APARIȚIILE REGINEI PĂCII LA MEĐUGORJE

   Prima zi

  La Međugorje (Čitluk, Bosnia-Herțegovina), șase martori de încredere, sub jurământ, mărturisesc cu insitență că din data de 24 iunie 1981 aproape în fiecare zi le apare Preafericita Fecioară Maria sau, așa cum din dragoste o numesc localnicii, „Gospa”, Sfânta Fecioară.

  În ziua aceea, în jurul orelor 18:00 tinerii Ivanka Ivanković, Mirjana Dragićević, Vicka Ivanković, Ivan Dragićević, Ivan Ivanković și Milka Pavlović, într-un loc numit Podbrdo ( pe muntele Crnica), au văzut o femeie tânără și foarte frumoasă cu un copil în brațe. Cu ocazia aceea, nu le-a vorbit, dar le-a făcut semn cu mâna să se apropie. Ei însă mirați și sperați nu s-au apropiat, deși imediat le-a trecut prin minte că era vorba de Sfânta Fecioară.

   Ziua a doua

  A doua zi, 25 iunie 1981, tinerii au căzut de accord că la aceeași oră să meargă din nou la locul unde cu o zi înainte le apăruse Sfânta Fecioară, sperând să o vadă din nou. Dintr-o data începu să sclipească o lumină. Cu ea, tinerii o văzuseră și pe Sfânta Fecioară, dar de data aceasta fără copil în brațe. Era nespus de frumoasă, radioasă și zâmbitoare. Le făcea semn cu mâinile să se apropie. Își făcuseră curaj și s-au apropiat. Căzură imediat în genunchi și începură să spună Tatăl nostru, Bucură-te Marie și Slavă Tatălui, iar Sfânta Fecioară se ruga împreună cu ei, cu excepția rugăciunii Bucură-te Maria. După rugăciune, începu să le vorbească. Ivanka o întrebă imediat despre mama ei, care murise cu două luni înainte. Mirjana îi ceruse Sfintei Fecioare un semn, ca să știe că tinerii nu mințeau și nici nu erau nebuni, după cum susțineau unii.

  La sfârșit Sfânta Fecioară și-a luat la revedere de la tineri astfel: „La revedere, îngerii mei!” Înainte de acesta, la întrebare tinerilor dacă le va apărea și ziua următoare, Ea răspunse făcând un semn afirmativ cu capul.

  Conform celor povestite de tineri, scena era imposibil de descris în deplinătatea ei. În ziua aceasta, pe locul în care tinerii o văzuseră pe Sfânta Fecioară cu o zi înainte, nu erau prezenți Ivan Ivanković și Milka Pavlović. În locul lor erau Marija Pavlović și Jakov Čolo. Acestor șase tineri, conform celor mărturisite de ei, de atunci înainte Sfânta Fecioară le apare cu regularitate. Ivan Ivanković și Milka Pavlonić, care fuseseră împreună cu ceilalți în prima zi, nu au mai văzut-o niciodată deși ulterior s-au alăturat celorlalți în speranța de a o vedea din nou.

   Ziua a treia

  În 26 iunie 1981 tinerii de-abia așteptau orele 18:00, ora la care le apăruse Sfânta Fecioară în zilele trecute. S-au dus din nou în același loc pentru a o reîntâlnire. Erau foarte fericiți, dar fericirea aceea era un pic amestecată de teama nesiguranței de ceea ce urma să se aleagă de acest loc. Cu toate acestea, tinerii simțeau o forță interioară care îi atrăgea spre Sfânta Fecioară.

  Ieșind din casă, la sfatul unor bătrâne, un bărbat, din grupul care mergea cu tinerii la locul aparițiilor, luase apă sfințită, pentru ca tinerii să o poată folosi, stropind arătarea și în acest fel păzindu-se de satana. O dată venită Sfânta Fecioară, Vicka luă apa și începu să o stropească zicând: „Dacă ești Sfânta Fecioară, rămâi cu noi, iar dacă nu, du-te de-aici!” Auzind acestea Sfânta Feciară a zâmbit și a rămas cu copiii. Atunci Mirjana a întrebat-o cum se cheamă, iar Ea le-a răspuns: „Eu sunt Preafericita Fecioară Maria.”

