top of page

CIRCUIT CULTURAL RELIGIOS

VENEȚIA, MURANO, BURANO, CINQUE TERRE, PISA, FLORENȚA, PADOVA


7 - 14 iunie 2022

251863975_4486355268067337_8396731802597183934_n.jpg

Programul circuitului

Ziua 1 - marți, 7 iunie | Cluj-Napoca - Oradea - Ungaria - Slovenia - Italia - Noventa di Piave

Plecare la ora 6:00 din Cluj-Napoca de la Sala Sporturilor ”Horia Demian” pe traseul Cluj-Napoca - Oradea - Szolnok - Budapesta - Siófok - Maribor - Liubljana - Vrhnika - Gorizia - Noventa di Piave ≈ 1.150 km. Sosirea în Italia, zona Veneția este seara în funcție de trafic și formalitățile vamale. Călătoria durează aprox. 15 ore, pe parcursul călătoriei se fac scurte opriri din 3 în 3 ore a câte 20 minute. Masa se va servi din pachete proprii (de recomandat sandviciuri). Cazarea are la hotel Base 4*, Noventa di Piave, Italia.

Ziua 2 - miercuri, 8 iunie | Noventa di Piave - Veneția - Burano - Murano

După micul dejun, fiecare participant primește un bilet pentru vaporetto valabil o zi, cu opriri multiple. Pornim către insula Burano, care s-a dezvoltat ca o comunitate de pescari, renumită pentru casele vopsite în culori strălucitoare și broderiile confecționate de către soțiile pescarilor. Vom zăbovi apoi la Murano, insulă renumită pentru producerea sticlei venețiene, încă din secolul al XIII-lea. Vom vizita și un atelier mic pentru a putea vedea meșteșugari la lucru învârtind și suflând sticla încinsă. Timp liber pentru servirea mesei de prânz, plimbare și shopping. În cea de a doua parte a zilei vom ajunge la Veneția, oraș construit pe apă și înțesat cu palate, biserici și galerii de artă. Vom vizita Palatul Dogilor (exterior), Piazza San Marco, Bazilica San Marco, ne vom bucura și de o plimbare cu vaporetto de-a lungul celui mai faimos canal navigabil, Canal Grande pentru a avea o imagine de ansamblu asupra elegantei arhitecturi. Timp liber pentru plimbare, shopping și servirea cinei. Seara ne întoarcem la Noventa di Piave pentru cazare la hotel Base 4*.

Ziua 3 - joi, 9 iunie | Noventa di Piave - La Spezia

După ce vom servi micul dejun, eliberăm camerele, ne îmbarcăm cu bagajele în autocar, pornim spre fermecătoarea regiune Liguria, aflată de-a lungul coastei Mării Liguriei și Alpii de coastă. Vom face o pauză la celebrul centru comercial Noventa di Piave Designer Outlet pentru o sesiune de shopping, apoi ne vom continua călătoria iar după-amiază ajungem în orașul port La Spezia, unde ne vom caza la hotelul Ghironi 4*. Vom explora pe jos pitorescul oraș La Spezia, unde marea se îmbină plăcut cu munții din apropiere iar centrul vechi este renumit pentru frumoasele sale edificii de cult. Timp liber pentru plimbare pe faleză, grădinile publice și servirea cinei.

Ziua 4 - vineri, 10 iunie | La Spezia - Cinque Terre

Mic dejun. Această zi este dedicată explorării celui mai mic parc național din întreaga Italie, Cinque Terre, declarat Patrimoniu Mondial Natural UNESCO din anul 1997. Denumirea parcului provine de la cele 5 sate cocoţate pe munte deasupra Mării Ligurice, aşezări străvechi, unde omul a hotărât că poate trăi în pace, departe de civilizație, dar aproape de mare. Pentru a ajunge să vizităm cele 5 ”perle ale coastei italiene” Monterosso al Mare, Vernazza, Corniglia, Manarola şi Riomaggiore, ne îndreptăm spre gara din La Spezia, de unde vom lua trenul pentru a ne deplasa între sate, fiecare participant primește un bilet de o zi, cu trenul local, cu opriri multiple. Pe parcursul zilei pe lângă vizitarea ghidată a satelor vom face și pauze pentru servirea mesei, odihnă, baie și shopping. Seara întoarcerea La Spezia pentru cazare la hotelul Ghironi 4*.

