top of page

CIRCUIT CULTURAL RELIGIOS SUDUL ITALIEI

BARI, ALBEROBELLO, MONTE SANT'ANGELO ȘI SAN GIOVANNI ROTONDO


8 - 12 mai 2022

GRUP RESTRÂNS

bari 0.jpg

Programul circuitului

Ziua 1 - duminică, 8 mai | Cluj-Napoca – Bari

Ora 18:00 întâlnirea cu ghidul de turism la Aeroportul Internațional Avram Iancu, Cluj-Napoca pentru îmbarcare pe zborul Companiei Wizz Air W6 3397 cu destinația Bari, decolare la ora 21:00, sosire la Bari Aeroportul Karol Wojtyla Internațional la ora 21:40, transfer la hotel. Cazare HOTEL 4* EXCELSIOR, Bari.

Ziua 2 - luni, 9 mai | Bari – Alberobello

După micul dejun, ne vom îndrepta spre gara centrală din Bari de unde vom lua trenul pentru a ne deplasa către Alberobello, un loc de poveste, un orășel mic cunoscut în toată Europa datorită ansamblului de case Trulli, plasat în 1996 în patrimoniul UNESCO. Vom vizita străduțele străjuite de sute de trulli, toate văruite în alb cu acoperișuri conice din piatră, construcțiile sunt transformate acum în magazine de suveniruri și produse locale, ne vom reculege și-n biserica trulli Sfântul Anton. Timp liber pentru servirea mesei de prânz, plimbare și shopping. După-amiază ne vom întoarcere la Bari, cel mai mare oraș din „tocul” Italiei, un oraș stilat și dinamic. Vom traversa la pas orașul nou pentru a ajunge în orașul vechi care ne va surprinde cu labirintul de străzi înguste, curți interioare și ganguri boltite, special construite pentru a-i duce în eroare pe pirați și armatele invadatoare. Vom admira frumoasele biserici construite în stil romanic catedrala San Sabino și bazilica San Nicola, care a fost construită în secolul al XI-lea pentru a adăposti moaștele Sfântului Nicolae. Timp liber pentru servirea cinei, plimbare și shopping. Cazare HOTEL 4* EXCELSIOR, Bari.

Ziua 3 - marți, 10 mai | Bari - Foggia - San Giovanni Rotondo

Vom servi micul dejun, eliberăm camerele, așezăm bagajele în depozitul hotelului iar apoi ne vom bucura în prima parte a zilei de o nouă promenadă prin Bari. Vizităm celebra piață de pește, impresionantul port apoi vom trece pe lângă uriașele fortificații ale masivului Castello di Bari și marea Adriatică ajungând din nou la bazilica San Nicola. Timp liber pentru reculegere, servirea mesei de prânz, plimbare sau shopping (magazinele de pe Corso Vittorio Emanuele II sunt renumite). În cea de a doua parte a zilei ne îndreptăm spre gara centrală din Bari pentru a lua trenul spre orașul Foggia iar de aici autobuzul către patria lui Padre Pio, San Giovanni Rotondo. După ce ne vom caza la HOTEL PARCO DELLE ROSE 4*, ne vom îndrepta spre sanctuar și vom vizita vechea biserică unde Padre Pio a celebrat 50 de ani, biserica Santa Maria delle Grazie în cripta căreia se află sicriul cu trupul sfântului. Timp liber pentru reculegere și cină. La ora 20:45 avem posibilitatea de a participa la rugăciunea rozariului în biserica Santa Maria delle Grazie.

Ziua 4 - miercuri, 11 mai | San Giovanni Rotondo - Monte Sant'Angelo

După micul dejun vom lua autobuzul și ne vom deplasa spre un loc mirific, orașul Monte Sant'Angelo. Principalul obiectiv al orașului, care face parte din Patrimoniul Cultural Mondial UNESCO, este Sanctuarul San Michele construit pe grota în care arhanghelul Gabriel a apărut de mai multe ori unor persoane de-a lungul timpului. Padre Pio a avut o devoțiune specială pentru arhanghelul Mihail, îi îndemna pe toți să viziteze acest loc și să se roage arhanghelului Mihail. Urmându-i îndemnul sfânt, vom vizita și participa la oficiile religioase ale sanctuarului. După acest moment spiritual, urmează timp liber pentru servirea mesei de prânz, plimbare sau shopping. După amiază ne întoarcem la San Giovani Rotondo. Timp liber pentru odihnă și cină. La ora 20:45 avem posibilitatea de a participa la rugăciunea rozariului în biserica Santa Maria delle Grazie. Cazare HOTEL PARCO DELLE ROSE 4*

