Cele cinci arme

 

    ''Dragi copii, vă invit la convertirea personală. Acest timp este pentru voi! Fără voi, planul lui Dumnezeu nu se poate realiza. Dragi vopii, apropiaţi-vă în fiecare zi de Dumnezeu prin rugaciune. Vă ofer armele împotriva lui Goliat. Acestea sunt pietre voastre:

  1. Rugaciunea cu inima: Sfântul Rozariu

  2. Sfânta Liturghie

  3. Biblia

  4. Postul

  5. Spovada lunară  ''

     Maria ne spune: ’’Dacă trăiţi mesajele, faceţi să încolţească germenii sfinţeniei.’’ Aşadar, aceste mesaje nu sunt numai arme contra diavolului, ci sunt de asemenea, forţe de sfinţire. Nimic nu este mai dăunător pentru diavol decât iubirea şi sfinţenia. Dacă noi creştem în sfinţenie datorită Mariei şi trăind mesajele Ei, planul satanei asupra lumii va fi distrus.

Postul

Postul a fost uitat...
Postul a fost uitat...

Preacurata ne îndeamnă la un post ’’strict’’, cu pâine şi apă, miercurea şi vinerea.

press to zoom
Postul complectează rugăciunea
Postul complectează rugăciunea

Postul este foarte important. Trebuie să crezi, să te rogi şi să posteşti. Toate acestea în acelaşi timp.

press to zoom
Postul trebuie trait
Postul trebuie trait

Este inutil să vorbim prea mult despre post, căci trebuie să trăieşti postul pentru a înţelege. Dar trebuie să-l trăieşti împreuna cu rugăciunea.

press to zoom
Postul a fost uitat...
Postul a fost uitat...

Preacurata ne îndeamnă la un post ’’strict’’, cu pâine şi apă, miercurea şi vinerea.

press to zoom
1/3

 

     Sfânta Fecioara Maria ne spune: ’’ Postul a fost uitat, în ultimul sfert de secol, în sanul Bisericii catolice’’ (mai 1984). Medjugorje este locul de renaştere al postului. Postul este reparator, el ne purifică. Preacurata ne îndeamnă la un post ’’strict’’, cu pâine şi apă, miercurea şi vinerea. Postul complectează rugăciunea. Numai persoanele bolnave sunt dispensate de post.

     Vizionara Marija spune: ’’Postul este foarte important. Trebuie să crezi, să te rogi şi să posteşti. Toate acestea în acelaşi timp. Trebuie să posteşti cu încredere, gândindu-te că valoarea postului este mare. Rugaciunea şi postul pot înlătura războaiele, pot schimba legile naturale. Trebuie sa unim întotdeauna postul cu rugăciunea’’. Postul creează în noi un spaţiu în care Dumnezeu va putea acţiona. Iată ce ne spune Ivan: ‘’’Inima noastră este prea plină; prin post, noi o golim pentru a-L putea primi pe Dumnezeu’’.

    Postul ne face mai umili, mai asemanatori celor săraci. Gospa ne cere mereu să postim cu bucurie, cu inima: ‘’’Dragi copii, vă invit să începeţi să postiţi cu inima.(…) Rog parohia să posteasca în semn de mulţumire, pentru că Dumnezeu mi-a permis să rămân atât de mult timp printre voi. Dragi copii, rugaţi-vă şi postiţi cu inima’’ (20 septembrie 1984).

    Postul este aşadar un sacrificiu pe care trebuie să-l acceptăm nu din obligatie, ci din iubire, cu inima. ’’Există un anumit număr de oameni care postesc, dar ei o fac pentru că toată lumea o face.’’ (20 septembrie 1984)

   Astfel, nici obişnuiţă, nici obligaţie, postul cu pâine şi apă este o ofrandă de iubire facută lui Dumnezeu pentru vindecarea spirituală şi reparare. Postul ne ajută să ne vindecăm mai întâi sufletul nostru, apoi dă roade de vindecare în lume la fel ca rugăciunea. Postul este o armă a păcii: el are funcţia de a deştepta în noi foamea şi setea după pace divină. Prin această privaţiune, uneori greu de suportat, noi devenim slabi în trupul nostru pentru a deveni ‘’’puternici în Dumnezeu’’.

   Mulţi pelerini ne spun că ei au descoperit cu adevarat pe Dumnezeu Cel Viu datorită postului. Postul este o etapă esenţială a convertirii noastre, mai ales atunci când este o etapă esenţială a convertirii şi a sfinţirii noastre, mai ales atunci când trăim într-o lume a abundenţei care a pierdut sensul ‘’’Unicul esenţial’’.

    Nu suntem chemaţi cu toţii la post cu pâine şi apă, mai ales cei care, trăind în condiţii grele, abia au parte de o hrană modestă. Dar fiecare poate posti în felul său. A posti nu înseamnă numai a nu mânca, ci are sens mult mai profund: ’’ să postească în planurile mele, în proiectele mele omeneşti, să pun gândurile mele în armonie cu Gândul lui Dumnezeu.’’ Înseamnă să te eliberezi de sclavia plăcerilor, de sclavia modei, de sclavia păcatului. Prin post poţi să-i oferi ceva lui Dumnezeu de la care ai Totul. Zilnic poţi să renunţi la una din plăcerile tale: o îngheţată, o ţigară, o cafea, un program TV… dar mai ales poţi renunţa la păcate: la o minciună, la un cuvânt urât, la cearta cu rudele sau vecinii, la revoltă, nemulţumire, sau la o pretenţie faţă de cel de lângă tine…      Postul dezvoltă în noi gustul de Dumnezeu, dorinţa de prezenţa Lui. El ne procură mari haruri şi reprezintă o mare forţă: el perimte Sfintei Fecioare ’’să împlinească tot ce a prevăzut’’ – ne spune Ea la Medjugorje. Este inutil să vorbim prea mult despre post, căci trebuie să trăieşti postul pentru a înţelege. Dar trebuie să-l trăieşti împreuna cu rugăciunea.

 

Logo transparent.png