Ziua 5 - sâmbătă, 11 iunie | La Spezia - Florența - Pisa

După micul dejun pornim spre fermecătoarea Toscana, splendoare antică și-n același timp, o bijuterie modernă. Prima oprire este la Florența, locul unde a luat naștere curentul renascentist și unde au creat unii dintre cei mai mari artiști ai lumii. În bisericile și muzeele din oraș se află renumite capodopere, iar străduțele înguste sunt încadrate de splendide palate și magazine elegante. Vom vizita: biserica Santa Croce (exterior), Piazza della Signoria, Catedrala Santa Maria del Fiore, Baptisteriul (exterior), Ponte Vecchio. Timp liber pentru servirea prânzului, cumpărături sau plimbare. După-amiază plecăm spre Pisa, un oraș universitar plin de viață, presărat cu atrăgătoare biserici vechi și străzi aglomerate încadrate de magazine. Vom vizita Campo dei Miracoli, locul unde se află faimosul Turn Înclinat (exterior), Domul (exterior) și cel mai mare baptisteriu (exterior) din Italia. Timp liber pentru cumpărături, plimbare și servirea cinei. Seara întoarcerea La Spezia pentru cazare la hotelul Ghironi 4*.

Ziua 6 - duminică, 12 iunie | La Spezia - Camposampiero - Arcella - Padova

Micul dejun, eliberarea camerelor, îmbarcarea cu bagajele în autocar, ne îndreptăm către regiunea Veneto plină de fascinație și șarm. Vom ajunge în orășelul Camposampiero cunoscut pentru frumoasa mărturie de viață pe care sfântul Anton de Padova a avut-o în ultima perioadă a vieții sale. Aici, marele sfânt și-a petrecut ultimele 3 săptămâni din viața sa, fiind găzduit de contele Tiso al VI-lea. În timpul șederii la Camposampiero, pe când se ruga în cămăruța sa, Isus sub chip de Prunc îi apare învăluindu-l într-o lumină puternică. Vom vizita biserica sfântul Ioan Botezătorul unde se află chilia viziunii sfântul Anton; sanctuarul nucului, se spune că aici sfântul Anton găsise un nuc, între ramurile căruia își construise o colibă în care obișnuia să se retragă pentru rugăciune și de unde predica oamenilor însetați de cuvântul lui Dumnezeu. Timp liber pentru reculegere, plimbare și servirea mesei. Ne deplasăm către Padova pentru cazare la hotelul Casa a colori 3*. Seara timp liber sau vizită la sanctuarul sfântului Anton din Arcella (Padova), unde se află chilia în care pe 13 iunie 1231, sfântul Anton a murit; urmează participarea la tradiționala reprezentare a Transitus Sfântului Anton. La ora 20:30, se pleacă din Piazzale Azzurri d'Italia unde se formează procesiunea la care participă 150 de actori, costumați în straie din vremea Sfântului Anton, se ajunge la ora 21:30 la sanctuarul din Aracella moment în care toate clopotele bisericilor din Padova bat pentru a anunța începerea oficială a Solemnității Sfântului Anton din 13 iunie.

Ziua 7 - luni, 13 iunie | Padova

Micul dejun, azi este despre sfântul Anton de Padova, recunoscut ca sfântul universal, sfântul minunilor, un strălucit model de sfințenie. Printre virtuțile sale amintim predicarea cuvântului Lui Dumnezeu, rugăciunea și caritatea față de cei săraci. Orașul Padova este îmbrăcat în sărbătoare pentru al comemora pe ”il santo” (astfel îl numesc padovani pe sfântul Anton). Vom participa la oficiile religioase ale bazilicii Sfântului Anton, (programul cuprinde: Liturghia Solemnă celebrată de episcopul Padovei, urmată de o procesiune cu relicvele Sfântului Anton de Padova). Timp liber pentru reculegere, plimbare și servirea mesei. După-amiaza tur pietonal prin Padova: Prato della Valle, bazilica sfânta Iustina, sanctuarul sfântului Leopoldo. Seara ne întoarcem la hotelul Casa a colori 3* pentru cazare.

