii Domnului și biserica Sancti Petri in Gallicantu, vom participa la Sfânta Liturghie celebrată de îndrumătorul spiritual al grupului. Pauză pentru servirea prânzului. Continuăm itinerariul cu cetatea veche a Ierusalimului, intrăm pe poarta Leilor, vizităm biserica Sfânta Ana - scăldătoarea Betesda, vom parcurge pe jos Via Dolorosa, cu cele 14 opriri ale Lui Isus, biserica Biciuirii; capela Condamnării; biserica Ecce homo - Litostrotos; bazilica Sfântului Mormânt, în care vom vedea toate locurile sfinte: Golgota, locul unde s-a aflat crucea sfântă, piatra ungerii, Sfântul Mormânt. Cină şi cazare la Betleem, hotel Paradise 4*.

 

Ziua 3 - joi, 14 mai | Betleem - Ein Karem - Muntele măslinilor - Ierusalim

 După micul dejun, plecăm spre Ein Karem unde vom vizita biserica naşterii sfântului Ioan și biserica vizitei Sfintei Fecioare Maria la Elisabeta, vom participa la Sfânta Liturghie celebrată de îndrumătorul spiritual al grupului. Pauză pentru servirea prânzului. Ne vom deplasa spre Ierusalim unde vom poposi la mănăstirea carmelitelor „Pater Noster”, loc unde potrivit tradiției Isus i-a învățat pe ucenicii Săi rugăciunea Domnească „Tatăl nostru”. Vom vizita: mănăstirea franciscană „Dominus Flevit” zidită în formă de lacrimă, pe locul unde Isus a plâns lipsa de pocăință a celor din cetatea sfântă dar a deplâns și soarta pe care o va avea Ierusalimul. Continuăm parcursul nostru cu grădina Ghetsimani, biserica Națiunilor aici se găsește piatra originală unde s-a rugat Domnul nostru Isus în noaptea prinderii Sale, ne închinăm și la biserica Mormântul Maicii Domnului - biserică semi îngropată ridicată în secolul al XI-lea de cruciați. Cină şi cazare la Betleem, hotel Paradise 4*.

 

 Ziua 4 - vineri, 15 mai | Betleem - Râul Iordan - Marea Moartă - Ierihon - Aman  

 După micul dejun, eliberarea camerelor, ne deplasăm la râul Iordan - Qasr-al-Yahud, locul Botezului Domnului (opțional reînnoirea promisiunilor baptismale), Sfânta Liturghie. Pauză pentru servirea prânzului. Vom trece pe lângă Qumran, locul istoric unde au fost găsite manuscrisele de la Marea Moartă (se pot testa și cumpăra creme cu minerale extrase din Marea Moartă, dacă condițiile meteo ne permit vom avea timp liber 2 ore pentru baie și relaxare). Vom poposi și la Ierihon, cel mai vechi oraș din lume, vedere panoramică asupra mănăstirii ridicate pe Muntele Ispitirii lui Isus. După-amiază ne îndreptăm spre Iordania, întâlnire la puncul de trecere Allenby cu ghidul de turism iordanian. După îndeplinirea formalităților, ne vom continua călătoria printre munți și văi adânci, iar seara ajungem la Amman, capitala Regatului Hasemit al Iordaniei, numită în antichitate Philadelphia. Cină şi cazare la Aman, hotel Sparr 3*.

 Ziua 5 - sâmbătă, 16 mai | Amman - Petra  

 După micul dejun ne îndreptăm spre Petra (se recomandă încălţăminte comodă pentru mers pe jos aprox. 4 km), supranumit și orașul roșu sau orașul pierdut. Orașul Petra este cel mai vizitat obiectiv turistic din Iordania, a fost sculptat în munții cu peste două mii de ani în urmă și redescoperit de elvețianul Johann Ludwig Burckhardt în anul 1812. Petra a fost inclusă în patrimoniul UNESCO și a fost declarată una din cele 7 Noi Minuni ale Lumii. Principala intrare se face printr-un culoar îngust lung de un km (Siq) și flancat pe ambele părți de stânci înalte de 80 metri iar culorile formațiunilor de piatră sunt absolut uimitoare. La capătul aleii vom ajunge la Al-Khazneh (Tezaurul). Două statui care îi înfățișează pe Castor și Polux pot fi văzute chiar la intrarea în mausoleu. De asemenea, veți mai vedea și șase coloane corintice la nivelul primului etaj. Vom descoperi aici Teatrul Roman, Templul Leului, Qasr Bint Pharaoun. Părăsim misteriosul oraș Petra trecând peste Valea lui Moise. Cină şi cazare la Aman, hotel Sparr 3*.

 

 Ziua 6 - duminică, 17 mai | Amman - Madaba - Muntele - Nebo - Muntele Tabor - Tiberias  

 După micul dejun, eliberarea camerelor, facem un tur panoramic al oraşului Amman, apoi ne vom deplasa spre orașul mozaicului - Madaba unde vom vizita biserica greco-ortodoxă Sfântul Gheorge cuprinzând un mozaic mare cu cea mai veche hartă a Țării Sfinte cu centrul la Ierusalim, vom poposi și la biserica franciscană de la Madaba. Vom continua vizita cu Muntele Nebo (800m) care reprezintă cel mai înalt punct în această parte a Împărăţiei Moab. În zilele senine se poate vedea frumosul peisaj al Mării Moarte, a luncii râului Iordan şi cupolele Ierusalimului se pot observa la orizont. Vârful muntelui este identificat ca locul, de unde Moise a văzut „Pământul Făgăduinţei”. Pauză pentru servirea prânzului. Ne vom îndrepta spre graniță și vom trece în Israel pe la punctul de frontieră Sheik Hussein Bridge. Continuăm itinerariul cu Muntele Tabor, locul Schimbării la Față a Domnului, unde vom participa la Sfânta Liturghie celebrată de îndrumătorul spiritual al grupului. Cină şi cazare la Tiberias, Hotel 4* Prima Galil.