  În aeeași zi, în timp ce tinerii coborau de pe Podbrdo, Sfânta Fecioară le apăru din nou, dar numai Marijei îi spusese: „Pace, pace, pace – doar pace!” În spatele Ei era o cruce. Iar Ea cu lacrimi în ochi, le-a repetat de două ori: „Pacea trebuie să domnească între om și Dumnezeu și între oameni!” Acest loc unde le-a dat acest mesaj se află cam la jumătatea drumului care duce spre locul aparițiilor.

   Ziua a patra

  În iunie 1981 Sfânta Fecioară le-a apărut tinerilor de trei ori. I-au pus o grămadă de întrebări, la care Ea le-a răspuns. În ceea ce privește preoții, a spus: „Preoții să creadă cu tărie și să apere credința poporului! Mirijana și Jakov i-au cerut din nou un semn, pentru că începuse să se audă că tinerii ar fi fost nebuni sau drogați. Sfânta Fecioară le-a răspuns: „Nu vă fie teamă de nimic!”

  Înainte de a pleca, Sfânta Fecioară, întrebată dacă va mai veni, a răspuns afirmativ făcând un semn cu capul. În timp ce coborau de pe Podbrdo, Sfânta Fecioară le-a apărut din nou și și-a luat la revedere de la ei astfel: „La revedere, îngerii mei! Mergeți în pace!”

   Ziua a cincea

  În 28 iunie 1981, chiar de dimineață devreme începu să se adune un număr mare de persoane, venite de prin satele din jur. La prânz erau deja cinsprezece mii de oameni. În aceeași zi, parohul Jozo Zovko i-a ascultat pe tineri în legătură cu ceea ce văzuseră în zilele precedente.

  La aceeași oră Sfânta Fecioară apăru din nou. Tinerii s-au rugat cu Ea și Ea din nou le-a cerut anumite lucruri. De exemplu, Vicka a întrebat-o: „Sfântă Fecioară, ce vrei de la noi?” și „Sfânta Fecioară, ce dorești de la preoții noștri?”, iar Ea a răspuns: „Poporul să se roage și să creadă cu tărie!” În ceea ce îi privește pe preoți, a spus ca ei să creadă cu tărie și să-i ajute și pe ceilalți în acest sens.

  În această zi, Sfânta Fecioară a venit de mai multe ori. O data tinerii au întrebat-o de ce nu apărea în Biserica parohială, unde toți ar fi putut s-o vadă, însă Ea a răspuns: „Fericiți cei care deși nu au văzut, vor crede.”

  Chiar dacă ziua era caniculară și lumea le punea tot felul de întrebări insistente, tinerii se simțeau ca în Rai.

   Ziua a șasea

  În 29 iunie 1981 tinerii au fost duși la Mostar, la o vizită medicală și după toate examenele au fost declarați sănătoși. Doctorița care răspundea de aceasta a declarant cele ce urmează: „Nebuni nu sunt acești tineri, ci cei care i-au adus aici.”

  În această zi, pe Colina Aparițiilor era atât de multă lume ca niciodată. Când tinerii au ajuns la locul obișnuit și au început să se roage, Sfânta Fecioară le-a apărut imediat. Cu această ocazie, Ea i-a chemat pe toți să creadă. „Poporul să creadă cu tărie și să nu-i fie teamă de nimic!”

  În aceeași zi și doctorița, care se ocupa de tineri și îi observase la momentul apariției, a simțit nevoia de a o atinge pe Sfânta Fecioară și când, la indicația tinerilor, atinse cu mâna umărul Sfintei Fecioare, a simțit un fior care o străbătu. Iar doctorița, care nu era o credincioasă, a recunoscut și a afirmat: „Aici e ceva ciudat!”

  În aceeași zi, Sfânta Fecioară a vindecat miraculos un copil, Danijel Šetka, pe care-l duseseră acolo părinții și se rugau să fie vindecat. Ea le-a promis că o va face, cu condiția ca părinții să se roage, să postească și să creadă cu tărie. Atunci copilul se vindecă.