Ziua 8 – marți, 14 iunie | Padova - Slovenia - Ungaria - Oradea - Cluj-Napoca

Micul dejun, eliberarea camerelor, îmbarcarea cu bagajele în autocar, întoarcerea spre România pe traseul: Italia, Slovenia, Ungaria, România ≈ 1.200 km. Masa se va servi din pachete proprii. Sosirea la Cluj-Napoca, seara târziu, în funcție de trafic și formalitățiile vamale. Programul circuitului se încheie.

Preț: 650€

Servicii incluse în preț:​​​​

 • transportul cu autocarul;

 • 7 nopţi cazare hotel 4*și 3*: Noventa di Piave (2 nopți), La Spezia (3 nopți), Padova (2 nopți);

 • mic dejun;

 • ghid turistic autorizat - Matei Gabriela;

 • taxe de autostradă și parcări;

 • taxă vaporetto Venezia;

 • taxă bilet tren Cinque Terre;

 • taxe orașe;

 • vizite conform programului;

 • broșura pelerinului şi diverse surprize.

Nu sunt incluse în preţ:

 • supliment camera single 270€/pers – în cazul în care doriți să fiți cazat în cameră singur, fără partaj;

 • masa de prânz și cină;

 • asigurare storno și medicală;

 • alte servicii decât cele din program;

 • intrările la diverse obiective cu plată;

 • cheltuieli personale.

Acte necesare:

Carte identitate sau paşaport valabile minim 6 luni de la data plecării.

Condiții de înscriere:

La înscriere este necesar o copie a documentul de călătorie (cartea de identitate sau pașaportul), se achită integral (650€/pers) sau avans 250€/pers, plata finală se achită cu minim 10 zile înainte de plecare.

Reducere copil 2-11 ani: – 100 € (valabilă în cazul cazării cu 2 adulți în cameră).

Prețul este valabil pentru un grup minim de 35 participanți.

Subliniem faptul că numărul de locuri este limitat, iar înscrierile au început deja.

Observații:

 • Participanții au obligația să respecte locul, data și ora plecării atât la dus, cât și la întors, precum și locurile, datele și orele stabilite pe parcursul circuitului.

 • Transportul este asigurat cu autocarul, clasificat pentru transportul turistic în regim internațional.

 • Locurile în autocar se ocupă în funcție de ordinea înscrierii, începând cu bancheta a doua, acest loc este valabil pentru toată perioada circuitului.

 • Călătorii sunt rugați să se prezinte la locul de îmbarcare cu cca. 15 minute înainte de ora comunicată.

ATENŢIE! Grupul nu va aștepta participanții care întârzie la îmbarcare.

 • Autocarul va prelua călători și din orașele prin care se tranzitează România. Îmbarcarea se va face astfel: Cluj-Napoca - 6:00, Huedin centru - 7:00, Aleșd centru - 8:00, Oradea de lângă Gară - 8:20.

 • Locul de plecare este același cu locul de sosire.

 • În autocar este interzis consumul de alimente, se fac opriri pentru servirea mesei. Pe parcursul călătoriei sunt prevăzute opriri din 3 în 3 ore a câte 20 minute, în stații Peco sau parcări dotate cu toaletă.

 • Agenția nu răspunde în cazul refuzului autorităților de la punctele de frontieră de a primi călătorul pe teritoriul propriu.

 • În cazul în care pe parcursul călătoriei doriți să vă achiziționați diferite lucruri din Ungaria vă recomandăm să aveți la dvs. forinți, în Slovenia precum şi-n Italia vom folosi euro.

