top of page

PELERINAJ - CIRCUIT

MEDJUGORJE, MOSTAR, SPILT, OMIŠ, DUBROVNIK, MAKARSKA ȘI

INSULELE HVAR, BRAČ

14 - 21 august 2024

ÎMBARCĂRI: Cluj-Napoca, TurdaAiudTeiuș, Alba-Iulia, Deva, Timișoara, Arad, Nădlac

Medjugorje270.jpg

Programul pelerinajului:

Ziua 1 - miercuri, 14 august| Cluj-Napoca - Medjugorje

 Plecarea la ora 6:00 din Cluj-Napoca, parcarea - Sala Sporturilor „Horia Demian” pe traseul Cluj-Napoca - Turda - Aiud - Teiuș - Alba-Iulia - Deva - Timișoara - Arad - Nădlac - Szeged - Baja - Mohacs - Udvar - Beli Manastir - Osijek - Svilaj - Doboj - Zenica - Sarajevo - Mostar - Medjugorje ~ 1050 km. Călătoria durează aprox. 19 de ore, pe parcursul călătoriei se fac opriri din 3 în 3 ore a câte 20 minute. Masa se va servi din pachete proprii (de recomandat sandviciuri). Sosirea la Medjugorje este seara târziu în funcție de trafic și formalitățile vamale. Cazarea are loc în camere 2 paturi twin/matrimoniale sau 3 paturi în funcție de opțiune, la hotel Marconi 4*.

Ziua 2 - joi, 15 august | Medjugorje

 După micul dejun, pornim într-un tur pietonal ghidat al locurilor de reculegere a Sanctuarului Reginei Păcii. Ne vom întoarce la cazare pentru a participa la Sfânta Liturghie în capela hotelului. Prânzul. Timp liber pentru cumpărături, odihnă sau reculegere. După-amiază vom participa la oficiile religioase la biserica parohială sfântul Iacob (traducere simultană în limba română).

Ziua 3 - vineri, 16 august | Medjugorje - Križevac

 După micul dejun, ne vom deplasa cu autocarul până la poalele muntelui Križevac, apoi împreună cu îndrumătorul spiritual al grupului vom parcurge drumul crucii în meditație și rugăciune. Ne vom întoarce la hotel cu autocarul și vom servi prânzul. După-amiază vom participa la oficiile religioase la biserica parohială sfântul Iacob (traducere simultană în limba română).

Ziua 4 - sâmbătă, 17 august | Medjugorje - Split - Omiš

 După servirea micului dejun pornim cu autocarul către „cel mai frumos oraș din lume”, astfel este definit Splitul de către localnici datorită climei sale. Vom începe turul locurilor care oglindesc istoria cu: palatul lui Dioclețian (exterior), un edificiu unic, construit în antichitate din marmură albă, făcând parte din Patrimoniul Cultural Mondial UNESCO; catedrala Sveti Duje (exterior), vechiul mausoleu al împăratului, funcționează din secolul al VII-lea ca biserică creștină; templul lui Jupiter (exterior), în prezent funcționează ca baptisteriu al catedralei Sveti Duje; ceasul solar din secolul al XVI-lea, porțile de Aur, Argint, Aramă și Fier, ne vom pierde prin labirintul străduțelor pentru a admira frumoasa arhitectură a palatelor în stil venețian. Cu bucurie vom porni spre orașul piraților, Omiš. Orașul este așezat la gura de vărsare a râului Cetina în Marea Adriatică înconjurat de defilee spectaculoase. Timp liber pentru servirea prânzului, (ne lăsăm cuceriți de gastronomia croată) plimbare, shopping sau baie în Marea Adriatică. Seara ne întoarcem la Medjugorje pentru cină și cazare.

