top of page

PELERINAJ – CIRCUIT POLONIA
 10 - 14 mai 2024

ÎMBARCĂRI: Cluj-Napoca, Huedin, Aleșd, Oradea

WhatsApp Image 2024-01-12 at 22.15.53 (4).jpeg

Programul pelerinajului

Ziua 1 - vineri, 10 mai ǀ Cluj-Napoca - zona Cracovia

 Plecare la ora 6:00 din Cluj-Napoca, parcarea - Sala Sporturilor „Horia Demian„ pe traseul Cluj-Napoca - Oradea - Debrecen - Miskolc - Košice - Cracovia. Călătoria durează aprox. 9 de ore, pe parcursul călătoriei se fac opriri din 3 în 3 ore a câte 20 minute. Masa se va servi din pachete proprii (de recomandat sandviciuri).  Sosirea la cazare în zona Cracovia este seara în funcție de trafic și formalitățile vamale. Cazare și cină, hotel 3*.

Ziua 2 - sâmbătă, 11 mai ǀ Wadovice - Kalwaria Zebrydowska

 După micul dejun ne îndreptăm spre Wadovice, localitatea natală a Sfântului Părinte Papa Ioan Paul al II-lea. Vizităm casa natală a Sfântului Părinte, transformată acum în muzeu (taxă intrare+ghid: 10€) și biserica unde a primit botezul, în această biserică închinată Sfintei Fecioare Maria vom avea Sfânta Liturghie. Timp liber pentru servirea prânzului, cumpărături sau plimbare. Vizită la sanctuarul de la Kalwaria Zebrydowska. Aici se află o icoană a Sfintei Fecioare Maria care a plâns cu lacrimi de sânge. Sfântul părinte Papa Ioan Paul al II-lea a vizitat de mai multe ori acest sanctuar și și-a exprimat atașamentul față de icoana Sfintei Fecioare Maria. Cazare și cină, zona Cracovia hotel 3*.

Ziua 3 - duminică, 12 mai ǀ Cracovia - castelul Wawel - catedrala Wawel - biserica Sfânta Maria

 După micul dejun pornim spre Cracovia, capitală din epoca de aur a Renașterii, cu un centru istoric înscris în patrimoniul cultural UNESCO. Este denumită și Perla Coroanei, având ca simbol castelul Wawel, fosta reședință a trei dinastii de monarhi polonezi, având o colecție neasemuită de obiecte de artă și tapițerie flamandă din secolul al XVI-lea. Se pot vizita: Apartamentele de stat (taxă intrare: 4,5€); Apartamentele private (taxă intrare: 6€); Tezaurul și armurile: (taxă intrare: 4,5€); Catedrala Wawel (taxă intrare: 10€), cunoscută și sub numele de Catedrala Sfinților Stanislaw și Vaclav. Sfântul Părinte Papa Ioan Paul al II-lea a celebrat aici prima Liturghie ca preot la 2 noiembrie 1946. Ne vom bucura și de panorama râului Vistula. Timp liber pentru servirea prânzului, cumpărături sau plimbare. Sfânta Liturghie în Biserica Sfânta Maria, cu o arhitectură gotică superbă, construită din cărămidă. Tur pietonal în partea veche a orașului. Cazare și cină, zona Cracovia hotel 3*.

 

Ziua 4 - luni, 13 mai ǀ Wieliczka (mina de sare) - Lagiewniki (Sanctuarul Milostivirii Divine) 

 După micul dejun, ne deplasăm spre mina de sare Wieliczka, cunoscută ca fiind cea mai veche mină de sare din Europa, de peste 700 de ani şi inclusă în patrimoniul UNESCO. Timp liber în mină pentru servirea prânzului și cumpărături. Încăperile din care se extrăgea sarea, culoarele și capelele cu decorațiuni originale se găsesc la adâncimi între 64 şi 135 metri. Sunt impresionante sălile decorate exclusiv cu sculpturi și ornamente săpate în sare cristalină (taxă intrare+ghid: 30€). După-amiază ne îndreptăm spre sanctuarul Milostivirii Divine, aici Sfântul Părinte Papa Ioan Paul al II-lea a consacrat lumea întreagă Divinei Milostiviri. Vizită sanctuar: bazilica Milostivirii, chilia Sfintei Faustina, capela unde se află relicvele Sfintei Faustina și icoana originală a Lui Isus Milostiv. Sfânta Liturghie și Coronița Milostivirii Divine. Cazare și cină, zona Cracovia hotel 3*.

Ziua 5 - marți, 14 mai ǀ Cracovia - Zakopane - Cluj-Napoca

După micul dejun, eliberarea camerelor, îmbarcarea cu bagajele în autocar, întoarcerea spre România pe traseul: Cracovia - Zakopane - Košice - Miskolc - Debrecen - Oradea - Cluj-Napoca cu oprire la sanctuarul de la Zakopane, construit ca semn de mulțumire în cinstea Sfintei Fecioare Maria de la Fatima, pentru că Ea a salvat viața Sfântului Părinte Papa Ioan Paul al II-lea în atentatul din ziua de 13 mai 1981. Timp liber pentru servirea prânzului, cumpărături sau plimbare. Sosirea la Cluj-Napoca, seara târziu, în funcție de trafic și formalitățile vamale. Programul pelerinajului se încheie.

Preț: 390€

Servicii incluse în preț:​​​​​​​

 • transportul cu autocarul Cluj-Napoca - Polonia și retur;

 • 4 nopți cazare zona Cracovia la hotel 3* (conform programului, în camere duble);

 • demipensiune (conform programului);

 • îndrumător spiritual - Pr. Lepădatu Alexandru;

 • ghid turistic autorizat - Matei Gabriela;

 • taxe de autostradă și parcări;

 • broșura pelerinului și diverse surprize;

!!!BONUS

·       Sistem Audio de Ghidaj pentru o mai bună comunicare între ghid și pelerini.

Nu sunt incluse în preţ:​​​​​

 • masa de prânz;

 • supliment camera single 120€/pers – în cazul în care doriți să fiți cazat în cameră singur, fără partaj;

 • asigurare storno și medicală;

 • intrările la obiectivele din program;

 • alte servicii decât cele din program;

 • cheltuieli personale.

Acte necesare:

Carte identitate sau pașaport valabile minim 6 luni de la data plecării.

Condiții de înscriere:

La înscriere este necesar o copie a documentul de călătorie (cartea de identitate sau pașaportul), se achită integral (390€/pers) sau avans 150€/pers, plata finală se achită cu minim 10 zile înainte de plecare.

Reducere copil 2-11 ani: – 50 € (valabilă în cazul cazării cu 2 adulți în cameră).

Prețul este valabil pentru un grup minim de 45 participanți.

Subliniem faptul că numărul de locuri este limitat, iar înscrierile au început deja.

bottom of page