Cascada Kravice

         Situată pe râul Trebizat cu o lăţime de 120 m şi o înălţime ce variază între 26 şi 28m. Cascada are o formă de potcoavă, din acest punct de vedere putând fi considerată la o scară mult mai mică o transpunere a celebrei  Cascade Niagara. Datorită stâncilor şi insuliţelor de pe marginea superioară a cascadei, căderea de apă este divizată în 8-9 cascade cu diferite debite de apă. Peretele de calcar al cascadei este acoperit de o vegetaţie abundentă (arbuşti, plante căţărătoare, muşchi), aspect ce conferă cascadei un aspect luxuriant. Dacă nu ai şti la ce latitudine te afli, ai crede că ai în faţă o cascadă din jungla tropicală.

           La baza cascadei se formează un lac  cu ape  limpezi de un verde albăstriu. Pentru amatorii de sărituri în apă, stâncile din împrejurimi şi apa adâncă conferă un cadru propice acestui tip de activitate. Pe marginea lacului, într-un mic crâng, câteva terase îţi oferă posibilitatea de a consuma produse fast-food însoţite de diferite tipuri de răcoritoare. În apropierea cascadei se găsesc în spatele căderilor de apă  o peşteră mică cu stalactite din carbonat de calciu, dar şi o corabie şi o moară veche.

          Pentru pasionaţii de fotografie, primăvra este momentul de vârf al vizitării cascadei, atunci când totul de jur împrejur înverzeşte.

          Cum este aproape imposibil să descrii în cuvinte frumuseţea acestei cascade las ca descrierea să fie complecată de fotografiile ataşate.

 

       

2014-04-03 12.38.01.jpg
Logo transparent.png