Ziua 5 - joi, 12 mai | San Giovanni Rotondo - Foggia – Bari

După servirea micului dejun, eliberăm camerele, așezăm bagajele în depozitul hotelului și mergem să vizităm noua și moderna biserică San Pio, apoi ne îndreptăm spre un loc legat de viața lui Padre Pio mănăstirea franciscană capucină care datează din 1540, vom vedea camera sa, locul în care a primit stigmatele în corul bisericii vechi la 20 septembrie 1918, camera unde a fost de multe ori violentat de diavol, camera unde a fost operat şi unde se întâlnea cu frații din convent pentru momentele comune de rugăciune. Ca o încoronare şi mulțumire pentru această frumoasă călătorie vom participa la sfânta Liturghie în biserica Santa Maria delle Grazie. Timp liber pentru servirea mesei de prânz, plimbare și shopping. După amiază vom lua autobuzul spre Foggia iar apoi trenul spre Bari pentru a ajunge în Aeroportul Karol Wojtyla pentru îmbarcarea zborului Companiei Wizz Air W6 3398 cu destinația Cluj-Napoca, decolare la ora 22:15 şi aterizare în Cluj-Napoca la ora 00:55. Programul circuitului se încheie.

Preț: 500€

Servicii incluse în preț:​​

 • biletul de avion, zbor direct Compania Wizz Air Cluj-Napoca - Bari - Cluj-Napoca;

 • bagaje: bagaj de mână în cabină cu dimensiunile maxime 40X30X20 cm și un bagaj de cală max. 10 kg/pers.

 • bilete mijlocele de transport (tren și autobuz);

 • 4 nopți cazare la hotel de 4* Bari și San Giovanni Rotondo (conform programului, în camere duble);

 • 4 mic dejun;

 • ghid turistic autorizat - Matei Gabriela;

 • vizite conform programului;

 • taxa de oraș;

 • broșura pelerinului și diverse surprize.

Nu sunt incluse în preţ:

 • supliment camera single 120€/pers – în cazul în care doriți să fiți cazat în cameră singur, fără partaj;

 • masa de prânz și cină;

 • asigurare storno și medicală;

 • alte servicii decât cele din program;

 • cheltuieli personale.

Acte necesare:

Carte identitate sau paşaport valabile minim 6 luni de la data plecării.

Condiții de înscriere:

La înscriere este necesar o copie a documentul de călătorie (cartea de identitate sau pașaportul), se achită integral (500€/pers) sau avans 250€/pers, plata finală se achită cu minim 10 zile înainte de plecare.

Reducere copil 2-11 ani: – 50 € (valabilă în cazul cazării cu 2 adulți în cameră).

Prețul este valabil pentru un grup minim de 20 participanți.

Subliniem faptul că numărul de locuri este limitat, iar înscrierile au început deja.

Observații:

 • Compania aeriană, fără a cere acordul agenției de turism care derulează programul turistic, are dreptul de a modifica orele de zbor! Prin urmare, agenția nu este răspunzătoare pentru decolarea/aterizarea avioanelor la o altă oră decât cea înscrisă în programul pelerinajului. Orice problemă privind operarea zborului și acțiunile adiacente acestuia intră sub competența transportatorului, biletul de avion reprezentând contractul între pasager și compania aviatică. În cazul în care o persoană se retrage și găsește înlocuitor, la schimbarea numelui pentru biletul de avion Wizz Air, înlocuitorul va trebui să achite o taxă de modificare a numelui. Taxa pentru schimbarea numelui per zbor, per pasager este de 45€.

 • Agenția nu este răspunzătoare pentru pierderea sau furtul bagajelor, a actelor sau a obiectelor personale, în timpul dinaintea zborului, zborului efectiv și după încheierea acestuia, în cazul în care aceste situații nedorite apar, călătorul are obligația de a depune personal plângere la organele competente.

 • Bagaje admise: bagaj de mână în cabină cu dimensiunile maxime 40X30X20cm (fără lichide, cosmetice, obiecte tăioase sau ascuțite în bagajul de mână) și un bagaj de cală max. 10kg/pers. cu dimensiuni recomandate 55x40x20cm. Transportul bagajelor care depășesc cantitatea admisă este supus unor tarife și vor fi suportate de către călător.

 • În scopul asigurării securității pasagerilor, se interzice să aveți în posesie următoarele obiecte în bagaj: arme de foc, arme cu vârf/cu tăiș și obiecte tăioase, instrumente contondente, substanțe explozive și inflamabile, substanțe chimice și toxice. Lichidele și cosmeticele aflate în bagajul de mână în cabină trebuie să fie în recipiente individuale de maximum 100ml.

 • La cererea călătorului se poate suplimenta bagajul, tariful pentru 1 bagaj cală de 20 Kg este 95 €/bagaj, dacă se achită în agenție, compania aeriană poate majora taxa de bagaj.

