top of page

PELERINAJ LA MEDJUGORJE - FESTIVALUL TINERILOR


24 - 31 iulie 2023

Locuri epuizate

Screenshot_20221201-104205_Facebook.jpg

Programul pelerinajului:

Ziua 1 - luni, 24 iulie | Cluj-Napoca - Medjugorje

Plecarea la ora 6:00 din Cluj-Napoca, din stația îmbarcare/debarcare turiști, Str. Avram Iancu nr. 26 (în zona Cimitirului Central) pe traseul Cluj-Napoca - Turda - Aiud - Teiuș - Alba-Iulia - Orăștie - Deva - Timișoara - Arad - Nădlac - Szeged - Baja - Mohacs - Udvar - Beli Manastir - Osijek - Šamac - Modriča - Sarajevo - Mostar - Medjugorje ~ 1100 km. Călătoria durează aprox. 19 de ore, pe parcursul călătoriei se fac opriri din 3 în 3 ore a câte 20 minute. Masa se va servi din pachete proprii (de recomandat sandviciuri). Sosirea la Medjugorje este seara târziu în funcție de trafic și formalitățile vamale. Cazarea are loc în camere 2 paturi twin/matrimoniale sau 3 paturi în funcție de opțiune, la hotel Marconi 4*.

Ziua 2 - marți, 25 iulie | Medjugorje - Mostar

După micul dejun ne deplasăm cu autocarul în orașul Mostar. Vom participa la Sfânta Liturghie celebrată în biserica franciscană sfinții Petru și Paul de către îndrumătorul spiritual al grupului iar apoi vom descoperi într-un tur pietonal centrul istoric al orașului și podul vechi, construit în secolul al XVI-lea de Mimar Hajruddin arhitectul sultanului Suleiman Magnificul. Mostarul este centrul comercial al Herțegovinei de secole, are o arhitectură otomană bine păstrată și este așezat în valea râului Neretva. Ne întoarcem la Medjugorje pentru prânz iar după-amiază vom face tur pietonal ghidat a locurilor de reculegere a Sanctuarului Reginei Păcii, apoi vom participa la DESCHIDEREA FESTIVALULUI: Sfânta Liturghie; Adoraţie la Sfântul Sacrament (traducere simultană în limba română).

Ziua 3 - miercuri, 26 iulie | Medjugorje

După micul dejun participarea la programul festivalului. Prânz. Timp liber pentru odihnă sau reculegere. După-amiază participarea la programul festivalului. (traducere simultană în limba română).

Ziua 4 - joi, 27 iulie | Medjugorje - Podbrdo

Dimineața devreme ne vom deplasa cu autocarul până la poalele Colinei Podbrdo - locul primelor apariții, împreună cu îndrumătorul spiritual al grupului vom parcurge în meditație și rugăciune misterele rozariului de bucurie, durere și slavă. Ne vom întoarce la hotel cu autocarul, micul dejun, participarea la programul festivalului. Prânz. Timp liber pentru odihnă sau reculegere. După-amiază participarea la programul festivalului. (traducere simultană în limba română).

Ziua 5 - vineri, 28 iulie | Medjugorje - Križevac

Dimineața devreme ne vom deplasa cu autocarul până la poalele muntelui Križevac, împreună cu îndrumătorul spiritual al grupului vom parcurge drumul crucii în meditație și rugăciune. Ne vom întoarce la hotel cu autocarul, micul dejun, participarea la programul festivalului. Prânz. Timp liber pentru odihnă sau reculegere. După-amiază participarea la programul festivalului. (traducere simultană în limba română).

Ziua 6 - sâmbătă, 29 iulie | Medjugorje - cascada Koćuša

După micul dejun participarea la programul festivalului. După prânz ne vom deplasa cu autocarul spre minunata cascadă cu ape de smarald Koćuša, formată pe râul Trebižat. Timp liber pentru odihnă sau reculegere. După-amiază participarea la programul festivalului. (traducere simultană în limba română).

Ziua 7 - duminică, 30 iulie ǀ Medjugorje - Split - Omiš

După servirea micului dejun pornim cu autocarul către „cel mai frumos oraș din lume”, astfel este definit Splitul de către localnici datorită climei sale. Vom începe turul locurilor care oglindesc istoria cu: palatul lui Dioclețian (exterior), un edificiu unic, construit în antichitate din marmură albă, făcând parte din Patrimoniul Cultural Mondial UNESCO; catedrala Sveti Duje (exterior), vechiul mausoleu al împăratului, funcționează din secolul al VII-lea ca biserică creștină; templul lui Jupiter (exterior), în prezent funcționează ca baptisteriu al catedralei Sveti Duje; ceasul solar din secolul al XVI-lea, porțile de Aur, Argint, Aramă și Fier, ne vom pierde prin labirintul străduțelor pentru a admira frumoasa arhitectură a palatelor în stil venețian. Cu bucurie vom porni spre orașul piraților, Omiš. Orașul este așezat la gura de vărsare a râului Cetina în Marea Adriatică înconjurat de defilee spectaculoase. Timp liber pentru pentru servirea prânzului, (ne lăsăm cuceriți de gastronomia croată) plimbare, shopping sau baie în Marea Adriatică. În drumul de întoarcere către Medjugorje ne vom opri la sanctuarul de la Vepric (Micul Lourdes), care imită perfect sanctuarul de la Lourdes, Franţa unde Sfânta Fecioară Maria a apărut de 18 ori, Bernadettei Soubirous în 1858. Vom participa la Sfânta Liturghie celebrată de către îndrumătorul spiritual al grupului. Seara ne întoarcem la Medjugorje pentru cină și cazare.

Ziua 8 - luni, 31 iulie ǀ Medjugorje - Cluj-Napoca

Ora 6:00 micul dejun, eliberarea camerelor, îmbarcarea cu bagajele în autocar, pornim spre Romania cu sufletele încărcate de pacea și frumusețea locurilor pe care le-am vizitat. La întoarcere vom urma același traseu (Bosnia-Herțegovina, Croația, Ungaria, România). Masa se va servi din pachete proprii. Sosirea la Cluj-Napoca, seara târziu, în funcție de trafic și formalitățile vamale. Programul pelerinajului se încheie.

Preţ: 420€

Servicii incluse în preț:

 • transportul cu autocarul Cluj-Napoca - Medjugorje și retur;

 • 7 nopți cazare la hotel Marconi 4*, Medjugorje, (aproape de biserică);

 • demipensiune;

 • îndrumător spiritual - Pr. Arendaș Alin;

 • ghid turistic autorizat - Matei Gabriela;

 • vizite conform programului și diverse surprize;

 • taxe de parcări;

 • broșura pelerinului;

 • traducere simultană în limba română la oficiile religioase de seară.

!!! Bonus

 • Sistem Audio de Ghidaj pentru o mai bună comunicare între ghid și pelerini dar și pentru traducerea simultană la oficiile religioase

Nu sunt incluse în preț:

 • supliment camera single 160€/pers – în cazul în care doriți să fiți cazat în cameră singur, fără partaj;

 • masa de cină;

 • asigurare storno și medicală;

 • alte servicii decât cele din program;

 • cheltuieli personale.

Acte necesare:

Carte  de identitate sau pașaport valabile minim 6 luni de la data plecării.

Condiții de înscriere:

La înscriere este necesar o copie a documentul de călătorie (cartea de identitate sau pașaportul), se achită integral (420€/pers) sau avans 150€/pers, plata finală se achită cu minim 10 zile înainte de plecare.

Reducere copil 2-11 ani: – 50 € (valabilă în cazul cazării cu 2 adulți în cameră).

bottom of page