RUGĂCIUNE ÎN ZILELE DE POST 

  Chemarea Mamei noastre: "Aş vrea ca lumea să se roage împreună cu mine în aceste zile! Cât de mult posibil! Să postiți strict în zilele de miercuri şi vineri; să vă rugați în fiecare zi cel puțin Rozariul: misterele de bucurie, de durere și mărire…" (14 august 1984)

  O Doamne Dumnezeule, Creator al întregii creații şi Creator al meu! Astăzi îți mulțumesc că ai creat lumea atât de minunat! Îți mulțumesc că ai dat fertilitate mamei Pământ pentru a putea da tot felul de fructe! Îți mulțumesc pentru mâncarea făcută din fructele pământului! Tată, îmi găsesc bucuria în creaturile Tale, în toate fructele şi îți mulțumesc! Îți mulțumesc pentru mâncarea şi băutura de toate zilele!

  Tată, îți mulțumesc pentru aceia care nu au nimic de mâncat astăzi, căci sunt convins că le vei trimite ajutor prin oameni buni!

  Tată, astăzi mă hotărăsc să postesc. Făcând asta nu disprețuiesc creaturile Tale; nu renunț la ele, vreau doar să descopăr valoarea lor. Mă hotărăsc să postesc pentru că profeții Tăi posteau, pentru că Isus Cristos a postit şi tot aşa au facut apostolii şi discipolii Lui. În special mă hotărăsc să postesc pentru că şi slujitoarea Ta, Mama Maria, postea. Ea m-a chemat la post:

  ”Dragi copii! Vă sfătuiesc să începeți postul cu inima. Sunt deja mulți care postesc. Mai mult de atâta, deoarce toți postesc, a devenit o obişnuință pe care nici unul nu vrea s-o întrerupă. Rog parohia să postească pentru a mulțumi lui Dumnezeu că mi-a dat voie să mă opresc atâta timp în această Parohie. Dragi copii, postiți şi rugați-vă cu inima. Vă mulțumesc că ați răspuns chemării mele." (20 sept.1984).

  Tată, îți ofer ziua aceasta de post. Prin post aş vrea să ascult şi să trăiesc cuvântul Tău mai mult. Vreau, în timpul acestei zile, să învăț să mă întorc mai mult spre Tine în ciuda lucrurilor care mă înconjoară. Prin acest post pe care îl iau liber asupra mea mă rog Ție pentru toți aceia care sunt flămânzi şi care, din cauza foamei, au devenit violenți.

  Îți ofer acest post pentru pace în lume. Războaile vin deoarece suntem ataşați de lucrurile materiale şi suntem gata să ne ucidem pentru ele.

  Tată, îți ofer acest post pentru toți aceia care sunt complet legați de lucrurile materiale şi nu mai pot să perceapă alte valori. Mă rog pentru aceia care se ceartă că au devenit orbi în ceea ce posedă, Tata, deschide-ne ochii, prin post, spre ceea ce ne dai, spre ceea ce avem!

  Îmi pare rău şi pentru orbirea care a pus stăpânire pe simțurile mele şi astfel nu mulțumesc pentru bunurile ce le am. Mă căiesc pentru folosirea greşită a bunurilor materiale; eu obişnuiam să le judec greşit valoarea. Ajută-mi ca prin postul de azi să te văd bine pe Tine şi pe oamenii din jurul meu!

  Ajută-mi să aud cuvântul Tău mai bine! Prin postul de azi fă ca dragostea pentru Tine şi pentru aproapele să crescă în mine!

   Tată, mă hotărăsc să trăiesc azi cu pâine şi apă pentru a putea înțelege mai bine valoarea pâinii cereşti, prezența Fiului Tău în Euharistie. Credința şi încrederea mea să crească prin post!

   Tată, mă hotărăsc pentru post şi-l accept pentru că ştiu că astfel dorința mea de Tine va creşte. Nerăbdător şi cu mulțumire mă gândesc la cuvintele Fiului Tău: «Fericiți cei săraci cu duhul, căci a lor este împărătia cerurilor.» Tată, fă-mă sărac în fața ta. Dă-mi harul ca prin post să înțeleg câtă nevoie am de tine! Fă ca dorința de Tine să crească prin post, inima mea să tânjească după Tine cum tânjesc căprioarele după apa de izvor şi deşerturile după norii de ploaie!

   Tată, mă rog Ție, ajută-mă prin acest post să-i înțeleg mai bine pe cei înfometați şi însetați, pe cei care nu au destul din lucrurile materiale! Ajută-mi să văd de ceea ce nu am nevoie dar posed, pentru a-l da în folosul fraților şi surorilor mele!

  O Tată, mă rog Ție, dă-mi harul să înțeleg că nu sunt decât un călător pe acest pământ, că trecând în cealaltă lume nu voi lua nimic în afară de iubire şi fapte bune. Conştiința acestui lucru să crească în mine astfel încât, chiar când posed ceva, să nu-l pot numi al meu, pentru că doar l-am primit de la Tine pentru a-l folosi.

   Tată, dă-mi harul ca prin post să devin mai smerit şi mai doritor să fac voia Ta! Purifică-mă de egoism şi aroganță. Prin acest post purifică-mă de toate obiceiurile rele, potoleşte-mi pasiunile şi fă ca virtuțile să crească în mine! Fă ca adâncul sufletului meu să se deschidă spre harul Tău prin acest post pentru ca el să mă poată influența şi purifica total.

  Ajută-mă să fiu întotdeauna în necazuri şi ispite ca Fiul tău, să rezist oricărei tentații şi astfel să pot să Te slujesc şi să caut cuvântul Tău din ce în ce mai mult, zi de zi!

  Marie, tu aveai inima liberă şi nelegată de nimic, doar de voia Tatălui. Obține-mi prin rugăciune harul unui post de rugăciune astazi, post în care inima mea să poată cânta cu Tine un cântec de mulțumire! Obține-mi un cântec de mulțumire! Obține-mi prin rugăciune harul ca hotărârea mea de a posti să fie fermă și de lungă durată. Ofer pentru toți oamenii dificultățile şi foamea ce le voi simți azi. Marie, roagă-te pentru mine! Răul şi ispita lui Satan să se îndepărteze de mine prin mijlocirea ta protectoare. Învață-mă, Marie, să postesc şi să mă rog şi astfel, zi de zi să mă asemăn tot mai mult cu Fiul Tău, Isus Cristos, în Sfântul Duh! Amin.

Prietenii noștri pe facebook

Newsletter

Abonează-te pentru a primi ofertele noastre.

Rețele sociale

  • Facebook Social Icon

Mesaj primit!

Logo transparent.png