   Ziua a șaptea

  În 30 iunie 1981 două fete le-au propus vizionarilor să facă o plimbare cu mașina. În realitate scopul lor era să-i țină departe de Colină și de a-i reține până după ora apariției. Cu toate acestea, chiar dacă tinerii erau departe de Podbrdo, la ora obișnuită, simțind un imbold lăuntric, au cerut să coboare din mașină. O data coborâți, au început să se roage și Fecioara de pe Colina Aparițiilor, la kilometri depărtare, vine să-i întâlnească și se roagă cu ei de șapte ori Tatăl nostru… Astfel capcana întinsă de cele două fete nu au avut succes. Imediat după aceea, miliția a început să împiedice lumea și pe tineri să meargă pe Podbrdo, locul aparițiilor. Tinerilor și ulterior oamenilor li s-a interzis să se mai ducă acolo. Însă Sfânta Fecioară continua să le apară în locuri ascunse, acasă la ei și pe câmp. Tinerii deveniseră curajoși, vorbeau deschis cu Sfânta Fecioară și ascultau cu plăcere sfaturile, observațiile și mesajele Sale. Toate acestea au continuat așa până în data de 15 ianuarie 1982.

   Aparițiile continuă

  Între timp parohul începuse să invite pelerinii în biserică, ca să participe la rugăciunea rozariului și la celebrarea euharistică. Și tinerii veneau și se rugau rozariul. Și aici le-a apărut de câteva ori Sfânta Fecioară. O data chiar parohul Jozo Zovko, în timp ce spunea rozariul, a văzut-o pe Sfânta Fecioară și în acel moment a întrerupt rugăciunea și brusc a început să cânte „Frumoasă ești, frumoasă, Fecioară Marie.”

 Toți cei prezenți au înțeles că i se întâmplă ceva neobișnuit. Ulterior el însuși a declarant că o văzuse cu acea ocazie într-adevăr pe Sfânta Fecioară. Iar el, cel care avusese până atunci nu doar atâtea îndoieli, fusese până și împotriva zvonurilor despre apariții, a devenit un susținător înflăcărat și a continuat să aducă atâta mărturie, încât a fost arestat.

  Din 15 ianuarie 1982, tinerii au văzut-o pe Sfânta Fecioară într-o cămăruță laterală a bisericii parohiale, acest lucru le-a fost permis de către  paroh datorită recentelor greutăți și pericole. Din luna aprilie 1985, la cererea episcopului diocezan, tinerii au părăsit această încăpere. 

  În toată această perioadă, de la începuturile aparițiilor și până astăzi, tinerii au văzut-o pe Sfânta Fecioară cu excepția a cinci zile.

  Sfânta Fecioară nu a apărut în același loc, aceluiași grup de persoane sau persoane private, iar aparițiile Sale nu au avut întodeauna aceeași durată. Uneori au durat 2 minute, alteori și o oră. În afară de aceasta, Sfânta Fecioară le-a apărut întotdeauna tinerilor atunci când ei doreau. Uneori nu le-a apărut deloc. Alteori s-au rugat și au așteptat, dar Sfânta Fecioară nu le-a apărut la ora respectivă, ci după, pe nealteptate. Alteori le-a apărut numai unora. Dacă nu promitea dinainte o anumită oră de apariție, nimeni nu putea să prevadă dacă sau când ar fi apărut. Nu s-a arătat numai vizionarilor, ci și altor persoane de diferite vârste, de diferite nivele de pregătire, rasă sau profesie. Toate acestea ne fac să înțelegem că aparițiile nu sunt controlate de om, nu depend nici de timp, nici de loc, nici de dorința și nici de rugăciunile vizionarilor și ale oamenilor, ci numai de voia Celei care apare.

To play, press and hold the enter key. To stop, release the enter key.

Contact

Cluj-Napoca, Baba Novac nr.26

Mobil: 0742 754 421

E-mail: pelerinaje.gabriela@yahoo.com

Hartă

Link-uri utile 

Documente agenție

Rețele sociale

  • Facebook Social Icon

Prietenii noștri pe facebook

Newsletter

Abonează-te pentru a primi ofertele noastre.

Message réceptionné !

Logo transparent.png