top of page

PELERINAJ ISRAEL & EILAT (MAREA ROȘIE)

18 - 25 iunie 2020

PROGRAMUL PELERINAJULUI 

 Ziua 1 - joi, 18 iunie | Cluj-Napoca - Tel Aviv - Muntele Tabor - Tiberias

 Ora 04:00 întâlnirea cu ghidul de turism la Aeroportul Avram Iancu, Cluj-Napoca pentru îmbarcare pe zborul Companiei WIZZ AIR cu destinaţia Tel Aviv, decolare la ora 06:15, sosire Aeroportul Ben Gurion la ora 09:15. După formalitățile vamale din aeroportul Ben Gurion, Tel Aviv și îmbarcarea cu bagajele în autocar pelerinajul nostru în Țara Sfântă va începe. Ne vom deplasa spre Muntele Tabor, locul Schimbării la Față a Domnului. Pauză pentru servirea prânzului. Vom continua vizita cu orașul Nazaret, locul sfânt al Bunei Vestiri și al copilăriei lui Isus. Ne vom reculege la: bazilica Bunei Vestiri (fiind cea mai mare biserică modernă din Orientul Mijlociu, la subsolul bazilicii se află Casa Mariei) și biserica Sfântului Iosif sau a Sfintei Familii (biserica a fost construită deasupra grotei cunoscute sub numele Atelierul lui Iosif), vom participa la Sfânta Liturghie celebrată de îndrumătorul spiritual al grupului. Cină şi cazare la Tiberias, Hotel 4* Prima Galil.

 Ziua 2 - vineri, 19 iunie | Tiberias - Muntele Fericirilor - Tabgha - Capernaum - Eilat 

 După micul dejun, eliberarea camerelor, ne îndreptăm spre Muntele Fericirilor, unde vom vizita biserica ce a fost construită pe locul unde Isus a ținut predica despre fericiri. Continuăm itinerariul cu Tabgha unde vom vizita biserica Înmulțirii (aflată pe locul miracolului înmulțirii pâinilor și a peștilor și a celei de a patra apariții a lui Isus după Înviere) și biserica Primatului Sfântului Petru (clădită pe stânci pe malul Mării Galileei). Continuăm itinerariul la Capernaum, unde vom putea vedea ruinele sinagogii în care Isus a predicat şi a casei unde a fost vindecată soacra sfântului Petru, Sfânta Liturghie. Opțional se poate servi prânzul la un restaurant unde se pregătește meniul tradițional ”peștele Sfântului Petru” (22$), se poate face o plimbare cu vaporașul pe Marea Galileii” (25$). După-amiază ne continuăm călătoria spre Eilat, perla turistică a Israelului, stațiune balneo-climaterică pe țărmul Golfului Aqaba, singura ieșire a Israelului la Marea Roșie. Marea Roșie, cunoscuta în vechime sub denumirea de ”Golful Arab”, este una dintre apele biblice, aceasta fiind cunoscută mai ales pentru evenimentele petrecute în jurul acesteia, în vremea lui Moise. Cină şi cazare la Eilat, hotel Prima Music 4*.

 

 Ziua 3 - sâmbătă, 20 iunie | Eilat (Paradisul Mării Roșii)    

 După micul dejun vom descoperi paradisul Mării Roșii, Eilat, cel mai sudic punct al Israelului. Eilat se află la granița cu Egiptul, Iordania și Arabia Saudită. Eilat are cele mai interesante granițe naturale. La sud, Marea Roșie, la nord, deșertul, la est și vest munții plini de istorie și mitologie. Zona se poate lăuda cu investiții de milioane de shekeli, în urma cărora a apărut cea mai cunoscută stațiune din Israel. Și nu este o excepție, israelienii fiind printre campionii „fertilizării” deșertului. Mărfurile aici sunt scutite de taxe. Timp liber pentru a descoperi frumusețea și atracțiile orașului, pentru baie și relaxare la piscina hotelului, la plaja publică sau cei care vor ceva mai plin de viață, vă recomadăm (Dolphin Reef www.dolphinreef.co.il), Reciful Delfinilor (taxă intrare: 69Nis/adult, 48Nis/copil), pare o mică stațiune, aici poți înota și face scufundări (taxă: 349Nis/adult, 319Nis/copil) și snorkeling însoțit de simpaticii și inteligenții delfini, printre corali și pești multicolori. Plaja este împărțită în două. Într-o parte se află cei patru delfini jucăuși, iar în cealalată parte puteți înota liniștiți, doar voi și valurile pentru că israelienii au făcut din această bucată de mare un fel de piscină naturală de care să vă puteți bucura în voie. Veți vedea și delfinii cum vin și grațios înoată în jurul vostru. Dacă vă este frică să vă împrieteniți cu ei în mediul lor, o puteți face și de pe mal, pentru că există locuri unde-i puteți admira de la distanță. Dolphin Reef ar putea fi cea mai frumoasă experiență din Eilat. Cină şi cazare la Eilat, hotel Prima Music 4*. Seara tur pietonal cu ghidul de turism în zona centrală a stațiunii, foarte animată, un adevărat „paradis verde”.