 Ziua 7 - luni, 18 mai  | Tiberias - Nazaret - Cana - Muntele Fericirilor - Capernaum - Tabgha  

 După micul dejun, vom pleca spre Nazaret, locul sfânt al Bunei Vestiri și al copilăriei lui Isus. Vom vizita bazilica Bunei Vestiri (fiind cea mai mare biserică modernă din Orientul Mijlociu, la subsolul bazilicii se află Casa Mariei) și biserica Sfântului Iosif sau a Sfintei Familii (biserica a fost construită deasupra grotei cunoscute sub numele Atelierul lui Iosif). Ne vom îndrepta spre satul Cana Galileii, unde Isus a săvârșit minunea transformării apei în vin, (opțional reînnoirea promisiunilor matrimoniale în biserica Nunții). Opțional se poate servi prânzul la un restaurant unde se pregătește meniul tradițional ”peștele Sfântului Petru” (22$).Vom poposi pe Muntele Fericirilor, unde vom vizita biserica ce a fost construită pe locul unde Isus a ținut predica despre fericiri, Sfânta Liturghie. Continuăm itinerariul cu Tabgha unde vom vizita biserica Înmulțirii (aflată pe locul miracolului înmulțirii pâinilor și a peștilor și a celei de a patra apariții a lui Isus după Înviere) și biserica Primatului Sfântului Petru (clădită pe stânci pe malul Mării Galileei). Continuăm itinerariul la Capernaum, vom putea vedea ruinele sinagogii în care Isus a predicat şi a casei unde a fost vindecată soacra sfântului Petru. Opțional se poate face o plimbare cu vaporașul pe Marea Galileii” (25$) Cină şi cazare la Tiberias, Hotel 4* Prima Galil.

Ziua 8 - marți, 19 mai | Tiberias - Tel Aviv

 După micul dejun, eliberarea camerelor, îmbarcarea cu bagajele în autocar, plecarea spre aeroportul Ben Gurion, Tel Aviv, după controlul de securitate și formalitățile vamale, ne vom îmbarca pe zborul Companiei WIZZ AIR cu destinația Cluj-Napoca, decolarea 10:05, aterizare la Cluj-Napoca la ora 13:15. Programul pelerinajului se încheie.

 PREȚ: 900€

 SERVICII INCLUSE ÎN PREȚ:

 • biletul de avion zbor direct Compania WIZZ AIR, Cluj-Napoca -Tel Aviv și retur;

 • bagaje: 1 bagaj de cală max. 20 kg/pers și 1 bagaj de mână în cabină cu dimensiunile maxim 

       40X30X20 cm (fără lichide, cosmetice, obiecte tăioase sau ascuţite în bagajul de mână);

 • taxe de aeroport;

 • transport local cu autocarul 3* conform programului;

 • 7 nopţi cazare la hotel 3* și 4* astfel: Betleem (3 nopţi) , Aman (2 nopți) și Tiberias (2 nopți) - categoria hotelurilor este cea oficială pentru Palestina, Israel și Iordania;

 • masa - bufet în regim demipensiune (mic dejun și cină, conform programului);

 • taxe de intrare la obiectivele precizate în program;

 • taxi muntele Tabor;

 • îndrumător spiritual Pr Arendaș Alin;

 • ghid turistic din partea agenției Dna Matei Gabriela și ghid local în Iordania;

 • broşura pelerinului şi diverse surprize;

 • asigurare în caz de insolvabilitate/faliment al agenției de turism.

​ NU SUNT INCLUSE ÎN PREȚ:

 • tips (bacșiș): 30€/pers Israel și 10€/pers Iordania, se achită la fața locului reprezentantului agenției;

 • taxa de ieșire din Israel în Iordania 35$;

 • supliment camera single 260€/pers – în cazul în care doriți să fiți cazat în cameră singur, fără partaj;

 • băuturi alcoolice sau răcoritoare la mese;

 • masa de prânz;

 • închiriere căști sonorizare pe tot parcursul pelerinajului 12€/pers;

 • asigurarea medicală (opțională 43 lei/pers);

 • asigurare storno și medicală (opțională 79 lei/pers);

 • cheltuieli personale;

 • alte servicii decât cele din program.

 ACTE NECESARE:

 Pașaport valabil încă 6 luni de la data plecării.

 CONDIȚII DE ÎNSCRIERE:

 La înscriere este necesar documentul de călătorie (cartea de identitate sau paşaportul pentru încheierea contractului de prestări servicii), se achită integral 900€/pers sau avans 400€/pers, plata finală se achită cu minim 15 zile înainte de plecare.

 Notă:

 Reducere copil 2 - 11 ani: – 200€ (valabilă în cazul cazării cu 2 adulți în cameră).

 Prețul este valabil pentru un grup minim de 40 participanți.

 Subliniem faptul că numărul de locuri este limitat, iar înscrierile au început deja.                  Descarcă oferta 

bottom of page