Ziua 5 - duminică, 18 august | Medjugorje - Podbrdo - Mostar

 După micul dejun, ne vom deplasa cu autocarul până la poalele Colinei Podbrdo - locul primelor apariții, împreună cu îndrumătorul spiritual al grupului vom parcurge în meditație și rugăciune misterele rozariului de bucurie, durere și slavă. Ne vom întoarce la hotel cu autocarul și vom servi prânzul. După-amiază vom ajunge în orașul Mostar. Mostarul este centrul comercial al Herțegovinei de secole, are o arhitectură otomană bine păstrată și este așezat în valea râului Neretva. Vom participa la Sfânta Liturghie celebrată în biserica franciscană sfinții Petru și Paul de către îndrumătorul spiritual al grupului iar apoi vom descoperi într-un tur pietonal centrul istoric al orașului și podul vechi, construit în secolul al XVI-lea de Mimar Hajruddin arhitectul sultanului Suleiman Magnificul. Timp liber pentru a ne lăsați cuceriți de gastronomia bosniacă sau plimbare, shopping. Seara ne întoarcem la Medjugorje pentru cazare.

Ziua 6 - luni, 19 august | Medjugorje - Dubrovnik

 După servirea micului dejun pornim spre orașul medieval cel mai bine conservat din Europa și unic prin monumentele sale, perla Adriaticii, Dubrovnik. Vom vizita: cetatea, zidurile orașului vechi (exterior), mănăstirea franciscană, mănăstirea dominicană, biserica barocă Sfântul Blaziu (patronul orașului), Palatul Rectorilor (exterior), turnul cu ceas. Timp liber pentru servirea mesei de prânz, plimbare, shopping. Seara ne întoarcem la Medjugorje pentru cină și cazare.

Ziua 7 - marți, 20 august ǀ Medjugorje - Makarska

 După micul dejun ne vom deplasa cu autocarul spre exoticul și elegantul port al orașului stațiune Makarska, așezat la poalele superbei văi a muntelui Biokovo. Avem două opțiuni pentru a ne petrece ziua: fie vom pleca într-o croazieră spre insulele: Hvar și Brač (costul croazierei este 55€/pers, include pe lângă vizitarea insulelor, timp pentru plimbare, baie, shopping și un prânz pe vasul de croazieră) sau ne vom putea bucura de superba plajă a stațiunii Makarska acoperită cu pietriș alb iar marea este cristalină și turcoaz. Seara ne întoarcem la Medjugorje pentru cină și cazare.

Ziua 8 - miercuri, 21 august ǀ Medjugorje - Cluj-Napoca

 Ora 6:00 micul dejun, eliberarea camerelor, îmbarcarea cu bagajele în autocar, pornim spre Romania cu sufletele încărcate de pacea și frumusețea locurilor pe care le-am vizitat. La întoarcere vom urma același traseu (Bosnia-Herțegovina, Croația, Ungaria, România). Masa se va servi din pachete proprii. Sosirea la Cluj-Napoca, seara târziu, în funcție de trafic și formalitățile vamale. Programul pelerinajului se încheie.

Preţ: 550€

Servicii incluse în preț:

 • transportul cu autocarul Cluj-Napoca - Medjugorje și retur;

 • 7 nopți cazare la hotel Marconi 4*, Medjugorje;

 • demipensiune;

 • îndrumător spiritual - Pr. Lepădatu Alexandru;

 • ghid turistic autorizat - Matei Gabriela;

 • vizite conform programului și diverse surprize;

 • taxe de parcări;

 • broșura pelerinului

!!! Bonus

 • Sistem Audio de Ghidaj pentru o mai bună comunicare între ghid și pelerini dar și pentru traducerea simultană la oficiile religioase

Nu sunt incluse în preț:

 • supliment camera single 180€/pers – în cazul în care doriți să fiți cazat în cameră singur, fără partaj;

 • masa de cină;

 • asigurare storno și medicală;

 • alte servicii decât cele din program;

 • cheltuieli personale.

Acte necesare:

Carte  de identitate sau pașaport valabile minim 6 luni de la data plecării.

Condiții de înscriere:

 La înscriere este necesar o copie a carții de identitate, se achită integral (550€/pers) sau avans 200€/pers, plata finală se achită cu minim 10 zile înainte de plecare.

Reducere copil 2-11 ani: – 50 € (valabilă în cazul cazării cu 2 adulți în cameră).

bottom of page