Krizevac –  Golgota de la Medjugorje

        Când eşti în Medjugorje vei simţi cel mai profund Calea Crucii urcând muntele Krizevac. Această devoţiune a Căii Crucii te ajută să trăieşti mesajul de Paşti al lui Isus, te ajută să înţelegi suferinţa Sa. E ca drumul din Betleem la Calvar.

     Krizevac este muntele cel mai înalt de la Medjugorje având înălţimea de 520 m, în 1934 la 15 martie în amintirea celor 1900 de ani de la moartea lui Isus, enoraşi au construit o cruce din ciment armat înaltă de 8.5m şi lată de 3 m. Pe cruce au scris: ’’Lui Isus, Răscumpărătorul umanităţii, în semnul credinţei, dragostei şi speranţei noastre, în memoria a 1900 de ani de la aniversarea patimilor lui Isus.’’ 

    La încrucişarea braţelor crucii au fost introduse relicve din crucea lui Isus, primite de la Roma pentru acestă ocazie. De atunci, în fiecare an se celebrează o Sfântă Liturghie de ziua Sfintei Cruci.

       Din mărturia vizionarilor, în mesajul din 30 august 1984, Sfânta Fecioară a spus: ‘’Dragi copii, crucea era în planul lui Dumnezeu când a fost ridicată. Mergeţi în aceste zile pe munte şi rugaţi-vă sub cruce. Am nevoie de rugăciunile voastre. Vă mulţumesc că aţi răspuns la chemarea mea.’’

    După primele apariţiilor s-a început rugaciunea - Calea Crucii pe Krizevac. La început staţiile au fost marcate prin cruci de lemn. Din 1988, s-au postat bazoreliefuri din bronz opere a sculptorului italian Carmelo Puzzolo care reprezintă fiecare staţie a Căi Crucii. Sfânta Fecioara se găseşte pe fiecare din aceste bazoreliefuri, cu excepţia celei din grădina Gheţimani.

      Când începi să urci muntele, staţiunile Căi Crucii te aşteaptă. Opreşte-te la fiecare şi gândeşte-te! Uneşte-te cu Isus!

     Pe 24 noiembrie 2001, cu ocazia împlinirii unui an de la moartea Pr. Slavko Barbaric, un monument a fost plasat în locul în care Pr. Slavko şi-a încredinţat sufletul în mâinile Domnului. Monumentul este din bronz şi este plasat între staţia a 12 şi a 13 a Căi Crucii. Acest monument este şi va rămâne ca semn în memoria omului care spunea ce credea şi făcea ceea ce zicea, urmând Evanghelia şi mesajele Sfintei Fecioare Regina Păci. Pe 25 noiembrie 2000 Sfânta Fecioară transmite prin intemediul vizionarei Marija următorul mesaj: „Dragi copii! Astăzi, când Cerul e aproape de voi în mod special, vă invit la rugăciune pentru ca, prin rugăciune, să-L puneţi pe Dumnezeu pe primul loc. Copilaşilor, astăzi sunt aproape de voi şi vă binecuvântez pe fiecare dintre voi cu binecuvântarea mea maternă pentru ca să aveţi tărie şi iubire pentru toţi oamenii pe care îi întâlniţi în viaţa voastră pământească şi să puteţi dărui iubirea lui Dumnezeu. Eu mă bucur împreună cu voi şi doresc să vă spun că fratele vostru Slavko s-a născut pentru Cer şi mijloceşte pentru voi. Vă mulţumesc că aţi răspuns la chemarea mea.”

    Când ajungi în vârf, roagă-te sub Cruce, fie vreme bună ori rea. Fii curajos! Roagă-te sub Cruce cum ştii cel mai bine. Plânge-ţi din inimă păcatele! Deschide-ţi inima în faţa crucii. Oricine preseverează sub Cruce poate merge înainte, primeşte noi misiuni şi are experienţe noi. Priveliştea de la Cruce se deschide larg în toate direcţiile, mai ales se deschide spre Colina Apariţiilor.

 

Logo transparent.png