 

 Ziua 4 - duminică, 21 iunie | Eilat - Masada - Ein Gedi - Beit Sahour                            

 Sfânta Liturghie, după micul dejun, eliberarea camerelor, înainte să părăsim portul Eilat, se poate face o vizită opțională la Parcul Marin Observator Subacvatic din Eilat, pentru a admira coralii și peștii, dar și acvariile cu rechini și țestoase, vom avea ocazia să vedem peste 800 de specii de pești care viețuiesc în Golful Aqaba. (taxă intrare: 99Nis/adult, 79Nis/copil www.coralworld.co.il). Ne deplasăm spre Masada prin deșert. Pauză pentru servirea prânzului. Opțional vom vizita fortăreața lui Irod cel Mare din munți Masada. Acest sit arheologic inclus în Patrimoniul Cultural Mondial străjuiește capătul vestic al Mării Moarte. Este una dintre cele mai populare atracții ale Israelului. În timpul Marii Revolte a Evreilor, din 66 - 73 d.C., aproape 1000 de rebeli au preferat să se sinucidă în fortăreață decât să se supună Romei. După retragerea romană, se pare că locul a rămas părăsit timp de 200 de ani, dar în sec. V, câțiva pustnici creștini au întemeiat aici o mănăstire. Ruinele unei biserici bizantine se pot vedea și acum. La ruinele cetății se poate urca cu telecabina. (taxă intrare: 31Nis/adult, 17Nis/copil www.parks.org.il ). Vom face o drumeție la Rezervația Naturală Ein Gedi, o oază de liniște cu cascade de o frumusețe incomparabilă. Această oază alimentată de izvoare este ca o fâșie de pădure tropicală în inima deșertului. Atracțiile sunt răspândite pe o suprafață mică. Două defileuri formate de apele râurilor Nakhal David și Nakhal Arugot se găsesc în centrul Rezervației Naturale, unde deseori se pot zări capre alpine și damani de stâncă. Oaza este menţionată şi în Biblie, fiind locul unde regele David a fugit pentru a scăpa de gelosul şi răzbunătorul rege Saul. David a supravieţuit, scăpând de prigoană şi ulterior i-a urmat lui Saul pe tronul Israelului în perioada 1010 - 970 î.C. Seara ajungem la Beit Sahour, cină și cazare hotel Manoly Plaza 4*.

 Ziua 5 - luni, 22 iunie | Beit Sahour - Râul Iordan - Marea Moartă - Ierihon

 După micul dejun ne îndreptăm spre câmpul păstorilor, unde vom vizita biserica franciscană realizată de arhitectul Antonio Barluzzi. Urmând să ne deplasăm la râul Iordan - Qasr-al-Yahud, locul Botezului Domnului (opțional reînnoirea promisiunilor baptismale), Sfânta Liturghie. Pauză pentru servirea prânzului. Vom trece pe lângă Qumran, locul istoric unde au fost găsite manuscrisele de la Marea Moartă (aici se pot testa și cumpăra creme cu minerale extrase din Marea Moartă, dacă condițiile meteo ne permit vom avea timp liber 2 ore pentru baie și relaxare). Vom poposi și la Ierihon, cel mai vechi oraș din lume, vedere panoramică asupra mănăstirii ridicate pe Muntele Ispitirii lui Isus. Ne întoarcem la Beit Sahour pentru cină și cazare hotel Manoly Plaza 4*.

 

 Ziua 6 - marți, 23 iunie | Beit Sahour - Betleem - Ierusalim

 După micul dejun ne îndreptăm spre Bazilica Nașterii Domnului Isus, Grota Nașterii, biserica Sfânta Ecaterina și Grota Laptelui (Betleem). Pauză pentru servirea prânzului. Continuăm itinerariul cu cetatea veche a Ierusalimului, intrăm pe poarta Sfântului Ștefan, vizităm biserica Sfânta Ana - scăldătoarea Betesda, vom parcurge pe jos Via Dolorosa, cu cele 14 opriri ale Lui Isus, biserica Biciuirii; capela Condamnării; mănăstirea Ecce homo - Litostrotos; bazilica Sfântului Mormânt, în care vom vedea toate locurile sfinte: Golgota locul unde s-a aflat crucea sfântă, piatra ungerii, Sfântul Mormânt. Cină și cazare la hotel Manoly Plaza 4*, Beit Sahour.