 • Conform reglementărilor în vigoare, minorii trebuie să îndeplinească următoarele condiții pentru a fi lăsați să iasă din țară: să călătorească cu cel puțin un adult însoțitor; să aibă asupra lor acordul ambilor părinți (sau al părintelui care nu-i însoțește) legalizat la notariat; adultul care-i însoțește, în cazul în care acesta nu este unul dintre părinți, trebuie să aibă cazier judiciar pe care să-l prezinte la frontieră; informații suplimentare pe www.politiadefrontiera.ro.

 • Tariful pentru copil este valabil în cazul în care acesta stă în cameră cu doi adulți. Pentru a beneficia de tariful de copil acesta trebuie să nu fi depășit la data începerii călătoriei vârsta menționată în program.

 • Cazarea celor 7 nopți va avea loc în Italia în camere 2 paturi twin sau matrimoniale în funcție de opțiune astfel:

     - Noventa di Piave, Hotel Base 4*, Via Rialto, 8 www.basehotel.it (2 nopți)

     - La Spezia, Hotel Ghirioni 4*, via del Tino, 62 www.hotelghironi.it (3 nopți)

     - Padova, Hotel Casa a Colori 3*, Via Del Commissario 42 www.casaacoloripadova.com (2 nopți),

 • Clasificarea pe stele a hotelului din program este cea atribuită în mod oficial de Ministerului Turismului din Italia conform standardelor proprii și poate să nu coincidă cu normele de clasificare din România.

 • Distribuirea camerelor la hotel se face în momentul cazării de către recepționer. Orice problemă legată de amplasarea sau aspectul camerei se rezolvă de către participant direct la recepție, asistat de ghidul de turism.

 • Agenția nu se obligă să găsească partaj persoanelor care călătoresc singure. Acestea își vor găsi persoană cu care să stea în cameră, vor plăti cameră în regim Single sau vor sta trei persoane în cameră.

 • Programul circuitului poate fi modificat de către ghidul de turism, ca ordine de desfășurare în funcție de anumite situații speciale.

 • Participanții au libertatea de a selecta din programul circuitului obiectivele la care doresc să participe.

 • Facultativ, călătorul are posibilitatea încheierii unui contract de asigurare, care să acopere taxele de transfer, sau a unui contract de asistență care să acopere taxele de repatriere în caz de accidente, de boala sau deces, a unui contract de asigurare pentru bagaje, a unui contract de asigurare pentru servicii medicale la destinație ori a unei asigurări storno sau altor tipuri de asigurări de călătorie.

 • Agenția recomandă încheierea unei asigurări storno pentru acoperirea eventualelor penalității de anulare, aceasta putând fi încheiată în agenția de turism de unde acesta a achiziționat pachetul de servicii de călătorie.

Recomandări:

 • Agenția recomandă participanților contactarea cu 24 de ore înainte de plecare pentru reconfirmarea detaliilor de îmbarcare.

 • Este necesar să purtați îmbrăcăminte decentă și încălțăminte comodă în timpul circuitului.

 • Pelerine de ploaie sau îmbrăcăminte adecvată zilelor ploioase.

 • Pălărie și ochelari de soare pentru zilele însorite.

 • Pentru transportul cu autocarul o pernă pentru gât.

 • Pe parcursul călătoriei nu este timp pentru a servi masa la restaurant, din acest motiv participanții sunt rugați să-și ia cele necesare de acasă, masa se va servi din pachete proprii, de recomandat sandviciuri iar lichidele sunt de preferat să fie în sticle de jumătate de litru.

 • Vă rugăm să consultați operatorul dvs. de telefonie mobilă privind funcționarea telefonului pe teritoriul Ungariei, Croației și Bosniei și Herțegovina.

 • Vă rugăm să consultați operatorul dvs. de telefonie mobilă privind funcționarea telefonului pe teritoriul Ungariei, Sloveniei și Italiei.

                                   REZERVĂRI ȘI INFORMAȚII            info@pelerinajegabriela.ro          0742 754 421   

 • Black Facebook Icon
 • Noir Icône YouTube
 • Black Instagram Icon
bottom of page