 • Politica de prealocare a locurilor în avion depinde de fiecare companie aeriană; la cerere, se pot furniza informații suplimentare cu privire la acest aspect.

 • Tariful biletului de avion nu include serviciile de catering la bord.

 • Agenția nu răspunde în cazul refuzului autorităților de la punctele de frontieră de a primi călătorul pe teritoriul propriu, sau de a-i permite să părăsească teritoriul propriu. Agenția nu poate fi făcută răspunzătoare pentru astfel de situații, ce nu pot fi depistate anterior plecării.

 • Conform reglementărilor în vigoare, minorii trebuie să îndeplinească următoarele condiții pentru a fi lăsați să iasă din țară: să călătorească cu cel puțin un adult însoțitor; să aibă asupra lor acordul ambilor părinți (sau al părintelui care nu-i însoțește) legalizat la notariat; adultul care-i însoțește, în cazul în care acesta nu este unul dintre părinți, trebuie să aibă cazier judiciar pe care să-l prezinte la frontieră; informații suplimentare pe www.politiadefrontiera.ro.

 • Tariful pentru copil este valabil în cazul în care acesta stă în cameră cu doi adulți. Pentru a beneficia de tariful de copil acesta trebuie să nu fi depășit la data începerii călătoriei vârsta menționată în program.

 • Transportul este mixt cu avionul conform programului și mijloacele de transport în comun (tren și autobuz).

 • Cazarea celor 4 nopți din program are loc în hoteluri 4* în camere duble (twin sau matrimoniale), astfel:

    - 2  nopți la Bari, Italia: 8 - 10.05.2022, HOTEL EXCELSIOR, Via G. Petroni, 15, wwwww.excelsiorbari.it

  - 2 nopți la San Giovanni Rotondo, Italia: 10 - 12.05.2022 HOTEL PARCO DELLE ROSE, Viale Aldo Moro, 71, www.parcodellerose.com

 • Clasificarea pe stele a hotelurilor din program este cea atribuită în mod oficial de Ministerul Turismului din Italia conform standardelor proprii și poate să nu coincidă cu normele de clasificare din România, agenția nu este răspunzătoare pentru acest lucru. Distribuirea camerelor la hotel se face în momentul cazării de către recepționer. Orice problemă legată de amplasarea sau aspectul camerei se rezolvă de către participant direct la recepție, asistat de ghidul de turism.

 • Agenția nu se obligă să găsească partaj persoanelor care călătoresc singure. Acestea își vor găsi persoană cu care să stea în cameră, vor plăti cameră în regim Single sau vor sta trei persoane în cameră.

 • Programul pelerinajului poate fi modificat de către ghidul de turism, ca ordine de desfășurare în funcție de anumite situații speciale.

 • Agenția organizatoare, în pachetul de servicii de circuite culturale prestează și servicii de ghid turistic din partea Agenției, dar legislația internațională nu permite ghidajul în muzee și la obiective turistice de către ghidul român; prezentarea obiectivelor se va face în fața obiectivelor de către ghidul român, acesta va asigura traducerea explicațiilor date de ghidul local în situația în care grupul de turiști hotărăște angajarea acestuia.

 • Participanții au obligația să respecte locul, data și ora plecării atât la dus, cât și la întors, precum și locurile, datele și orele stabilite pe parcursul circuitului contractat. Toate cheltuielile și daunele produse ca urmare a nerespectării de către călător a prevederilor privind locurile de întâlnire și orarele vor fi suportate de către acesta.

 • Participanții au libertatea de a selecta din programul circuitului obiectivele la care doresc să participe.

 • Facultativ, călătorul are posibilitatea încheierii unui contract de asigurare, care să acopere taxele de transfer, sau a unui contract de asistență care să acopere taxele de repatriere în caz de accidente, de boala sau deces, a unui contract de asigurare pentru bagaje, a unui contract de asigurare pentru servicii medicale la destinație ori a unei asigurări storno sau altor tipuri de asigurări de călătorie.

 • Agenția recomandă încheierea unei asigurări storno pentru acoperirea eventualelor penalității de anulare, aceasta putând fi încheiată în agenția de turism de unde acesta a achiziționat pachetul de servicii de călătorie.

Recomandări:

 • Agenția recomandă participanților contactarea cu 24 de ore înainte de plecare pentru reconfirmarea detaliilor de îmbarcare.

 • Este necesar să purtați îmbrăcăminte decentă și încălțăminte comodă în timpul circuitului.

 • Vă rugăm să consultați operatorul dvs. de telefonie mobilă privind funcționarea telefonului pe teritoriul Italiei.

 • Euro este moneda oficială a Republicii Italia.

bottom of page