 Ziua 7 - miercuri, 24 iunie | Beit Sahour - Ierusalim - Muntele măslinilor - Muntele Sion

 După micul dejun, ne vom deplasa spre Ierusalim unde vom poposi la mănăstirea carmelitelor „Pater Noster”, loc unde potrivit tradiției Isus i-a învățat pe ucenicii Săi rugăciunea Domnească „Tatăl nostru”. Vom vizita: mănăstirea franciscană „Dominus Flevit” zidită în formă de lacrimă, pe locul unde Isus a plâns lipsa de pocăință a celor din cetatea sfântă dar a deplâns și soarta pe care o va avea Ierusalimul. Continuăm parcursul nostru cu grădina Ghetsimani, biserica Națiunilor aici se găsește piatra originală unde s-a rugat Domnul nostru Isus în noaptea prinderii Sale, ne închinăm și la biserica Mormântul Maicii Domnului - biserică semi îngropată ridicată în secolul al XI-lea de cruciați. Pauză pentru servirea prânzului. Ne îndreptăm spre muntele Sion, Ierusalim pentru a vizita: Foişorul „Cina cea de Taină” locul în care s-a întemeiat prima biserică creştină, mormântul regelui David, biserica benedictină Adormirea Maicii Domnului și biserica Sancti Petri in Gallicantu, vom participa la Sfânta Liturghie celebrată de îndrumătorul spiritual al grupului. Cină și cazare la hotel Manoly Plaza 4*, Beit Sahour.

 Ziua 8 - joi, 25 iunie | Beit Sahour - Tel Aviv

 După micul dejun, eliberarea camerelor, îmbarcarea cu bagajele în autocar, plecarea spre aeroportul Ben Gurion, Tel Aviv, după controlul de securitate și formalitățile vamale, ne vom îmbarca pe zborul Companiei WIZZ AIR cu destinația Cluj-Napoca, decolarea 10:05, aterizare la Cluj-Napoca la ora 13:15. Programul pelerinajului se încheie.

 PREȚ: 780€

 SERVICII INCLUSE ÎN PREȚ:

 • biletul de avion zbor direct Compania WIZZ AIR, Cluj-Napoca -Tel Aviv și retur;

 • bagaje: 1 bagaj de cală max. 20 kg/pers și 1 bagaj de mână în cabină cu dimensiunile maxim 

        40X30X20 cm (fără lichide, cosmetice, obiecte tăioase sau ascuţite în bagajul de mână);

 • taxe de aeroport;

 • transport local cu autocarul 3* conform programului;

 • 7 nopţi cazare la hotel 4* astfel: Tiberias (1 noapte), Eilat (2 nopți), Beit Sahour (4 nopți) categoria hotelurilor este cea oficială pentru Palestina, Israel;

 • masa - bufet în regim demipensiune (mic dejun și cină, conform programului);

 • taxe de intrare la obiectivele precizate în program;

 • taxi muntele Tabor;

 • îndrumător spiritual;

 • ghid turistic din partea agenției Dna Matei Gabriela;

 • broşura pelerinului şi diverse surprize;

 • asigurare în caz de insolvabilitate/faliment al agenției de turism.

​ NU SUNT INCLUSE ÎN PREȚ:​​

 • tips (bacșiș) 35€/pers, se achită la fața locului reprezentantului agenției;

 • supliment camera single 260€/pers – în cazul în care doriți să fiți cazat în cameră singur, fără partaj;

 • băuturi alcoolice sau răcoritoare la mese;

 • masa de prânz;

 • închiriere căști sonorizare pe tot parcursul pelerinajului 12€/pers;

 • asigurarea medicală (opțională 43 lei/pers);

 • asigurare storno și medicală (opțională 79 lei/pers);

 • intrările la diverse obiective opționale cu plată;

 • cheltuieli personale;

 • alte servicii decât cele din program.

 ACTE NECESARE:

 Pașaport valabil încă 6 luni de la data plecării.

 CONDIȚII DE ÎNSCRIERE:

 La înscriere este necesar documentul de călătorie (cartea de identitate sau paşaportul pentru încheierea contractului de prestări servicii), se achită integral 780€/pers sau avans 350€/pers, plata finală se achită cu minim 15 zile înainte de plecare.

 Notă:

 Reducere copil 2 - 11 ani: – 200€ (valabilă în cazul cazării cu 2 adulți în cameră).

 Prețul este valabil pentru un grup minim de 45 participanți.

 Subliniem faptul că numărul de locuri este limitat, iar înscrierile au început deja.                  Descarcă oferta 

bottom of page